• bugünkü haberlerde görüldüğü üzere başta almanya kapıları schengen bölgesi dışına 31 ağustos'a kadar kapatıp diğer schengen ülkeleri de takip ederse(ki etmek durumundalar) daha da derinleşecek olan krizdir.

    ülkede çizilen pembe tabloda olduğu gibi türk turizmi yerli turist ile dönmez. çoğu otel açılmaz. bakalım neler olacak.
  • vaka sayılarının artması ile derinleşecegini düşündüğüm kriz.
    iki gündür alman medyasında alt yazı olarak verilen vaka sayısı artışı haberleri alman turistlerin gelme olayını frenler.
    bizim salaklar gurbetçi tayfa her halükarda gelir.
    çocuğu okulda olanlar belirsizlik yüzünden yurtdışına çıkacağına ihtimal vermiyorum. bulunduğum bölgede okulların ağustos ayına kadar açık kalacağı gerekirse yeni okul sezonu için eylül ayını beklemeyeceksin konuşuluyor. çocuklarımın okul müdürü bile tam ne olacağından habersiz.adam her an her şey olabilir gibi bir cümle kurdu.
  • türkiye'nin gelirinin %20'si turizmden geliyor.
    1.2 milyon insan turizm sektörünün bir bağlantısında çalışıyor. yaklaşık 5 milyon insan turizm kazancından dolaylı olarak faydalanıyor.

    iyi oldu diyenler, 2021'de bugünleri mumla ararsınız. olan yine size olacak, otelci, bölgedeki esnaf bu sene kapatır seneye ayağa kalkar.

    edit 1: turizmci değilim otelim yok.
    edit 2: %20'ye takılanlar olmuş. %5 olsun ne farkeder? ekonomistler basbas bağırıyor turizm ve boru hatları ülkemizin en önemli gelir kaynakları diye.
  • yazın yurtdışı pazarı açılmayacak. yurtdışına gitmeyi planlayanlar kendilerine ege'den ve akdeniz'den seçenekler arayacaklar. bunların sayısı fazla değil; ama ekonomik güçleri iyi. gidecekleri tesislerde para bırakırlar. bu sayede kaliteye önem veren yerler hasarsız olmasa bile başabaş geçirebilirler yılı.

    yıllardır yurtdışında iyi planlamayla hesaplı tatiller yapıyorduk. bu yıl herhalde yurtiçinde kültür rotalarına takılırız ailecek. devlet tesislerinin misafirhanelerinde kalırız; ilginç yerler gezeriz. ege, akdeniz eksik kalsın.
  • antalya çevresi hakkında bilgim yok. ancak bodrum, alaçatı ve ayvalık taraflarında edindiğim gözlemler hiç iç açıcı değil. bırakın turisti yazlıkçıların bile gelme trafiğinde ciddi bir azalma var. sınırlar kapalı olduğundan mıdır nedir gurbetçiler de gelmediler.
    esnaf ve sektör çalışanlarının allah yardımcısı olsun.
  • evet svihs. siki tutmuştur. gidin bodrum'un en guzel koylarinda bi' gece yangini sonrasi yapilan godaman otelleri etrafinda dolasin... evet svihs...
  • almanya mesala türkiyeye seyahat açısından riskli görme sebeplerinden biri ankara'nın yayımladığı verilerin güvensiz olduğu iddiası. burada svihs'cilere sövmeden önce, bizi bu duruma düşürenlere sövün.
  • "otel sahibi kodomanlarin sizin uzulmenize ihtiyaclari yok zaten zenginler" diyen dalyaraklari ciddiye almayin.

    reklamlarini gordugunuz ve gormediginiz o luks otellerin sahipleri cok buyuk krediler oduyor. oyle bir aylik giderleri var ki o parayi degil sen butun ailen hayati boyu kazanamayacak. ıste o yuzden isler tikirinda gitmedigi zaman buyuk batarlar oyle senin gibi 3-5bin batmazlar. unutmayin hic bir is adami cebindeki parayi harcayarak yatirim yapmaz, kredi ceker ve 20 sene onu oderler. turkiyede ki bircok otelin sahibi yada ortagi rus,kazak, ingiliz agirlikli yabanci. hepsinde zaten finansal kriz var.

    batmasini cok istedigim cok unlu ve pahali bir otel var. batmasini istememin sebebi otel sahibinin musterilere sarkmasi, begendigi kadinlarin kocasi yada erkek arkadaslarini dovdurerek otelden atmasi. butun hotel kredi borcuyla donuyor. umarim ilk o batar.

    msj kutumun patlamasi uzerine edit: otelin ismini hukuki bir durum olusmamasi icin tabii ki yazmayacagim. turizm sektorunun operatorluk ve urun kisminda calisan tecrubeli kisiler zaten biliyordur. luks ve unlu bir otel oldugunu soyleyebilirim.
  • yorumları okudum da ne beyinsiz adamlar mevcut. lan olan isverene olmuyor sadece bir dönem para kazanamıyor. antalya da ve turizm sektörünün içinde olan ve çalışan haklarini arayan birisi olarak söylüyorum çok üzücü bir surecteyiz. umarım bok kafalı maske takmayan şahıslardan dolayı ikinci dalga fln olup iyice içine sicmazlar. şunu soyleyebilirim sadece bir otelde sezonda en az beş yüz çalışan var antalya daki otel sayısını ve bu insanların ne kadar çok olduğunu düşünün. yazık o insanlara devlet para falan vermiyor bin tl kime yeter daha bin tl sini yoğunluktan dolayı alamayan, çalışırken aldığı maasiyle bile kit kanaat geçinen bir sürü insan var. yazik. o götünüzü kaldirmadiginiz yerden yorum yapmak kolay.

    edit: imla
  • beni etkilemeyen krizdir çünkü tatil yapmıyorum
hesabın var mı? giriş yap