• ufak ufak gerçekleşebileceği ihtimalini duyduğum grand prix. yapılmazsa bile kesinlikle bir kaç görüşme yapıldığını söyleyebiliriz.

    ayrıca koronadan dolayı türkiyede yapılmayacağını söyleyenler beş bin civarı vaka açıklayan rusya bile grand prix düzenleyecek.

    pist şu an fia grade 2 seviyesinde ancak imola pisti de bu durumdaydı belli başlı ayarlamalarla grade 1’e yükseltildi.

    edit: pistin sahibi olan intercity görüşmeleri doğrulamış.

    benim aldığım duyuma göre max moseley ( fia direktörü) duruma sıcak bakıyor hem asya kıtasında yarış olacak hem de pist hermand tilke tarafından modern f1 araçları için dizayn edilmiş sevilen bir pist

    beklenen edit: fazlaca küfür ve hakaret yedim. yok kaynak götüm şakaları olsun bugün saat 2 gibi resmi açıklama yapılacaktır türkiyedeki motorsporları sevdalarına hayırlı olsun size bunu haber etmek benim için büyük bir zevkti.
  • ismi açıklanmayan f1 kaynaklarına göre yapılması muhtemelen olan yarıştır
    pist wikipedia'ya göre fıa grade 1 derecesinde ama 2'yse bile yükseltmesi zor olmayacaktır zira ıntercity bu pisti bakımlı tutuyor.
    ayrıca fia kural kitapçığına göre bir sezonun dünya şampiyonası sayılması için avrupa dışında bir kıtada da olması gerekiyor ama f1 yönetimi uzak doğu asya lojistik maliyetlerinden çekindiği için bu yarışı çok daha mümkün kılıyor zira bu pist asya kıtasında ama avrupaya çok yakın yani bulunmaz nimet.
    simülasyonda verstappen'e ait f1 2020 aracıyla istanbul'da yapılan turun güzelliğini bırakıyorum

    edit:ıntercity'den görüşmelerin devam ettiği açıklaması geldi eğer gerçekleşirse bu başlık altında görüşmek üzere :)
    video

    edit 15.08.2020 : skysports italia 15 kasımda gerçekleşicek dedi sanırım oluyor gerçekleşiyor haydi f1 hemen açıkla oturduğum yerde kafayı yiyorum çünkü

    edit 17.08.2020:fatih altaylı %99.9 ihtimalle gerçekleşeceğini söyledi artık neredeyse tamam :))

    edit 25.08.2020:resmi dostlar herkese hayırlı uğurlu olsun

    edit 30.10.2020
    belli başlı kaynaklardan gelen habere göre sadece bu sefere özel olucak ilerki yıllarda anormal bir durum olmadıkça tekrardan göremeyeceğiz
  • konuyla alakalı şöyle bir tweet var. tweet sahibinin kim olduğunu bilmiyorum.
  • gerçekleşme ihtimalinin arkasında ilginç bir kural var: f1 dünya şampiyonası, en az 3 kıtada düzenlenmek zorunda. şu anki takvime göre tek bir kıtada düzenleniyor. o yüzden işi kılıfına uydurmak için bi yarış düzenlenebilir. çünkü pist, asya kısmında.

    yine de düşük ihtimal tabii ki.
  • hasbelkader duzenlenirse para gelir, turist gelir, ekonomik olarak gotumuzdeki deligi birkac santim daha kapatir, krizden cikisa ışık olur.
    ama bu vizyonda siyasetciler yonetmediginden zor.

    edit: https://www.instagram.com/…-2p/?igshid=rz6nz27qdi4d
    intercity inceden olumlu mesaj vermis.

    seyircisiz yaris oluyor diye mesaj atanlar oldu, seyirci hususi pistte izleyemese de ayni ortamda olmak icin gelir, gelmisken tatil yapar, takimlar zaten bir suru kalabalik, yani birileri gelir belki faydalı olur ulkeye.
  • hadi inşallah diyelim. bu arada eğer düzenlenirse seyircili olma ihtimali yüzde kaç acaba? canlı olarak izlemek mükemmel olurdu.

    intercity'den şöyle bir açıklama gelmiş.
  • öyle oluyor mu yahu diye sorduğum olay.

    bu takvim aylar öncesinden hazırlanmıyor mu? pistler aylar öncesinden hazırlanmıyor mu? şurda ağostoa ne kaldı? nasıl yetişecek? reklam kampanyası yok. ne zaman karar verilecek de ne zaman reklamlara organizasyona başlanacak da yarış yapılacak? kafamda deli sorular.

    edit:

    istanbul parkın işletmecisi intercity şöyle bir tweet atmış. (bkz: ay olabilir mi öyle bişey lütfen olsun çünkü)

    https://twitter.com/…tatus/1288422226971303937?s=20

    edit2: corona sebebiyle ilginç bir takvim yılı oluyormuş. mümkünmüş. sağ olsun bir çok arkadaş mesajla iletti. zaten üsttteki kaynakta doğrudan intercity'in tweeti de olayı doğrular nitelikteydi. inşallah olur. hadi bakalım
  • istanbulpark pisti en üst seviye fia lisansına sahip olduğu için düzenlenmesi çok kolay olan bir grandprix. ayrıca pistimiz yeni nesil, yani kaçış alanları, güvenlik alanları hepsi en son regülasyonlara uygun. örneğin hungaroring, silverstone, ınterlagos gibi klasik dönem tipinde değil.

    verilecek 13 milyon dolara bakıyor. hatta pandemi olduğu için belki daha bile düşük bir organizasyon bedeli vardır.
  • dünyada f1 takip eden herkesin takvimde sürekli olarak istediği bir pist istanbul gp. her anlamda üst düzey ve koşulması oldukça zevkli bir pist çünkü. umarım sadece 2020 özelinde değil kalıcı olarak takvimde yer alır tekrar.
  • f1 sahipleri pandemiden dolayı fiyat kırarsa, bizimkilerde fırsat bilirse, olabilir.
hesabın var mı? giriş yap