• çok geç kaldığımız konudur. matara taşımak yerine şişe şişe su alan dangalak, havalı görünceğim diye kahve markası ablemini elinde karton madalya gibi taşıyan şaşkoloz, bez çanta taşımayı yük sanıp doğaya binlerce poşet atığı bırakmış onca insan.. fabrika atıkları,kesilen ağaçlar kuruyan dereler. parfüm şişesine düşen binler ve evet sen. evet, evet ben, sen, o hepimizin içinde olduğu herkesin el birliği ile bizi getirdiği hal bu. kuraklık. nasıl ki evlerde kaldık maskeyle alıştık çok eminim ki şurda en fazla 10 yıl sonra zorunlu su kesintilerini böyle böyle yaşayıp göreceğiz.. tüm gün evde su bulunurdu diyeceğiz. anca yumurta kıçımıza gelince akıllanan varlıklar olduğumuz için su için savaşacağız ama neye yarar iş işten geçmiş olacak ve insanoğlu kaybedecek.
  • 2021 için durumun türkiye açısından gerçek anlamda felaket geçeceğini söylemek için uzman olmaya gerek yok. gözlerimizle görüyoruz: ne yağmur yağıyor ne de kar! istanbul'da barajların doluluk oranı korkunç düşük. bugün hava güneşli. tişörtle bile çıksanız dışarıya hafif bir ürperirsiniz, ya da belki biraz üşürsünüz ama öyle kazak giymelik bir hava falan kesinlikle yok. bir yandan covid-19 bir yandan kuraklık... nereye ve nasıl gidiyoruz, hiçbir şekilde tahayyül edemiyorum. gerçek anlamda zor günlerle mücadele etmemiz gerekecek gibi görünüyor.

    yağmurdan nefret ediyorum ama her şekilde her gün diler oldum resmen, artık yağsa bari diye. kış hiçbir şekilde gelmedi. ülkenin durumu her anlamda berbat. çevremde hala "ay hava çok güzel ya! güneşli işte ne güzel!" diyenler duyuyorum. sıfır düşünce, sıfır empati, sıfır duyarlılık... geleceğimiz için çok ciddi bir problem bu. kış gelmedi. zor durum. çok zor.
  • gümbür gümbür gelmektedir.

    istanbul’da ocak ayında cam açık uyuyabiliyoruz resmen. güzel hava hiç bu kadar ürkütmemişti.

    ayrıca çok çok önemli bir sorunumuz var, bu sıcakların gitmemesiyle belki birkaç kişi daha tehditlerin boyutunu anlamıştır, zira bu daha hiçbir şey;
    (bkz: kanal istanbul)

    lütfen bir bakalım:
    (bkz: sma hastasi ayaz bebegin 5 ayi kalmasi)
  • izmir de yağmur yağmıyor desem yeri...mevsimler yer değiştirdi ayazı olurdu o bile doğru dürüst yok...dünya iyice bizden umudu kesmeye başladı.
  • sahsim ve tarim bakani bunu ongordu ve hububattan ete kadar birçok gida ürününde gumruk vergisini sifirladi veya sifira yakin hale getirdi ve bu sayede konya ovasindaki devasa silolari doldurarak, bu kurakliga karsi vatandasini korumak için harika bir adim atti!!

    bir dakika ya, bu hikaye bir yerden tanidik geldi, ama yok o böyle degildi galiba. neyse bosverin, bizi dusunen birileri hala var, gideyim de bir kahve yapayim.

    tanim: kemer sikmaktan akil sagligini yitiren halk için temel besinlere ulasamayacagi zamanlarin geleceginin habercisi olan kurakliktir.
  • vay be camlar sonuna kadar açık terliyorum evde yemin ederim.bu nasıl yılbaşı böyle arkadaş.
  • az önce bahçede üstümde sadece t-shirtle basketbol oynadım. ankara’da ve sadece t-shirtle..
  • ayın 12-13'ü gibi sıcak ve kurak döngünün bitmesi bekleniyor ancak hava tahminlerine uzun vadede güven olmaz her an değişebilir. batı bölgeler özellikle izmir civarı önümüzdeki günlerde iyi yağış alacak gibi görünüyor. maalesef anadolu ise kuraklığa devam ediyor. avrupa, özellikle italya uzun zamandır çok iyi yağış alıyor. basınç dizilimleri değişirse yağış ve soğuklar bize gelebilir. ormanları vs. korumak tabii ki çok önemli ancak şuanki kuraklığın sebebi ağaçların kesilmesi değil. basınç dizilimleri bizi sıcak tarafta bırakıyorsa ve yağışlı sistemler gelmiyorsa orman falan bizi kurtarmaz. ülkeye alçak basınç sistemi girmezse yağış falan olmaz. yaşadığımız kuraklığın sebebi avrupaya sıkışıp kalan alçak basınç (siklon) alanları, bunlar aynı zamanda kuzey afrikadaki sıcak havayı üzerimize pompalıyor.
  • istanbul'da hava sıcaklığı 10 deredenin altına hiç düşmedi galiba aralık ayında, son 1 haftadır da resmen bahar havası var.

    2015 aralık sonunu hatırlıyorum da öyle bir kar vardı ki her yer kar buz, hatta 2020 şubat başında bile kardan buz tutmuş yerler vardı.
    böyle giderse su kesintileri başlar yakında
  • her yere maden ruhsatı veren, her dere kenarına hes kuran devlet büyüklerimizden daha mı iyi bileceksiniz? vatan hainliği yapmayın.

    bak mesela çok merak ediyorum, cengiz artvin'e bakır madeni açacağı zaman itiraz edenler yandaş basın ve buradaki bir grup troll tarafından terörist ilan edildi. 70-80 yaşında teyzeler, dedeler vatan haini oldu, şamil tayyar gibiler yola kütük koyan teyzelere "bakın ağaç kesmişler, dertleri ülkenin önünü kesmek" dedi. bakır çıktıktan sonra altın çıkarılacaktı da almanya örgütlüyordu bu teyzeleri.

    bir tanesi acaba bugün utanıyor mudur? amk suratımıza tükürseler tek kelime edemeyiz diyorlar mıdır? ama demez, ne onlar, ne bugünkü orospu çocuğu troller tek kelime etmezler. yarın bir gün kuraklık olursa, su veremeyen chp belediyesi olunca siyaset yaparlar, akp belediyesi olursa gökçek haarp falan yumurtlar bir şeyler, bu amk cahilleri de atlar hemen. allah topunuzun belasını verecek de işte biz de yanacağız yanınızda maalesef...
hesabın var mı? giriş yap