• ötv'siz olarak 330 bin liralık bir araba gayet binilebilir bir arabadır. ötv'li hali 500 bin lira falan eder. ama arabayı ötv'siz alayım, 5 sene kullanıp sonra piyasa fiyatına satayım da yüksek kâr edeyim derdindeyseniz ötv'siz hali 330 bin liralık arabayı tabii beğenmezsiniz.

    evet, gerçekten ihtiyacı olanlar da bu indirimden yararlanıyor ama hepimizin etrafında yaşlı ve hasta akrabalar üzerine yapılan ve muhtemelen o akrabanın hiç binmediği araçlar alanlar vardır.

    benim çevremde 3 kişi var bu şekilde araç alan. biri egea aldı, biri captur aldı, diğeri de megane aldı. ikisinin babası da yaşlıydı, öldü araç bunlara kaldı, diğeri de arabayla karı kız peşinde koşuyor. babası başka şehirde yaşıyor.. yani kusura bakmazsanız hiç umrumda değil.
  • (bkz: passat mı çekeyim yanlarına)

    bu mağduriyet acilen giderilmeli.
  • tekerlekli sandalye ile binilebilecek minibus alinamamaktadir.. o kadar söyleyeyim.. özel donanimli araba alinamamaktadir.

    engelli mtv indirimi engellilerin işine yaraması için dizayn edilen bir iş değildir.. türkiye'de engellilerin fakir olmasi, devlet eline bakmasinin istendiğinin net kanıtı bu..

    ötv mtv indirimi, hali hazırda yakini engelli olana yaramaktadir..
  • engelli yakınını öne sürüp premium araç alamayanlara dokunan limit.

    golf, megane falan alınca mağdur oluyorlarmış. illa 3 serisi, c serisi falan olacakmış.
  • memlekette üçkağıtçılığın meslek olduğunu gösteren başlık.

    engelli raporu ile ötv’den yırtanlar, vergisini ödemeyip aftan yararlananlar, imar barışıyla kaçak binasına tapu alanlar, ödemediği kyk borcunun affedilmesini isteyenler. ne ararsan var. milyarlık vergi borcunu ödemeyenle, bunu yapan arasında zerre fark yok. çünkü zihniyet aynı zihniyet.
  • bu konunun özürlü yakınları tarafından nasıl da suistimal edildiğini bilen birisi olarak söylüyorum; gerçekten böyle bir mağduriyet varsa %10'u geçmiyordur; ya da kurunun yanında yaş da yanıyordur. bu muafiyet ilk çıktığı zaman, ne kadar uyanık çakal varsa, evde yıllardır yatalak duran anneanne, dedelerinin üzerinden mercedes c, cla marka araçları aldılar; sonra da vergisini, bakımlarını, masraflarını bile karşılayamayıp satmanın, elden çıkarmanın yollarını arar oldular; beş yıllık devir yasağı var; bunu aşmak için seksen takla atıyorlar; devlet de enayi değil, bu imkan suistimal edilince, muafiyet limitini indirdi, bu kez de millet orta sınıf arabaya binmek istemiyor.
  • geçen bir çokomelli söylem vardı .bizim vatandaşımızın böyle bir derdi yok diye.engelli vatandaşlarımıza da böyle düşünmüşlerdir muhtemelen.
  • ötv kdv dahil fiyat budur yanlışınız var. ikincisi gazilere ötv indirimi yok.
  • o limitlerde rampalı otomatik kapılı bir vito caravelle alınamıyorsa düzenlenmesi gereken muafiyet limitidir ki kendisi kullanmayacak engelliler üzerine alınacak araç için engelli ile aynı şehirde bir veya iki kişi tarafından kullanılma zorunluluğu getirilerek her türlü istismar önlenebilir.
  • buradaki ötv indirimi karşıtı gerizekalilara belirleyim. otvsiz araç almak için %90 ve üzeri engelli olmanız gerek. öyle çevremdeki yaşlidan alırım diye bir şey yok. teyzemin bacağında benim kolum kadar platin var. %64 engelli.
    %90 engelli insanların kalkıp bu aracı kendileri kullanabilecegini mi sanıyorsunuz? %40 geçen her engeli araç alabiliyor mu sanıyorsunuz? (kendi kullanacağı, h sınıfı ehliyetli ortopedik, özel donanımlı arabalar hariç)
    ötv muafiyeti kalkmalidir diyen yazar. onun yerine "daha iyi denetleme yapılmalı" dernek daha doğru değil mi?
    %90 engelli olunca elbette aileniz, eşiniz, anne babanız kullanacak o aracı. engelli kişi evde iken de o araç aile aracı olarak dibine kadar kullanılmaya hakkı var. ne olacaktı? siz istemiyorsunuz diye arabayı evin önünde bırakıp otobüs ile işe mi gitsin?

    imza: %90 engelli olup yeni araç almaya parası olmadığı için eşi 2006 model araç kullanan bir engelli.
    ötv'siz halini bile ödeyecek paramız yok.

    42 yaşında beni emekli olarak asgari ücretin altında bir emekli maaşina mahkum eden hastalık ve sistemi bana neden araba alabilecek parayı vermediğini sorgulamak yerine, ötv limitinin düşük olmasını eleştiriin tabii. çünkü o daha kolay.

    edit: herkes engelli adayıdır. (bkz: retina dekolmanı/@ben smyrna)
hesabın var mı? giriş yap