• soğuk algınlıklarını her sene birbirinden kötü geçiriyorsanız size ufak bir sır vermek istiyorum:
    bir tanesini, en azından hafif olanını ilaç almadan geçirmeye çalışın.
    aynı cümlede "almadığım ilaç kalmadı" ile "geçmiyor"un bir arada olması tesadüf değil.

    kronik baş ağrınız varsa, her seferinde daha güçlü ağrı kesici almanız gerekir. ağrı kesiciler kesmez.

    uyanık kalmak için kahve içiyorsanız, etkisini görmek için her gün daha fazla kahve içmeniz gerekir.

    aynı şekilde her hastalığınızda ilaç kullanıyorsanız, bağışıklık sisteminizin kendi çabalarıyla iyileşme yetisinden götürüyorsunuzdur, bir sonraki hastalığı daha zor geçirirsiniz. ne kadar eleştirsem de ecnebilerin çok zorda kalmadıkça ilaç içme huyu yok, domuz gibi sağlıklı oluyorlar.
  • birçok kuzey yarımküre ülkesinde şu anda yaygın görülmekte olan salgın. zaten adı salgın. o yüzden sizde olmasına şaşırmayın.

    genel olarak grip hakkında ve özellikle de bu başlıkta yanlış bilinen çok şey var maalesef. örneğin:

    1) ateş, 40 derece altı ise kötü bir şey değildir. "ateşim var eyvah serum yedim geçmiyor felaket" vs. tarzı laflar saçmalıktır. ateş iyidir. sırf ateş var diye normal bir insanın ateş düşürücü ilaç kullanması veya hastaneye gitmesi saçmalıktır (normal derken hamile değil, kronik sağlık - özellikle bağışıklık sistemi alakalı- problemleri yok vs.)

    2) antibiyotik, sadece ikincil üçüncül fırsatçı bakteriyel enfeksiyonlar için kullanılmalıdır. grip olur olmaz koşup antibiyotik kullanmak mantıksız hatta zararlıdır.

    3) bir yerlerimiz, yani boğaz, baş, kaslar ve eklemler viral enfeksiyonda ağrıyabilir, sesimiz kısılabilir, öksürük olabilir. bunlar normaldir. öksürük ortalama 3 hafta sürede geçer. ses kısılırsa tam olarak normale dönmesi 3 4 hafta alabilir. bunlar tamamen normaldir.

    4) yorgunluk ve halsizlik hali, semptomların başlamasından itibaren 3 hafta sürebilir. bir gün iyi hissedip kendinizi zorlarsanız iyileşme süreci uzayabilir. yavaştan almak lazım. böyle oldu diye sizde ters bir şey olduğu anlamı çıkmaz.

    5) ilaç kullansanız da kullanmasanız da belirli bir seyri var. tam olarak influenza olduğunu saptayıp ilk iki gün antiviral kullanmadığınız sürece diğer aldığınız tüm ilaçlar belirtileri tedavi eder. antiviral hariç kategorilerde saçma sapan ilaçlar alıp da hala hastayım demek mantıksızdır. zira zaten virüsü öldürmez hastalığın seyrini değiştirmezler.

    6) yediğiniz taktırdığınız o muhteşem serumun etkisi büyük oranda plasebo. yani seruma inanıp kendinize fayda sağlıyorsunuz. yoksa sıradan bir serumun içinde yine gribi bitirecek bir şey yok. en fazla ağrı kesici ve biraz elektrolit alıyorsunuz.

    ha siz gene yapın bunları bu beklentiyle ve yazın. okuması eğlenceli hiç değilse. kitlesel ilüzyonlar.

    son olarak iyi istirahatler, şifalar.
  • özellikle son 15 gündür çocuklarda etkili bir salgın var. 30 kişilik sınıfta dün 10 öğrenci vardı. hastanelerin çocuk bölümleri dolu. yüksek ateş en belirgin sıkıntı ve ilaçlara rağmen 3-4 gün devam ediyor. bunun normal bir grip salgını olmadığı belli ama kimse bir açıklama yapmıyor.
  • "her gün güneşe çıkarız, çıkamazsak d vitamini takviyesi. 2-3 güne bir bal+limon+sarımsak karışımı yut, kahvaltıdan sonra arı sütü+propolis+ham bal+polen karışımından bir kaşık yutuyoruz. probiyotikten zengin yiyecekler ve içecekler tüketiyoruz. bağırsak bağışıklığın temelidir. viral enfeksiyonda asla antibiyotik kullanmıyoruz. (2.5 yıldır antibiyotik kullanmadım) asla inek sütü tüketmiyoruz bağırsakları mahvediyor haliyle bağışıklık gidiyor ve ruh sağlığı da bozuluyor.

    bol sıvı tüketiyoruz, mutlaka ciğer veya paça haftada bir kez tüketiyoruz. diğer günler de yine protein ağırlıklı beslenmeye devam."

    yukarıdaki entry de yazan gıdaları alabilecek olsam ben gribi hasta ederim. öyle bir özgüvenim olur.
  • bazıları lan altı üstü grip ilk kez mi yakalanıyorsunuz sorusunu soruyor da bu cidden farklı birşey. semptomları bir tarafa, geçmiyor kardeş geçmiyor. eşim 2 aydır hasta. arada 20 gün kadar ben hasta kaldım. bizim ufaklık ha keza.. defalarca tamam ben iyiyim geçti dediğin an boğaz ağrısıyla başa dönüyorsun. 1 ay boğaz ağrısı çekilir mi yahu? çekiliyor işte. öksürük, eklem ağrısı gibi semptomlar açısından daha ağır gripler atlattım ama buradaki burun ve geniz akıntısını hiç yaşamadım. bildiğin, burnum 2 hafta musluğa döndü. illet birşey bu. baharatlı karışımları, bitki çaylarını, doğal şurupları geçtim antibiyotik falan da sonuç vermiyor. çeke çeke bitiyor yani..

    ekleme: 4-5 gün nefes alabilmeme rağmen hiç koku alamadığımı ve bu süreçte covid testimin negatif çıktığını da ilave edeyim. virüsün harman olduğu zamanlardayız. dikkat edin kendinize..
  • ölümüne savaşan bağışıklık sistemim sağolsun; "ya onlar, ya biz" deyip ateşi 41'lere dayayarak az daha harcıyordu beni. (bkz: r yok)

    41 derece ateşle acile yattığım günün üzerinden neredeyse 2 hafta geçti.

    hala boğaz ağrısı, ateş, halsizlik. arada bonus mide bulantısı.

    iflahım kötü oldu.
  • okuldaki tüm çocuklar hasta. iyileşmesi çok uzun sürüyor. 1.sınıfları okutuyorum günlük 3-5 kişi gelmiyor.
  • 6 yaşındaki kızım da yakalanmıştı. atlattık ama 15 gündür kuru öksürük var. lanet öksürük bir türlü geçmedi. çocuk öksürürken kusacak gibi oluyor artık.
    t: var olan salgın

    editto: dün akşam prospan şurup verdik çocuğa, bir de sabah verdik. öksürüğü ciddi şekilde azalttı. bilginiz olsun
  • 15 yıldır ilk kez hasta olmama ve işe gidemememe sebep olmuştur. toplu taşımada hala maske kullanan, dengeli beslenen, spor yapan ve vitamin takviyesi alan ben bile hasta olduysam bu salgın herkese ulaşacak demektir.

    evde oğlum günlerdir öksürüyor, eşimin boğazındaki gıcık haftalardır kesilmedi. benim de dün itibariyle boğazım acımaya ve şişmeye başladı. bu sabah itibariyle de ağrısı kulağıma vurmaya başladı, burun tamamen tıkandı. gerçekten neredeyse hiç hasta olan biri değilimdir, covid olmadım ya da olduysam da hissetmedim ama beni bile etkilemeye başladıysa durum ciddi demektir. toplu taşımada maske mutlaka kullanın. özellikle risk grubundakiler dikkatli olmalı.
  • bu hastalığın yayılmasına bazı orospu çocukları ön ayak oluyor. nasıl mı?

    1. hasta oluyor maske takmıyor.
    2. hasta oluyor herkesle sarılmalar, tokalaşmalar.
    3. hasta oluyor izin alıp evde yatacağına gidiyor işe
    4. hasta oluyor yine rahat durmuyor kafelerde sürtüyor.

    tüm bunlar yapan orospu çocuklarının anasını sikiyim. böyle bir toplum varken yaza kadar nah geçer bu salgın. banada bir orospu çocuğu bulaştırdı, geldi tokalaştı falan sonra ben hastayım dedi. ee orospu çocuğu hastasın gelip niye tokalaşıyorsun.
hesabın var mı? giriş yap