• fiba'nın, 2018'de düzenlenmesi beklenen basketbol dünya kupası'nı 2019 yılına almasından sonra gerçekleşecek olan ikinci turnuvadır.

    fiba'nın yaptığı açıklamaya göre, önümüzdeki yıl mayıs ayında karara bağlanacak olan 2019 dünya kupası adaylık başvurularının yanında, 2023 dünya kupası'nı düzenleyecek olan ülkenin de kararının verilebileceği belirtilmekte.

    halihazırdaki, ispanya 2014 dahil, tüm zamanların düzenlenmiş en başarılı fiba organizasyonunu olarak bilinen 2010 dünya şampiyonası'nı düzenleyen ülke imajı ve fiba organizasyonlarının büyük ölçüde mali yükünü çekmekte olan koç grubu'nun da yarattığı sinerjiyle, aday olmamız halinde büyük bir ihtimalle ev sahipliği hakkının bize verileceği turnuvadır.

    dileriz, bir cumhuriyet kuruluşu olan koç holding ve fiba'nın en güçlü isimlerinden biri haline gelen turgay demirel, cumhuriyetimizin 100.yılına yakışacak bu organizasyona ülkemizin ev sahipliği yapması için gereken ağırlıklarını koyarlar.
  • birlesik devletlerin alacagi kupa.
  • türkiye'nin de düzenlemek için başvurduğu organizasyon. 9 aralık 2017'de nerede düzenleneceği fiba tarafından açıklanacak.

    diğer başvuran ülkeler:

    rusya

    filipinler / endonezya / japonya

    arjantin / uruguay
  • türkiye'nin adaylığını geri çektiği turnuva.

    https://www.cnnturk.com/…aylik-dosyasini-geri-cekti
  • 31 ağustos 2017’de türkiye olarak adaylık başvurusu yaptığımız ve aşağıda yer alan açıklama ile adaylığımızı geri çektiğimiz turnuvadır.

    gerekçe: "türkiye, geçtiğimiz yıllarda başarı ile düzenlediği, 2001 erkekler avrupa şampiyonası, 2005 kadınlar avrupa şampiyonası, 2010 erkekler dünya şampiyonası, 2014 kadınlar dünya şampiyonası, 2017 erkekler avrupa şampiyonası organizasyonlarının ardından, 2023 dünya şampiyonası için ayrılacak bütçeyi, basketbol gelişim merkezi, tesisleşme, basketbolun ülkenin tamamına yayılması ve kulüplerin gelişimleri için harcama kararı almış, bu karar neticesinde uluslararası basketbol federasyonları birliği'ne (fıba) bir mektup ile geri çekildiğini bildirmiştir."
  • filipinler, japonya ve endonezya'nın ortak düzenleyecekleri organizasyon.

    maçlar filipinler'in 4, japonya ve endonezya'nın ise 1'er şehrinde oynanacak.
  • lozan'ın bitimi dolayısıyla katılamayacagımız turnuva.
  • üstüste iki dünya kupası neden asya'da oynatılıyor anlamadım. daha önce iki kupa avrupa'daydı ama sıra amerika'da olsa gerek, yoksa iki iki mi gidilecek bilemedim.
  • elemeler için kura çekimi bugün yapıldı. gruplar şöyle: görsel

    türkiye a milli basketbol takımı b grubunda yunanistan, büyük britanya ve belarus ile mücadele edecek. gruplarını ilk 3 sırada tamamlayan takımlar 2.tura yükselecek. ilk turda alınan galibiyetler ikinci tura taşınacak. elemeler 22 kasım 2021 ile 28 şubat 2023 tarihleri arasında oynanacak. tbf

    eleme sayfası, eleme wikipedia sayfası, wikipedia ana sayfası

    edit: belarus men edildi. türkiye 2.tura yükseldi.
  • toplamda 32 takımın katılacağı turnuva, avrupa'dan 12 takım yer alacak... eleme süreci biraz uzun...

    . ilk etapta 32 takım dörderli sekiz grupta yer alacaklar, bu gruplarda ilk üçer sırayı alan takımlar ikinci tura yükselecekler ama ilk turdaki galibiyetler daha sonra da hesaba katılacağı için her maçın önemi var.

    . ikinci etapta bu 24 takım, altışarlı dört grupta yer alacaklar, gruplarda ilk üçe girenler dünya kupası'na gidecekler.
hesabın var mı? giriş yap