271 entry daha
  • anayasa değişikliği olmayacaksa aday olamayacağı için %0 olacaktır ama yok bir anayasa değişikliğini olur da başarabilir ve seçimlere girebilirse %49 civarı bir oyu her halükarda alabileceğini düşünüyorum.
  • eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, winner ceketi koysa 40%'dan aşağı almaz.

    normalde alması gereken 5% falan
  • mevcut şartlar olduğu gibi devam ederse, yine ilk turda seçimi alacaktır. ancak ekonomi biraz daha kötüye giderse, ikinci tura kalma ihtimali var.

    ekonominin şu anki halinin sebebinin dış güçler olduğunu inandırabileceğim %80 var bu ülkede. o yüzden buradan çok yara almaz.
  • %34 alacaktir. eksiciler farkinda degil ama yoksullasan insanlarin sandikta tekpileri agir olur. %34 ise erdogan icin iyimser bir sonuctur.

    böyle bir secim sonrasi, halen elinde bulunan devlet araciligi ve paramiliter silahli örgütleri kullanarak iktidari birakmak istemeyecektir. bu ise basini daha da belaya sokacaktir. sessiz sessiz memleketi terk etme sansi da kalmayacaktir.

    edit: erdogan gücünü kaybedeli cok zaman gecti, elinde tek kalan sey ürkütücülügü, bunu da sonsuza kadar sürdüremez, bu kirildigi an o cok güvendigi bürokrat tayfasi da ona bir tekme atmak icin siraya girecektir.

    edit 2: avrasya arastirma merkezinin bugün yaptigi genel secim arastirmasina göre akp'nin oy orani %34. bu mesaji bu arastirma sonucundan önce yazmistim.
  • %44
  • 2023 ten önce seçim göreceğimizi düşünüyorum. kaç oy alacağı konusunda bence de ekonominin gidişatı önemli bir etken.

    ' take care dream on ' un da dediği gibi, mevcut anayasaya göre 2023 (ya da herhangi bir erken seçimde) aday olma şansı yok kendisinin.

    ancak bunu aşabileceği bir yol da mevcut, akp ve mhp birleşip meclisi feshedebilirlerse, otomatik olarak cumhurbaskanlıgı makamı da feshedilmiş olacak, bu durumda kendisi, seçilme sayısı şartından bağımsız olarak tekrar aday olabilir.

    bilen varsa yeşillendirebilir, sadece iki partinin mv sayısı meclisi feshetmeye yetiyor mu ?

    tanım : alması gereken oy oranı %3 -5 i (çevresindeki devletten nemalananlar, koltuk sevdalıları, eş dost akrabası ) geçmemesi gerekir.
  • aldığı 1000 tl ile sevinçten çığlıklar atan babamı görünce umudumu yitirdim ben arkadaşlar. maalesef ilk seçimde yine iktidar olacaktır. hatta ve hatta iddia ediyorum; rte’den sonra çocukları, torunları bayrağı taşıyacaktır. benim gibi ülkesine değer katan, bir sürü yurtdışı projelerde bulunmuş mühendisler de tası tarağı toplayıp yurt dışına çıkacaktır. 20-25 yıl sonra da ırak gibi, suriye gibi dağıtacaklar bizi. dost acı söyler.. sağlıklı günler herkese.
  • bu adam her türlü kazanır. muhalefet partisi bir b.k beceremez.

    millet açlıktan ölmeye başlasa yine de oy verirler bu adama. akıl yok millette
  • akp yüzde 34-37 bandında oy alır. mhp de 9-11 bandında, kıl payı bir şekilde cumhur ittifakı kaybedecektir. yalnızca rte seçime girerse 45-47 bandında alır, karşısındaki rakibine göre değişir bu rakam. eğer rakip zayıf olursa ve çok hırpalanırsa rte 50 bandını rahatlıkla geçecektir.
  • %35 diye tahmin ediyorum.
889 entry daha
hesabın var mı? giriş yap