• 2025 ekonomik krizi de gerceklesmediginden, 2001'den beri bekledigimiz ama bu sene icinde cikmasindan cok umitli oldugumuz kriz.

    siz bu entry'i okurken ben aranizda olmayacagim buyuk ihtimalle. ama eskiden soyle ozet gecelim:

    1990'larda ulkemiz cok ferah ve mureffeh idi. ulkemizin jetleri koylerini bombalar, hicbir haberde cikmazdi. basin mensuplari genelkurmay isiklarini gozlerdi (2008'e kadar devam etti bu). ne alaka mi ? soyle, hukumet vardi ama kritik konularda son sozu genelkurmay soylerdi de ondan. onun icin genelkurmay'a laf eden ya da elestiren gazeteciler kovulur, gazeteler kapanirdi.

    sonra ak parti geldi 2002'de. 2001 de kriz cikti bu arada. sonra, akp'nin normal secimlerle gitmeyecegi anlasilinca, bir suru olaylar dondu. 2015'e geldigimizde ise, ulke basinin %40'ini ak parti destekcisi, %60'ini akp muhalifi medya olusturmaya basladi. akp'ye muhalif insanlar ise, ulkede basin ozgur degil, diktatorluk geliyor demeye basladilar.

    ben 100 sene oncesinde (1. dunya savasi zamanlari) ayni tip seylerin oldugunu batı basınında türkiye basliginda yazdim.

    bir de, türkiye ile ilgili istatistikler var, ak parti doneminde ulkedeki gelisme diye. bu arada ben de ak troll denen, akp'nin iyi yaptiklarini destekleyen herkese denen seydenim. yani para alip da yazdigim iddia ediliyor bu seyleri. halbuki gelecek nesil daha iyi sartlarda yasasin tek derdim.

    bir de eskiden bakin soyle siyasi olusumlar vardi,
    (bkz: cumhuriyet halk partisi)
    (bkz: kemal kılıçdaroğlu)
  • 2025 in devamı olacak krizdir.
  • işte bu dönem zurna zırt diyecek. şimdiden yazayım da, sonra ben bilmiyordum falan diye ağlamayın. ilk evvel ülkeler içe kapanacak arkadaşlar. bu dönemde her ülkenin kendine yetmesi en elzem şeylerin başında gelecek. paranın dolaşım miktarı ve hızı o kadar düşecek ki. çok bunalacağız, çok daralacağız.

    para bulamayan insanlar alışveriş yapamayacak. kredi muslukları kapanmış olacak, kredi rüyada görülecek. kemer sıkma politikalarının dik alası gelecek.

    hadi güzel kapatayım, 2026 ya daha 2,5 sene var. yaşayın oğlum 2,5 sene. çok ciddiyim yaşayın, mutlu olun biraz.
hesabın var mı? giriş yap