• ortaokul yıllarımızda, 92-95 galiba, cep telefonunu çok uçuk bir hayal olarak konuştuğumuzu hatırlatmıştır. ya da kasetleri, ileride mp3'ün spotify'ın çıkacağını nerden bilek, kutuların içinde özenle sakladığımız o günlerle an itibariyle sahip olduğumuz teknoloji arasındaki fark, bu tahminlere refleks olarak "saçmalık amk ya!" tepkisi vermemi engelliyor. ha nasıl yaparlar onu bilmem. ben daha uçağın nasıl uçabildiğini anlayamıyorum.

    (bkz: uçakların nasıl uçtuğunu aklı almayan insan)
  • global olarak düşünürsek benim düşünceme göre:
    insanlar robotlaşacak.
    gelişmiş ülkeler marka marka şekil şekil biyonik kol bacak kalp böbrek geliştirecek. kusursuz çalışacaklar.
    diyelim ki sen kolunla maksimum 20 kg kaldırıyosun, bi kol takacaklar sana 40kg hiç zorlanmadan kaldırabileceksin. akşamları şarj edeceksin falan. olacak bunlar. kanada, abd, fransa, almanya bu sektörü coşturacak.

    şimdi de ülkemizde olacak şeylere bakalım:
    4. boğaz köprüsü
    adanaya hızlı tren
    konyaya kainatın en büyük camisi.
    5 kavanoz bal 120 tl olacak.

    edit: bykush uyardı sağolsun kainatmış kahinat değil.
  • 12. tahmine kadar tahammül edebildiğim saçmalıklar dizisi. atın amk atın , ne de olsa 2030'da emekli olmuş olacaksın , göt olsan da seni bulamayacağız. böyle kolpacılar yüzünden 2012 yılım cami'de geçti , ha kıyamet koptu ha kopacak diye . 2000'lerde mesih gelecek dediler tayyip geldi . inanmıyorum size ibneler.
  • esrarın serbest olmasının teknolojiyle ilgisini hala çözemedim. bence bu adam tam bir keş. hayalini yazmış oraya.
  • 19. geleneksel polis kuvvetleri %50 azalacak ve yerine yapay zekaya sahip robotlardan oluşacak. (türkiye de olmayacak)

    11. dünya dinleri bugüne göre % 50 oranında büyüme sağlayacak. (türkiye de 2030'u beklemeyecek)
  • at yalanı s..... inananı.
  • dunyaya hepimizin ihtiyaci var, bir grup insanin degil.. o yokolusa dogru gidiyor. onu biz yaratmadik ve is bizi asti.

    senaryolari dilediginiz gibi yazin simdi.
  • tüm dünyayı kapsamadığını düşündüğüm öngörüler listesi.

    yoksa 2030 da "doktora gitmeyi gerektirecek vakaların % 80'i yapay zekaya sahip makineler tarafından çözülecek" öngörüsü bir yana dünya üzerinde doktora gitmeyi gerektirecek vakaların %80'i doktorlar tarafından çözülecek bile iddialı olur.

    "restoranların % 90'ı 3 boyutlu yazıcılarını kullanarak yemek yapacak" taminine de dünyadaki tüm restoranların %90'ına kadar yaygınlaşacak 3 boyutlu yazıcı teknolojisinin uygulanabilirliği, kültürlere adaptasyonunu, vb . . bir yana bırakalım tüm restoranların %90 ı için alıp kullanılabilecek kadar ekonomik olacak olması ne kadar mümkündür?

    muhtemelen tahminlerin bir kısmı amerika vb. için yapılmış ama sansasyonel olmak adına kırpılarak sunulmuş olmalı.
  • 16. odamızda kablosuz enerji vasıtasıyla görünmeyen ampülleri yakmak mümkün olacak.

    bu maddeyi yılaaaar önce tesla abimiz yapmış zaten.

    (bkz: nikola tesla)
  • inşaat sektörünün ülkemiz ve dünyada lokomativ sektör olduğunu düşünerek yazıcıyla yapı inşa etmek biraz sıkıntılı duruyor.
hesabın var mı? giriş yap