• döviz kurları global "foreign exchange market"te belirlendiği için türkiye'de bayram tatili olması bir anlam ifade etmemektedir. yine alım, satım ve beklentilere göre döviz kurları değişecektir.
  • 6.10 civarında dolanıp duran kur. dünden beri ne ileri ne geri kıramadı, işlem hacmi oldukça düşük bunun anlamı hiç de iddia edildiği gibi bir ekonomik operasyon olmadığıdır. yoksa bu hacimde elinde 50 milyon dolarla birisi forex piyasaların tozunu dumanını attırırdı. ama o bile yok.

    anlayacağınız dıj güjler gidin belanızı başka yerden bulun diyerek olaya çok müdahil olmuyorlar. galiba abd de bizde bayram olduğu için politik ve ekonomik hamleler için bekliyor. lakin bayramdan sonra ne olur kestirmek gerçekten güç. bu kur 5 liralara da inebilir 8 liraları da görebilir , böyle de saçma bir haldeyiz işte. haydi selametle.
  • 6,013'e kadar düştü az önce.
  • saatlik/günlük/haftalık tüm düzeltmeleri yaptı, haftalıkta bant içinde(ortalama yapmadı halen) sadece aylıkta bant oluşmadı halen aylık düzeltme gelmedi diyebiliriz..

    dün piyasalar açıktı yarım gün 90milyon gibiydi hacim..
    bugün 250milyonda şu anda..işlem hacimleri ve seyir bana bunu söylüyor, aylık düzeltmeye kadar olurlu gözüküyor, kara cumadan sonra hem amerika ve euro bölgesi hem türkiyede olayları kaşıyan açıklamalardan kaçındılar..
    üstüne yatıştırıcı ve uzlaştırıcıydı.

    şunu yazıp çok net iddiada bulunabilirim, herhangi batılı ülke çıkıp "şu kadar milyar € ile türkiyeyi fonlayacağız, bu gidişat bizede dokunur" gibi veya benzer bir açıklama gelmediği sürece her ne iyi gelişme olursa olsun 5,50 seviyesinin altı mümkün değil bu saatten sonra..10gündür 6tl ve üstünde kur stabil..

    bu minvalde sene sonu için 7,5-9tl aralığı vermek gayet rasyonel olacaktır..kitleleri hafife almayınız..okullar açılıp kış hazırlığı başlar başlamaz dövize ve altına muazzam ataklar olacak..iş dünyasında bile halen bir çok kobi far görmüş tavşan gibi bekliyor(ne olacaksa artık?)..bir tanesi 50işçi çalıştıran tekstil fabrikası akrabam ordan biliyorum..

    zaten finans sektörüne hakim üretim/reel sektörümüz olsaydı almanyayı kıskandıracak kadar yetenekli işletmelerimiz/markalarımız olurdu..
    ülkenin heryerine yayılmış hastalıklı ve çürüten mantar burda da hakim.."eğitimsizlik"...

    sermayederin fibonacci serileriyle indikatörleri takip etsin likitini kendi yönetsin demiyoruz ama abicim ellerinde pankartla sokakta mı yürüsün finans sektörü artık sana napcaklar? 2yıllık tahvil %30 olmuş...180gün rotatif kredi tefeci faizi olmuş...

    çok zayıf reflekslerimiz var zaten, mevcut yönetimde üzerimize gaz sıkıyor iyice uyuştuk artık...yazık..
hesabın var mı? giriş yap