• bir kere okuduktan sonra da sanılan gibi kolay olmayan meslektir eczacılık.sen gir çalış bakalım orada bi bakalım öyle kolay mı.şerefsizim iki günde kafayı yer normal bi insan.

    hastanın ilaca ulaşırken ki süreçte her türlü hatanın düzeltildiği yerdir eczane.alacakların da devlet garantisi filan yoktur.tam tersi o devlet size parayı vermemek için kırk dereden kırk su getirmektedir..o parada öyle ekmek su parası gıbı bı para değildir , hayvan gibidir..iki reçeteniz dönsun karı kedıye yuklersınız zarar edersiniz.çünkü dönen reçeteler de yüklü reçeteler olur..ama siz bi yandan parayı alamazken baska yerlere para yatırmayı bırakamazsınız..verginizi de verirsiniz maaslarıda ve tabı kı ilaçları da.

    örneğin benim çalıştığım eczanede kanser ilacı satılmazdı.üstelik o bölgenin en iyi eczanelerinden biri olmasına ve hastane çıkışında olmasına rağmen satılmazdı..adam bilmiyor mu binlerce liralık ilacı satıp köşesine oturup parayı ezmeyi.eczanede ilacı veriyorsun üstünden 6 ay geçiyor , devlet diyor ki ben bu ilacın parasını vermem.ee sen ilacı vermişsin adam belki vefat etmiş belki hala yasıyor ve senden ilaç alıyor ama sonuş olarak o ilacın bütün zerreleri akdenize dökülmüş okyanusta fink atıyor.eee yarın senin ödemen var ama ne bok yiyeceksiz..kimin umrunda ki , senin bir gün sonra 50 bin liralık ödemen olmuş kimin umrunda.dısarıda da senı ınsanlar para babası zannediyor.seni eczanede görmeyince sanıyorlar dısarıda fink atıyorsun.bilmiyorlar ki senin uğrastığın bir sürü prosedür var ödemelerin var onları yapmak zorunda bırakılıyorsun..sana göre hiç bir yasa düzenlenmiyor..her sey senın ısın zorlastırıyor.bı tarafta devlet bi tarafta hasta bi tarafta ilaç deposu sende ortada sıçan kişi.her gün bir şeyler değişiyor , her gün hastalarına bu yüzden yalancı cıkıyorsun onları elı bos gondermek zorunda kalıyorsun.

    zincir eczaneler olsun siz rahat rahat seçersiniz ilacınızı , veresiye ilaç da alırsınız , şimdi yanımda yok iki gün sonra maas alınca veririm de dersiniz!!!.adamların umrunda bile olmaz valla , aldıkları paraya bakacak onlar.zaten içeride calısan da maaslı eleman olacak o da kendı derdınde olacak.mesela şekerli hasta gidersiniz öksürük şurubu (şekerli hastalarda mumkunse kullanılmaz) alırsınız size bir tane dur diyen allahın kulu olmaz..sonra artık size ne olur şekeriniz kaça çıkar bilemem.pahalı ilacı alırsın daha iyidir diye bilmezsinki içinde anı madde var boşuna para veriyorsun..miden kazınıyor ağrıyor alırsın aspirin.yine sana dur diyen olmaz..belki diyenler olur şu anda da zaten dur demiyorlar diye.bende onlara şunu söylerim..bizim hepimiz bir birey olarak milletçe doktordan daha iyi doktor eczacıdan daha iyi eczacıyız..doktordan çıkarız ya bu doktor bi boktan anlamıyor deriz , eczacıdan cıkarız sen ne anlarsın bana hangı ılacın ıyı geldıgını derız...hep deriz kişi kendinin doktorudur diye ama o lafı götünden anlamakta öyle bi ısrar ederiz ki sonunda erkenden nalları dikeriz asıl sozun anlamını dusunmeyız..

    hatırlatmak isterim ki ilaç sektörü dünya da silahtan sonra ikinci en fazla paranın döndüğü sektördür..ama bunun kaymağını eczacılar yemez..ilaç firmaları yer , bazen de depolar yer..eczacıya devlet der , sen bu ilacı bu fiyattan satacaksın diye , ilaç firması ile anlasarak..yani eczacı devleti dolandırmaz , ilaç firması dolandırır..

    unutulmamalıdır ki sağlıkta rekabet ve reklam olmaz..eğer buna izin verilirse siz bu rekabetten doğan kar düşüşleri ve reklam masraflarının nereden cıkacagını dusunuyorsunuz..emin olun o para babası fırmalardan cıkmayacak...

    son bir not daha: 2006 da 484 2007 de 597 2008 de su ana kadar 800 den fazla eczane kapandı..ne kadar acıldı dıye sorarsanız da kapananlardan daha az..evet efendım bız malız o yuzden kapatıyoruz para basan eczanelerımızı.yok yok pardon kapatıyoruz sonra hawai ye gidiyoruz paraları ezmeye..doncez sonra halkımızı soymak için para basmak devlet garantısı altında yasamak ıcın
  • 21 aralık 2008 pazar saat 13.30'da ankara kolej meydanında düzenlenecek mitingdir.

    http://img377.imageshack.us/…mage=18cu08jpg0mm1.jpg

    maalesef konu her zaman dönüp dolaşıp eczacının parasını alamamasına ve paragöz eczacılar muhabbetine bağlandığı için eczacıların sorunları halka bir türlü doğru şekilde aksettirilemiyor. oysa süreç doğru incelendiğinde eczacıların son 5 yıldır devam eden sıkıntılarının bu 5 yıllık zamanda yavaş yavaş uygulamaya konan sözde sağlıkta dönüşüm hareketleriyle doğrudan ilgisi olduğu görülür. serbest ekonominin kucağına bırakılmaya çalışılan sağlık sektörünün yaşadığı sıkıntılar devlet, piyasa, halk üçgeninde sıkışıp kalmış eczanelerde patlak veriyor önce. bugün veryansın eden eczacılar ama bu haykırışın en az yarısını da birer vatandaş olarak yapıyorlar. çünkü gasp edilen hepimizin sağlık hakkı.

    devlet tarafından geri ödenen ilaçların gün geçtikçe azalması, hastanelerin özelleştirilme süreci, ilaçta reklamın serbest bırakılması, eczanelerin çok uluslu şirketlerin zincir şubelerine teslim edilme arayışları, muayene katılım ücreti adı altında ücretsiz sağlık hizmeti almanın engellenmesi gibi pek çok gelişmenin beraber seyretmesi bunların bir planın parçası olduğunu ortaya koyuyor.

    tabii bunların her birine kendi bahaneleri var. sahte küpürlü ilaçlar, hastanın haberi olmadan yazılan ilaçlar, raporlar gibi etik dışı uygulamalar ve soygunlar da sırtlarını dayadıkları bahanelerden biri. ancak bütün bunların aslında sağlık sektörünün kendileri tarafından ticarileştirilmesi olduğunu gizliyorlar. çözüm üretiyoruz diyerek bu ahlaksızlıklara daha da çok ön ayak oluyorlar.

    bu pazar eczacılar alanlara çıkıp bağıracak. hem de hiçbir işe yaramayacağını bilerek. çünkü başlarında kendilerini temsil edenlerin de karşı taraftan farklı olmadığını biliyorlar. dün safın en başında duranın bugün ceylan derisi koltukta oturduğunu biliyorlar. ama ufukta görünen kötü günler geldiğinde en azından ben vazifemi yapmıştım demenin huzuru için pazar günü kolej meydanında olacaklar.
  • tam 32000 eczacı-eczacılık öğrencisi ve eczane çalışanı nın katılımıyla, ankara kolej meydanında 4 derece sıcaklıkta ve yağmur altında düzenlenmiş miting. iyi düşünmek lazım bazı detayları. türkiyede 24000 civarı eczane var. öğrencisi çalışanı yaklaşık 100.000 kişilik bir camia nın 3 te 1 i mitingde. bu katılım oranı yaklaşık 100.000 doktor, yaklaşık 300.000 öğretmen, yaklaşık 5.000.000 işçi eder. ve sevgili medyamız böylesine büyük bir haykırışı gözardı edebilecek kadar aptal yada iyi yönetiliyor.
    evet gerçekten bir zamanlar iyi paralar kazanan, doğrusuyla yanlışıyla-ki bu yanlışlıklar ve eksiklikler devletin denetleme mekanizmalarının eksikliğinden kaynaklanıyor- halka sağlık hizmeti vermeye çalışan ve çalıştırdığı personelle 80.000 kişilik bir istihdam sağlayan eczaneler artık kapanma hatta iflas tehtidiyle karşı karşıya. sebebi her zamanki gibi büyük sermayelerin türkiye nin bakir ve kolay yönetilebilir pazarlarına göz dikmesi. 5 yıldır yürütülen politika ve planlanan yasa değişiklikleriyle uluslarası finans şirketlerinin iştahını kabartan, ağızlarından salyalar akıtan bu hizmet sektörü, sahiplerinin elinden alınıp alışılageldiği üzere peşkeş çekilmek isteniyor.
    dün binlerce emekçi bazılarına bu planı gerçekleştirmenin çok da kolay olmadığını gösterdi. gerekirse 50.000 kişiyle birdaha gösterecek. ve üzülerek gerekirse hizmet vermeyi durduracak. umarım bu direniş üstünde her türlü oyunlar oynanmasına rağmen birlik olamayıp tepkisiz kalan tüm meslek örgütlerine örnek olur. umarım bundan sonra türkiye de halk bedava kömüre, iftar çadırına değil ücretsiz sağlık ve eğitim hakkına oy verir.
  • binlerce kişinin katılmasına rağmen, eczacı mesleğine değer vermeyen medyamız tarafından hiçbir şekilde yer verilmeyerek hayal kırıklığına uğramama neden olmuştur. bu kadar geniş katılımlı olmasına rağmen haberlerde ve gazetelerde yerimizi bulamıyorsak nasıl duyuracağız sesimizi, nasıl ulaşacağız halka? bir hülya avşar, demet akalınkadar da mı değerimiz yok dedirten mitingdir.
  • eczacı, eczacı kalfası, eczacılık öğrencisi ve sağlığını düşünenlerden 32.000 kişinin katıldığı eylem olmuştur. havanın beklenenden kötü olması, sabahın erken saatlerinde başlayan sağanak yağmura rağmen kolej meydanda beklenenden büyük bir kalabalık toplanmış ve hükümete sağlık politikası üzerinde bir kere daha düşünmesi için fırsat tanınmıştır. keşke elden daha fazlası gelse ve "bedava kömür" yerine "bedava sağlık" olabilse...
  • eczacının yüzünü görmeden, bir vezneden uzattığı reçetesinin beş dakika sonra içi ilaç dolu bir poşetle kendisine başka bir vezneden teslim edildiği günlerin yaşanmaması, hasta ile eczacının diyaloğunun kesilmemesi, büyük sermayelerin himayesi altında, maaşımı gününde versinler de hasta ilacını düzgün kullanmış mı kullanmamış mı, aklındaki soruların yanıtını bulabilmiş mi bulamamış mı beni ilgilendirmez mentalitesine sahip memur bünyelerin varolmaması için, sebep olacak tasarıların önüne geçmeye çalışan bir grup meslek sahibinin çırpınışıdır..

    ne yazık ki paragöz , keyfi tıkırında, şöminesinin başından kalkıp kırmızı şarabını bırakıp meydanlara iniyorsa kesin kürküne alev sıçramıştır diye algılanmaktan başka şansları yoktur..
  • miting coşkusu eskimese de mitingin amaca ulaştırma kabiliyetinin azaldığının kanıtıdır. teknoloji bu kadar gelişmemişken mitingler büyük öneme sahipti efendim. artık miting yerine miting için harcanan para, yol masrafı vs. neyse toplanıp oluşturulan bir fon vasıtasıyla televizyonlara reklam verilse belirlenen amaç doğrultusunda daha iyi sonuçlar alınabilir kanısındayım. heh miting olmamalı mı ? o da olmalı, ama artık eskisi gibi sonuç vereceğini zannetmiyorum. medya büyük kuvvet...
  • çok eskiden, eczacı ilacı hazırlayan kişi idi.
    sonra hazır ilaçlar çıktı.
    eczacı hazır ilaçları sattı tezgahtar gibi.
    hazır ilaç satanlar çıktı orta yere.
    bazı hazır ilaç satanların ciroları ile hedef leride büyüdü.
    eczacıya verdikleri paya göz diktiler.
    zincir eczane yasası için ellerini kollarını sıvadılar. kendilerine destek de buldular sancak da.
    eczacılar meslekleri için yürüdü.
    kimseye duyurulmadı.
  • en azından ekşi sözlük medyasında üst sıralarda yer alması gereken miting.
  • eczacıların, herhangi bir olay çıkarmadığı için medyanın duyarsız kaldığı mitingdir. yakacaksın ki oranı buranı ali kırca canlı bağlansın. bu eczacılar hakkaten halktan uzak!
    (bkz: vatandaş uyuma eczacına sahip çık)
hesabın var mı? giriş yap