• herkese selamlar sözlük,her şey bundan iki ay önce kullandığım superonline internet sağlayıcımın taahhüdü bittiği için başka bir internet sağlayıcısına geçmeye karar verdim ve d-smart net’in önerdiği pakete geçiş yapmakta karar kıldım.
    paket içeriği:d-smart+internet şeklinde 24 ay boyunca 90 lira civarındaydı.d-smart içeriklerinin de ilgimi çekmesi nedeniyle kabul ettim.
    daha sonra gelişen süreçte 2 gün içerisinde kuruluma geldiler ve sadece d-smart kutusunu kurdular.tarafımca sorulan “eeee internet bağlantısı ne olacak ?” soruma verilen cevap ise 2 gün içerisinde internet bağlantınız için kurulum ekibimiz gelecektir dendi ve modem bana teslim edilip gidildi.2 aydır internet bağlantısının kurulmasını bekledim sabırla ancak topu türk telekom’a attılar etiketleme,işaretleme gibi bahanelerle beni oyaladılar ve yaklaşık 1 hafta önce tarafıma gelen sms bilgisiyle beraber internet başvurumun tarafımın isteği doğrultusunda iptal edildiği yazıyordu.bu mesajdan sonra 1 haftadır d-smart müşteri hizmetlerine bağlanmaya çalıştım ve çoğunuzun tahmin ettiği gibi sürekli otomatik aktarmalar vs. ve sonunda bu kadar uğraşın sonucunda dün akşam müşteri hizmetlerine bağlanabildim ve yukarıda söz ettiğim her şeyi tümüyle kendilerine anlattım.

    bana d-smart kanalından aldığım cevaplar şuydu;
    -efendim internet bağlantınız yaşanılan problemler nedeniyle tarafınızca yapılan talep nedeniyle iptal edilmiştir.
    +benim böyle bir talebim olmadı ancak iptal edilmesi iyi olmuş.bana d-smart kutu ve modemi tarafınıza teslim etmek ve süreci tamamen bitirmek istiyorum.
    -hemen kontrol ediyorum…efendim başvurunuz iptal edilmiş ancak d-smart kutunuzla 24 ay taahhüdünüz var ve iptal etmek isterseniz cayma bedeli ödemelisiniz…

    evet beni arayıp d-smart+internet beraber paketi önerip bu şekilde onayımı alan bana modem ve d-smart kutuyu teslim eden ancak internet kurulumumu kendi sebepleri nedeniyle gerçekleştirmeyen bu sözde firma,hizmeti tarafıma içi dolu bir şekilde hizmeti sunamamıştır ve bu şekilde paketi sadece d-smart hizmetiyle sürdürmeye devam etmiştir.

    her geçen gün bu dolandırıcılık durumuna para ödemeye devam etmekteyim.

    tarafıma yapılan bu rezalet karışında neler yapabileceğim konusunda sizden tavsiyeler bekliyorum.

    imzalatılan taahhüdünün görüntüleri aşağıdadır;
    link1
    link2
    link3
  • yukarıda tutulmayı hak enden nadir rezaletlerden biridir. zamanında d-smart aboneliğini sonlandırana kadar çok sıkıntı çekmiş biri olarak yazarın durumunu gayet iyi anlıyorum. rezalet puanım 10/10
  • allah bizi resmi dolandiricilar'dan korusun, yokmu, düzgün,dürüst işini yapan bir kuruluş bu ülkede.
  • iptal et gitsin, dediğim rezalettir. iki aylık cayma bedeli 22 ay sinir küpü olmaktan iyidir.
  • 10/10 rezalettir. nereden mi biliyorum? çok benzerini benim annemle babama yaptılar. hem de türk telekom adına arıyormuş gibi yapmışlardı. daha sonra da interneti falan bağlamadılar hiçbir zaman. bizimkiler taahhüt bitene kadar kullanmadan ödedi. hatta yeni bitti de e-devlet üzerinden fesih başvurusu yaptık.

    maalesef, d-smart konusunda yapılabilecek en doğru şey mümkün olduğunda çabuk iptal etmeye çalışmak ve herkesin çevresindekileri uyarması. d-smart, tamamen para kazanma şekli bu olan bir firmadır.
  • 1 yılı aşan taahhüdün yasal dayanağı yok, iptal edin hakem heyetine başvurun

    https://www.mevzuat.gov.tr/…attur=7&mevzuattertip=5

    madde 22
  • bunların hepsi aynı
    mafya gibiler
    giriş çok kolay çıkış yok.
    iptal edene kadar canım çıktı dsmart'ı
    halen kutuyu almadılar.
    mesaj gelmeden alamayacaklarmış.
  • bu sayfadan şikayet pek yararlı olabilir...
  • taahhüt iki taraflıdır bunu unutmayın. bir taraf bulunduğu taahhütü yerine getirmiyorsa sözleşme feshedilir.
  • yahu bir türlü akıllanmadınız,almayın şuralardan üyelik vs. her sene aynı muhabbet,ta cine5 zamanından beridir süregelen şeyler,1 yıl abonelik almazsan ölmezsin ey insan,bak o zaman nasıl yola geliyor bu platformlar,
hesabın var mı? giriş yap