• hepsiburada'dan 26 ekim tarihinde ithalatçı garantili huawei marka telefon siparişi verdim. siparişin ardından kargoya verme süresinin beklediğimden uzun sürmesi ve siparişin urfadan gönderildiğini fark etmem sebebiyle teslimat süresinin iyice uzayacağını düşündüm ve ihtiyacım çok acil olduğundan indirimde gördüğüm huawei türkiye garantili bir başka telefonu da sipariş ettim. ikinci sipariş edilen telefon ertesi gün elime ulaştı. akabinde ilk sipariş ettiğim telefon da elime ulaştı ve kargo paketini dahi yırtmadan üzerine iade kodunu yazarak iade ettim. ancak iade talebim satıcının "ürünün kutusunu açıp kullandığım" beyanı sonrasında hepsiburada tarafından reddedildi. hiçbir şekilde dokunmadan iade ettiğim telefonun nasıl olur da kutusu açılır diye kendimce senaryolar üretirken birkaç gün sonra jelatini açıldığı iddia edilen ürün bana tekrar gönderildi ve gelen kutu hala jelatinliydi. iadesi reddedilerek tarafıma geri gönderilen ürünün kutu jelatini merdiven altı bir yerde yapılmış gibiydi, orijinal üründe bulunamayacak kusurlar barındırması ve kutu üzerinde yer alması gereken bilgilerin bulunmaması sebebiyle de içinde bulunduğum durumdan şüphelenmeye başladım. bunun üzerine hepsiburadayı arayıp satıcının gerçek dışı beyanda bulunduğunu ve hatta ürünün kutusunu da inceledikten sonra orijinallik yönünden şüphe uyandıran birkaç tespitimi bildirdim ve konuyu çözüm merkezine taşıdım. fotoğraflardan da görüleceği üzere jelatin paketlemesi oldukça özensiz ve kusurlu ayrıca kutu üzerinde cihazın orijinalliğini teyit edilebileceğim herhangi bir imei numarası, barkod vesaire de bulunmuyor.
    görsel
    görsel
    görsel

    durumu gayet açıklayıcı bir şekilde çözüm merkezine taşımama ve sürekli iletişim çabalarıma karşılık ezbere cevaplarla geri dönüşler yapıldı. nihayetinde çözüm taleplerim yine dalga geçer gibi kopyala yapıştır cevaplarla geçiştirilerek satıcının haklı bulunduğu bildirilerek konu kapatıldı. defalarca çağrı merkezini arayıp memnuniyetsizliğimi dile getirdim ve her defasında "arkadaşlarımız inceleyip sizi arayacaklar" cevabını aldım ancak bugüne dek tarafıma herhangi bir geri dönüş yapılmadı. hepsiburada nezdinde açtığım şikayet kaydının görseli de zaten durumu açıklar nitelikte.
    görsel

    ilk sipariş ettiğim ve şu an iade edemediğim telefon ithalatçı garantili, ikinci sipariş ettiğim ve şu an kullandığım telefon huawei türkiye garantili. mukayese edebilmeniz adına huawei türkiye garantili olanın kutusunu size göstereyim. zira iki telefon kutusu yan yana konulduğunda bariz bir fark olduğu ortada.
    görsel
    görsel

    hal böyleyken kimseyi zan altında bırakmak istemesem de içinde bulunduğum durum bakımından ciddi bir mağduriyetim var. açıldı diye iadesi reddedilen telefon bana saçma sapan bir şekilde jelatinli kutusunda geri gönderiliyor. telefonun orijinalliğini hiçbir şekilde kontrol edemiyorum ve hepsiburadadan hiçbir şekilde muhatap bulamıyorum. hiçbir şekilde açılmamış bu ürünü iade edemiyorum. diyeceğim o ki alışveriş yaparken bir daha düşünün. karşılaştığınız bu gibi sorunlarda iade hakkınızdan gerekçesiz olarak mahrum edilebilirsiniz. hepsiburada size yardım etmeyip ölü taklidi yaparsa elinizde kaçak mı orijinal mi olduğunu bilmediğiniz bir telefonla kalabilirsiniz.

    edit: imla
  • rezalet gibi rezalet. zaten tüketici iade etmek istiyorsa eder, hele ki e-ticaret ile alınmış bir üründe kutuya açmış dahi olsa cayma hakkını kullanabilir. en başında kutu açıldı diye iade yapmamak dahi rezalettir. üstüne müşteri kutuyu açmamış, zaten kendisine şüpheli bir ürün gönderilmiş. ne yazsak az kalır.
  • hepsiburada'nın netleştirmesi gereken alışveriş. bu ürünü açmış mı bu adam. açmışsa ve memnun değilse iade edemez mi?

    iade prosedürünüz nedir
  • elektronik urunler, iadesi en sikintili olan ve kar marji en dusuk urunler grubundan. kutu acildi mi el degdi mi satisi tekrardan mumkun degil. hal boyle olunca iade surecinde suistimal eden satici mi alici mi inandiramiyorsunuz. bu yuzden internetten degisimi sikintili olan telefon, kozmetik almam aynisi parfumlerde de gecerli. sahte gonderiyorlar iade aciyorsun kutuyu acmissin diyor. acmadan sahte oldugunu nasil anlayayim diyorsun. iade proseduru bu diyorlar. en son hepsiburadadan cam demlikli caydanlik aldim ozensiz paketlenmis kirik geldi, tekrar siparis gectim yine ayni magazayi secmisim bu sefer de yine ozensiz paketlenmis kirilmadan ulasti fakat alet calismiyor. tekrar paketlerden video kaydi aldim, ozenle paketledim koruma kagitlari vs koydum. cunku iadede onlarin gonderdigi gibi giderse ve kirilirsa basima kalacakti. boyle 1 ay gecti uc kurus fazla verdim caddedeki magazadan aldim geldim.
    elektronik ve kozmetikte uc kurus pahali olsun gidin magazadan alin.
  • artık şu alışveriş sitesinden kurtulun. tamamen yıldırma politikası uyguluyorlar. tüketici koruma kanununda yazılı 'ürünün ambalajının açılması, denenmesi, mutat kullanımı, yani ürünün alışılageldiği gibi kullanılması cayma hakkını ortadan kaldırmaz. satıcı, cayma süresi içinde ürünü alıcıya teslim etmişse alıcı, ürünü ancak olağan bir gözden geçirmenin gerektirdiği ölçüde kullanabilir.' denmiştir. yani siz o ürünü açsanız dahi ürünü iade almak zorundalar. ürünün bozuk, sahte olduğunu telepati yöntemiyle çözemeyeceğiniz için mecbur açmak zorundasınız.
    edit: https://www.youtube.com/…y&ab_channel=reklammagazin burada görüldüğü gibi elektronik bir aleti miss gibide açılmış bir şekilde geri alıyorlar.
  • temiz rezalet.

    amazon gümbür gümbür geliyor merak etmeyin alayınızı anırtacak kodumun çakalları. fda olayına 1 sene içerisinde geçerlerse o zaman domala domala taş arayacaksınız.

    rezalet puanım:10/10
  • rezaletin ötesi bir durumdur.

    amazon'dan 3.600 tl'ye temizlik robotu siparişi verdim arkadaşım için.ürün ertesi gün ulaştı.evde kurulum yapılırken wifi ile eşleşme olmadı.
    çözmeye uğraştık fakat beceremedik.aynısını evde ben kullanıyorum halbuki.

    aradık "wifi ile uyuşmuyor servise mi götürelim, ne yapalım" diye.müşteri temsilcisi direkt "iade edebilirsiniz " dedi.
    ürünü verdik iadeye.para iademizi de 1 hafta içinde aldık.tekrar amazondan sipariş verdik gelen ürün sıkıntısız çalıştı.elektronik şans işi biraz.bende kusursuz çalışan başkasında sorun çıkartabiliyor.sorunumuz çözüldü mü evet üzüldük mü hayır! aksine yine alışverişi oradan yapmaya devam ettik.

    elektronik üründe kesinlikle satıcısı amazon, göndericisi amazon olan ürünleri tercih edin.tecrübe ile sabit.

    arkadaşa çok geçmiş olsun.
  • keşke ürünü hiç teslim almasaydınız, sırf bu durumla karşılaşmamak için 1 hafta önce, kargoya geç verilen ürünü (benzer durum yani) kargodan hiç kabul etmedim, 3 gün bekleyip geri gitti kargo, bugün 3. defa arayarak iade işlemini gerçekleştirebildim. iade sebebim aynı gün kargo denen ürünün aynı gün kargoya verilmemiş olmasıydı. her durumda haklısınız, hepsiburada şaşırtmıyor. rezalettir.
  • geçenlerde benzer durum airpodslarda da başka bir yazar yaşamıştı. boru gibi rezalettir. hepsiburada’dan neden alınmayacağını 2. kez gördük.
  • bu tarz işlerde ben eğer kesinlikle almayacaksam kargoyu asla teslim almıyorum çamura yatmasınlar diye. fakat benim yaptığım orta doğu usulü hakkını savunma tarzı.

    bu olayda alıcı kesinlikle mağdurdur. telefonu geri göndermesin ve hakkını hakem heyeti aracılığıyla savunsun bu firmalar iyice arsızlaştı.
hesabın var mı? giriş yap