• an itibariyle haber sitelerine düşen haberdir (t24)
    diğer kaynaklar: sözcü cumhuriyet
    halk tv'de de şu an bu konu konuşuluyor.

    edit 4: satışın neden olduğuna dair bilgiler gelmeye başladı. (bkz: artık dayanacak gücüm kalmadı ve satış gerçekleşti)

    edit 5: kap açıklaması yapıldı
    --- spoiler ---

    doğan holding'ten kap'a yapılan açıklamada, "şirketimiz'in aralarında doğan dağıtım satış pazarlama matbaacılık ödeme aracılık ve tahsilat sistemleri a.ş. ("yaysat"), doğan gazetecilik a.ş. (posta, fanatik), doğan haber ajansı a.ş., doğan tv holding a.ş., dtv haber ve görsel yayıncılık a.ş. ("kanal d" tv), doruk televizyon ve radyo yayıncılık a.ş. ("cnn türk" tv), hürriyet gazetecilik ve matbaacılık a.ş. ve mozaik iletişim hizmetleri a.ş. ("d smart")'nin de bulunduğu, yazılı ve görsel medya bölümünde faaliyet gösteren doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklarımızdan önemli bir kısmının sermayelerinde sahip olduğumuz paylarımızın tamamının satışı ve devri konusunda, 1.100.000.000$ (birmilyaryüzmilyon amerikan doları) "işletme değeri"nden, ilgili finansal borçların indirim konusu yapılması suretiyle, 890.000.000$ (sekizyüzdoksanmilyon amerikan doları) "hisse değeri" üzerinden, demirören holding a.ş. ile görüşmelere başlanmıştır. konuya ilişkin gelişmeler oldukça, ilgili mevzuat kapsamında ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır" denildi.
    --- spoiler ---

    --- spoiler ---
    türkiye medyasının en büyük grubu olan doğan medya grubu'nun satışı için anlaşmaya varıldığı öğrenildi. doğan holding onursal başkanı aydın doğan, mayıs 2011'de milliyet ve vatan'ı sattığı erdoğan demirören'le doğan medya grubu'nun satışı konusunda anlaştı. t24'ün aldığı bilgilere göre; bünyesinde hürriyet, fanatik ve posta gazeteleri ile kanal d ve cnn türk kanallarını da bulunduran doğan medya grubu'nu satın alan demirören grubunun, bu satın almada arkasında başka bir sermaye grubunun da bulunduğu düşünülüyor.
    doğan medya grubu bünyesinde bulunan kuruluşların tamamı şöyle:
    kanal d, cnn türk, tv2, dream tv, dream türk, hürriyet, posta, fanatik, hürriyet daily news, tme, doğan burda dergi, doğan egmont, doğan kitap, dergi pazarlama ve planlama (dpp)
    --- spoiler ---

    edit: kısacası medyanın nerdeyse tamamı hükümetin tam kontrolüne geçti...
    edit 2: diğer haber siteleri eklendi, hatalar düzeltildi.
    edit 3: @yatanspagetticanavari, bu kuruluşların içinde doğan haber ajansı (dha) da olduğunu söylüyor. bu gerçekten önemli çünkü muhalif medya haberlerini bu ajanstan alıyorlardı. anadolu ajansı zaten ortada, bu kuruluşun satılması bence en kritik olay içlerinde.
  • daha güçlü başka bir yandaşa gerçekleşmiş satıştır.
    olumlu bir gelişme değildir yani.
    heyecana gerek yok.
  • lacivertler arası geçiş yaşanmıştır.
  • havuz medyasının havuzunun olimpik ölçülere çıktığını gösteren satış. ayrıca iktidar tarafından 1 milyon tiraj hazine garantisi verilmiş olmalı çünkü demirören bile bu kadar para çıkartamaz.
  • çocuk havuzu da büyük havuza edildi.
  • havuz ve yandaş medya artık resmen amiral gemisi olmuştur. geçmiş olsun.
  • gecmis olsun
  • doğruluğu kesindir.
hesabın var mı? giriş yap