• en üst entry: adama ulaştım, sahibinden üzerinden mesaj attı bana. gerekli delilleri istedim o olduğunu kanıtlaması için. parasını yolladım, kendisinin mağduriyetini giderdim.

    ilk başta bana gelen parayı tutsaydım zararsız kapatacaktık ama acele davrandık.

    yardımcı olan tüm suserlere teşekkürü bir borç bilirim, sağlıcakla kalın.
    --------------------------------
    üst edit: sahibinden.com ile görüştüm. bilgi paylaşamıyorlar savcılık olmadan. tekrar ilanı açıp başına arkadaşın ismini yazdım bana ulaş diye. umarım ulaşır bana. yarın savcılığa gidip durumu bildireceğim öncelikle.

    üst edit: yol gösterip tavsiye veren suserlere çok teşekkür ederim. eğlenenlere diyecek bir şeyim yok, neşeniz bol olsun.

    sıkılmadan okuyacakları tebrik ediyorum. bu basit bir parayı yolladım ürün gelmedi olayı değildir, tamamiyle farklı bir durumdur.

    olay 20 ocak 2021 tarihinde başlıyor. yine klasik bir şekilde ekran kartı ilanlarını tarıyorum, benim için standart bir akşam. sonra 1600 tl'ye bir ekran kartı ilanıyla karşılaştım. hemen ''ürün hala satılık mı ?'' taslak mesajını yapıştırdım adama letgo üzerinden. evet, halen satılık diye bir cevap geldi. fiyat çok düşük olduğu için mining yapıldı mı acaba vs sorularıma yapılmadığı cevabını aldım. kartı almak istiyorum ama test sonuçlarını atar mısınız diye bir soru yönelttim ve adama telefon numaramı verip whatsapptan iletmesini istedim. adamın bana dediği şey , ben sana kartı yollıyım sen test et beğenirsen parasını yollarsın. ben dedim ki hiç dolandırılmaktan korkmuyor musun ? o da adresini verdin kargo için, ne gibi bir sorun çıkabilir ki vesaire falan. ben de şüpheleniyorum ama içten içe iyi yollasın test ederim parasını atarım sonra diye düşünüyorum. inanın 2 haftadır ekran kartı arıyorum ve biraz beynim uyuştu. bulduğum ürüne saldırıyorum. neyse işte adresi attım falan anlaştık güya bugün kargolayacak. neyse ondan sonra dün akşam 22:00 gibi bana dedi ki kardeşim benim sahibinden numaram güncel değil, 48 saat sonra güncellenecekmiş hesabını versen ilan koysam satsam olur mu ? ben de düşündüm ulan dedim ne olabilir ki sonuçta sahibinden hesabı bu, versem başıma bir iş gelmez. demez olaydım sayın suserler.

    verdim ben buna hesabı, ilanını açtı. ürün o kadar az bulunan bir ekran kartı ki 50 dk içinde 30 mesaj falan geldi. neyse ben ilgilenmedim, gece mesaj attım kardeşim çok mesaj gelmiş sabah bakarsın diye. bu girmiş, biriyle anlaşmış (tabii tüm mesajları çoktan silmiş), bana da sabah yazdı işte kardeşim ben biriyle anlaştım önce parayı atacak sonra ben ürünü kargolayacağım diye. tamam süper hayırlı olsun falan dedim. ancak benim finansbankta kart borcum var, eşime de ulaşamıyorum parayı sana atsam olur mu dedi. ben de düşündüm ulan dedim bu işte bir iş var ama hayırlısı hesabı ibanı verdim adama. buraya atsın parayı dedim. adam parayı attı, ben de bizim elemana dedim ki para geldi adamdan. 5 dk geçmedi onu bana cepbank ile yollar mısın dedi.

    asıl cümbüş burada başlıyor. bu benim cepbank'a gönder diyince aşırı işkillendim ve şöyle bir mesaj attım. bu tabi hemen sen hayırdır muhabbetine falan girmeden sorun yok ben öğle arası gider kargoyu veririm dedi. bu şekilde tehdit etmen falan hoş değil dedi. neyse efendim bu kargoya gitti, dedim ki bana kargodan video at. bir tane önceden çekildiği çok belli olan bir video attı. dedim böyle olmaz sen videoda tarih söyle. hemen işte sen taşak mı geçiyorsun senin kartını yollamıyorum sen parayı geri adama yolla dedi. dedim hop orda dur. o an aklıma gelen şey şuydu, şimdi ben bu adama parayı geri atarım ama ya ona mesaj atıp kardeşim işte bankada bir problem çıkmış farklı bir iban versem ona atar mısın tarzı bir şey derse diye düşündüm.

    farkettiyseniz olayın benle bir alakası yok, ben tamamen bir adamın dolandırılmasını engellemeye çalışıyorum. ben tabi yollamadım parayı dedim ki adamın numarasını at. bu 3-4 kere söylememe rağmen atmadı. dedim ben bu parayı sen o numarayı gönderene kadar yollamam. neyse bir numara attı bana. ben işte o an son yıllardaki en büyük mallığımı yaptım ve bu attığı numaraya inandım. heh dedim cidden attı herhalde. hemen aradım bu numarayı açmadı tabi. whatsapptan yazdım işte buna, dedim siz bir ekran kartı satın almışsınız ancak durum böyle. bu sen ne diyosun kardeşim benim param nerede falan dedi, beni dolandırıcı sandı. ben de 2 dakikalık bir ses kaydıyla durumu özetledim. şöyle bir mesaj attı bana. ben ama hala bu adamın gerçekten dolandırılan adam olduğunu düşünüyorum, o kadar salağım. neyse bu adamla konuştuk falan dedi ki şimdi bu para benim hesabıma gelirse %18 kdv keser, sen bunu bana cepbanktan yolla. ben o kadar havalıyım ki böyle oh diyorum bir adamı dolandırılmaktan kurtardık. ben bu adama parayı falan yolladım diğer şerefsizide engelledim. parayı yolladıktan sonra ulan keşke adamdan kimlik isteseydim bir teyit etseydim diye düşündüm, ama her şey için çok geçti.

    aradan 1-2 saat geçti whatsapp'a girdim bu parayı yolladığım adam beni engellemiş. hemen numarasını arkadaşıma attım dedim ki gir yaz şu numaraya ismi neymiş falan bir şekil öğren. arkadaş demesin mi oğlum bunun profil fotoğrafında senin fotoğrafın var. işte o an içten bir hassssiktir çektim. gerçekten çok pis bir sazan sarmalının içinde hissediyorum sözlük halkı.

    şimdi bu 1500 lirayı gönderen kişi büyük ihtimal beni savcılığa şikayet edecek. ben ne diyeceğim ? kusura bakma senin parayı başka yere mi yolladım diyeceğim ?

    elimde konuşmaların görüntüleri var ama kanıt olarak kullanılabilir mi emin değilim.

    nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında bilgili suserlerden yardım bekliyorum.

    edit: adamın 2. bir ekran kartı varmış, onun ilanını koyucam dedi.

    edit2: karakola gittim derdimi anlatmaya, hiç bize anlatma kendi ilçendeki karakola anlat dediler.

    edit3: bu arada artık makbuzlarda iban göremiyormuşuz kvkk nedeniyle, enpara müşteri hizmetleri öyle söyledi.

    edit4: vizyoner materyalist nickli çaylak yazara teşekkür ederim, son derece yardımsever şekilde süreci yönetmeme yardım etti.
  • bir bok anlamadığım sarmaldır.

    adamın hesabını ver ilan koyayım demesinden sonra koptum. sen kart almayacak mıydın bu adamdan? adam neyin ilanını koyuyor?
  • imdb top 250 zorlar bi bakıma. soluksuz okudum tavsiye ederim. ama işte bu kadar saf olmamak gerekiyor. geçmiş olsun.
  • (bkz: mekanın cennet olsun kardeşim)

    gerçekten içim bir garip oldu okuyunca.

    karakola git derdini anlat vakit kaybetmeden.
  • hemen savcılığa git ve detaylıca anlat çözerler merak etme.
  • biz bunu daha önce yazmıştık ama bazı arkadaşlar ders almıyor galiba.
  • üstüne vazife olmayan şeylere karışırsan adamı böyle öperler.

    yav sana ne kim ne satıyor kim ne alıyor, ne uğraşıyorsun birinden para gelecek de ötekine havale edecen de video isteyecen bilmem ne.

    umarım bu sana ders olur, ayrıca banka hesabında başkası adına işlem yapmanın da mevzuatta cezası var, hesabını kendinden başkasının işleri için kullanma.

    edit; (bkz: #118540310)
  • bişey çıkmaz bundan. gözaltına alırlar, tutuklu yargılanır ilk celseye kadar dolandırıcılıktan 6 ay yatarsın, sonra hakime kanıtlarla derdini anlatır çıkarsın.
  • letgo da ilan veren sonra sahibinden de ilan veriyor, ama satici malini alicinin sahibinden hesabinda satmaya calisiyor. birisi alicimiza para gonderiyor ama satici alicidan bu parayi istiyor. sonra alici parayi baskasina gonderiyor ve sonunda satici birisini alici yardimiyla dolandiriyor ama alici neden bu islere girdiginin farkinda bile degil.

    kardesim git polise ifadeni ver. hic korkmana gerek yok. boyle sacma bir olayi senin gibi saf birisinin uydurabilecegini dusunmezler. birdaha da baskalarinin para islerine karisma.
  • geçmiş olsun güzel tezgah kurmuş, heralde ilk işi de değil ve anında bukalemun gibi renk değiştirip şekil alan birisi karşındaki.

    önce siz şikayette bulunup durumu bildirin savcılığa, muhtemelen size para gönderen kişi durumu bilmeden sizden şikayetçi olacak.
hesabın var mı? giriş yap