• hızla tüketilip üretilmeyen bir olgu. yaşamayı ve yaşatmayı unuttuk...
  • nesli tükenmek üzere olan şey.
  • çatır çatır yaşayanlara lafımız olmamakla birlikte, gittikçe zayıflayan bir olgu olduğu maalesef bir gerçektir. keşke olmasaydı.
  • konuyu inceleyenlerin "yirminci yuzyil turkiye'sinde ask" olgusunu cok iyi bildigi cikarimina gidersiniz bu kalip sayesinde. ortada bir karsilastirma, olmadi bir farklilastirma, bir ayristirma cabasi vardir cunku.

    hele ki genellemelere takilirsaniz, "zayiflayan bir duygu", "uretilmeyen olgu" gibilerinden, sasirirsiniz. cunku ortada fol yok yumurta yokken, sadece 'flört' tabir edilen surecin liberallesmesinden yapilan bir cikarimla, ask yargisiz infaz edilmektedir.

    ha 20.yy'da burada degildim; olanlardan duydugumu belirteyim:
    - yirminci yuzyilda turkiyede ask, vatan askiydi; bir milleti yoktan varedebilmek icin milyonlarin yasadigi, imkansiza kucumsercesine bakan bir askti.

    bu anlamda, evet, degisime ugradi "ask" yirmibirinci yuzyilda. ama zannetmiyorum ki azaldi; yoruldu; tekledi.

    sevecek adam yuzyilindan bagimsiz sever zaten... aha, budur.
  • eskisi gibi göz süzmeler, cilveleşmeler yerine direk olaya girip herşeyi 1-2 ayda hatta haftada yiyip bitiren insanların sonradan bide bunlardan yakındığı tuhaf duygu kovalamacası.oysaki ne güzelmiş eskiden hatunla konuşmak için bile aylarca beklermiş erkekler.zaten ilişkinin başlaması bile şimdiki ilişkilerin tamamını kapsarmış.çok uğraşılırmış.ama sonundada şahane şeyler yaşanırmış.uzun uzun heyecanlar, mideye giren ağrılar, sevinçler.ama artık insanlar neredeyse ilk geceden yatağa girip bütün herşeyi bi gecede yiyip bitiriyor bide buna aşk diyor.asla anlam veremediğim bi durum.hala uzunca süre o ışığı gözlerinde taşıyabilenlere helal diyorum ve hepimizin başına versin en güzelinden.
  • sadece türkiye'de değil günümüz dünyasında saflığını yitirmiştir aşk, bu sebeple bana göre zayıflamış hatta nesli tükenmeye başlamıştır. tabi herkesin aşktan beklentisi ve aşk tanımı farklıdır. bu yüzden kimi zayıflıyor derken kiminin hadi canım sende demesi de gayet normaldir.
  • yirmibirinci yuzyilda turkiyede a$k'ın kesinlikle yalan a$k olacağı bir gerçektir. bizler bu zamanda gerçek a$kı bulup evlenebilirsek ileride çocuklarımızın, a$k'ın sadece eski türk filmlerinde olduğunu fark etmeleri zaman alacaktır.
hesabın var mı? giriş yap