• in the court of the crimson king albümünün açılışını muazzam bir biçimde yapan üst dereceden şarkı.
  • şu ana kadar dinlediğim bütün king crimson konser cd'lerinde çalınan, king crimson ulusal marşı haline gelmiş bir çalışmadır. bill bruford'lu, robert fripp'li david cross'lu ve john wetton'lı usa konser albümlerindeki schizoid man ise bir başka muhteşemdir.
  • günümüz progressive müziği bu şarkıyla başlamıştır. ortada uçan ama hala ritime ve melodiye bağlı kalmayı üstün bir derecede beceren basslar, deli sapık bir bateri, üflemeliler araya serpiştirilen oryantalvari sololar, herşeyin sonunda çözüme ulaşması* ve başladığı gibi bitmesi..
  • şarkı dinleyen insanda biran durup lan "bu black sabbath mı aaa yok yok şimdi de iron maiden oldu" tepkisi vermeye yol açıp ortasında başlayan solosuyla birlikte jazz'a dem vuran insanın ağzına sıçan mükemmel progressive rock parçası.**
  • guzumuzde 'dream theater dinliyorum ben' adamlar super yaa, progressive rock cok kuul yaa!! seklinde ici bos vecizlerle karı kız kaldırmaya calısan ozenti kesime dinletildiginde beyinlerinde atom bombası etkisi yaratıcak progressive rock dersi..*

    ote yandan gerek gitar soloları gerek aynı anda atılan 2 farklı saksofon sololarıyla, degisen degisen ve tekrar basladıgı yere gelen melodileriyle adam aglatan sarkı..
  • sözlerini de yazmak lazım.

    cats foot iron claw
    neuro-surgeons scream for more
    at paranoias poison door.
    twenty first century schizoid man.

    blood rack barbed wire
    polititians funeral pyre
    innocents raped with napalm fire
    twenty first century schizoid man.

    death seed blind mans greed
    poets starving children bleed
    nothing hes got he really needs
    twenty first century schizoid man.
hesabın var mı? giriş yap