• web sitelerinin her yerinde koşulsuz iptal hizmeti sunduğunun reklamını yapan fakat web siteleri üzerinden aldığım uçak biletlerine ek olarak, 426 tl ödeyerek aldığım ''koşulsuz şartsız bilet bedelinin %90'ı iade'' adı altında verdikleri hizmeti kullandırtmayıp iade işlemini gerçekleştirmeyen firma.

    işim gereği zaman zaman yurt dışına seyahat eden biriyim. italya'da bulunan bir müşterimizi ziyaret etmek üzere, bir departman müdürümüz ve kendim için 12.12.2018 tarihli istanbul-roma gidiş ve 24.12.2018 tarihli roma-istanbul dönüş olmak üzere turna.com üzerinden uçak bileti satın aldım. haklarını yemek istemiyorum çünkü bu zamana kadar ihtiyacım olduğunda uygun bilet bulma konusunda çok faydalarını gördüm, ta ki şuana kadar.

    aldığımız biletlerin üzerine ek olarak ''koşulsuz şartsız bilet bedelinin %90'ı iade hizmeti'' adını verdikleri sözde hizmet için 426 tl ek ücret ödedim. eğer web sitelerine girip ''koşulsuz iptal hizmeti'' bölümünü incelerseniz ''uçuş saatine 2 saat kalana kadar koşulsuz şartsız biletinizin %90 ı iade'' sözde ibaresini görürsünüz.

    programımız dışında gelişen bir durumdan dolayı, 20.12.2018 tarihinde istanbul'a geri dönmek zorunda kaldık ve 426 tl ödeyerek iptal hizmeti eklediğimiz biletlerimizden, hala uçuş saatine 3 güne yakın zamanı olan dönüş biletlerinin iptal talebini gerçekleştirdiğimizde, bu hizmetin ''ilk uçuş saatine 2 saat kalana kadar'' kullanılabilir olduğu söylenerek iptal talebimizi reddedildi.

    trajikomik olan durum şu ki, sitenin koşulsuz iptal hizmeti bölümünde hiçbir şekilde böyle bir ibare bulunmamakta, aksine uçuşa 2 saat kalana kadar koşulsuz şartsız ibaresi her fırsatta vurgulanarak tanıtımı yapılmaktadır. müşteri hizmetlerinin savunması ise tam olarak şöyledir :
    -evet hizmetin tanıtımı yapılan sayfada ve altında yer alan şartlarda ya da bu hizmetten bahseden hiçbir alanda bu bilgi yazmıyor fakat bilet alma işlemlerinizi tamamlayıp koşulsuz iptal hizmetini seçtiğinizde, daha sonra iptal hizmetinin anlatıldığı bölümün sonundaki detaylara tıklarsanız(çünkü bilet alım alanında da hizmet şartlarında hiçbir şekilde yazmıyor ), açılan şartların içindeki maddelerde ilk uçuş ibaresini görebilirsiniz.'' şimdi soruyorum, bu hizmeti öğrenmek ve kullanmak isteyen biri siteye girip, hizmetler kısmını tüm detaylarıyla okuyup, diğer ilgili tüm alanları inceleyip, daha sonra biletini alıp, bu hizmeti seçip, ek olarak 500 tl ye yakın para ödedikten sonra , sitenin her tarafında bu hizmeti sağladıklarının reklamını yapan ve böylesine önemli bir detayı hiçbir yere yazmayı gerekli görmeyip insanları kandırmayı hedefleyen bir firma hakkında ne düşünürsünüz. inanın, hala daha bu kadar ucuz bir şekilde insanları kandırmaya çalışan firmaların var olduğunu gördükçe insanın umutları tükeniyor.

    her türlü arkadaş, iş ortamında, diğer benzer firmalara karşı böylesine savunduğum ve çalıştığım şirketi dahi seyahat biletlerini sizin üzerinizden almaya ikna ettiğim şu zamanda bana attığınız bu kazık için gerçekten teşekkür ederim.
  • olmayan rezalettir. reklamlarını görüp new york biletini almaya karar verdiğimde tarihlerim net değildi ve nasıl olsa iade ve değişiklik hakkını satın alıp kullanabilecektim. oyle de oldu ve ilk ucusumu yapmadan once değişikliğimi yaptım. ilk defa kullanmama ragmen havayolu şirketlerinin promosyon bilete sunmadığı seceneği sunmus adamlar.

    ucuslarda gidiş dönüş bilet alındığında biletler ayrı ayrı değil bir bütün olarak değerlendirilir. yani özetle rezalet falan değildir. not bile vermiyorum. otur sıfır.

    kim daha cok ucuyor yarışında da kapışırım*

    not: haftada 3 domestic ayda 1 international ucus yapan elitplus yolcu spor.
hesabın var mı? giriş yap