• "doğayı korumak" adına tekerlekleri ayrı satacağını düşündüğüm firmanın girişim iddiası.
  • fanboyları sevindirecek gelişme. 4 yıl sonra akü, arka koltuk ve şanzımanlı bir otomobil almak için ekstra para ödemeniz olası. doğayı koruyorlar ne de olsa. arka koltuğa veya şanzımana ne gerek var? tek kişi, yokuş aşağı yağ gibi akar o araba. ha isteyen şanzıman da alır, ama 50.000 kayme.

    (bkz: iphone 12 kutusundan şarj aleti çıkmaması)
    bir de
    iphone 12 kutusundan kulaklık çıkmaması var tabi.

    edit: bir fanboy mesajla ulaşıp "elanktringli arebeda ne şanzumani lea cohil" demiş. demek otomobil yüksek mühendisleri de var aramızda uuuu. buradan elma'ya sesleniyorum: bu adamları işe alın!

    edit2: yüksek mühendis bitmiyor. 5-6 kişi daha bana "elangdrikli arabeda şonzıman mı olar low kıro" diye mesaj atmış. bu dahiler elektrikli arabaların güç aktarımını ilahi bir sihirle yaptığını falan sanıyor sanırım. mesela geri geri giderken de batarya kutup başlarını değiştirip öyle gideceklerini sanıyorlardır bence. *

    arkadaşlar gelin sizinle şanzıman kelimesine bir bakalım;

    transmission: şanzıman

    şanzıman:motorlu aracı sürerken belli bir motor devir hızı için, tekerleklerin devir hızının kademeli olarak, motor gücünü ileten dişlileri değiştirerek yükseltilmesi ya da alçaltılması işleminde sürücünün işini kolaylaştıran bir mekanizmadır.

    siz elektrikli arabada şanzıman yok diyorsunuz ya hani. şanzımanla vites arasındaki farkı bilmediğinizden olabilir.

    şanzıman, transmission kelimesinden de anlaşılacağı üzere, motorun gücünü tekerlere ileten, transmit eden donanımdır sevgili dahiler. her şanzıman vitesli olacak diye bir şey yok. ama ister fosil yakıt, ister elektrik, ister plazma yakan, isterse uçan bor'lu araba olsun, her arabada şanzıman olmak zorundadır.

    tabi isteyen taş devrindeki gibi ayaklarıyla da güç aktarımı yapabilir. ben de epıl öyle satsa alkışlarsınız diyorum zaten.

    edit3: bir arkadaş porsche taycan'ların elektrikli 2 vitesli motor kullandıklarını eklememi istedi. her elektrikli araç da tek vites değil yani.

    edit4: @gui de souza diyor ki;
    şanzıman diye tutturan tipler için ayrıca tesla modellerinde arka aks üzerine motor ve şanzımanın kompakt bir şekilde montelendigini de not düşebilirsiniz.
  • üç ayda bir güncelleme gerektirecek; iki yılda da ömrünü dolduracak arabaların piyasaya sürülmesidir.
  • ''apple, 2024 yılında kendi batarya teknolojisini kullanarak binek araç üretmeyi planlıyor.'' eğer kendi pil teknolojisini kullanacaksa araçlarımızı günde 2-3 kere şarj etmemiz gerekecek.
  • sadece markasından dolayı sağlam bir ciro elde edecekleri aşikardır.

    fanboyları mutlu eden haber.
  • başarısız bir girişim olacaktır. 2024'te görüşürüz.
  • düşünsenize bir araba alıyorsunuz, 3 yıl sonra yazılım güncelleniyor. gaza bas bas 70'i geçmiyor. pil falan bitiyor... gidip yeni araba alıyorsunuz...
    malın biri de demiş ki mercedesi bu kafa piyasadan siler...
    tanım: iyi güldüren başlıktır.
  • farları çok kaliteli ama şarjı çok çabuk bitecek otomobildir.

    edit: garip bir şekilde bu entry’i referans göstererek “x fanboy’u, iphone düşmanı.” diye mesaj atıyorlar. neden bir telefona düşman olayım bu nasıl bir niteleme amk? ben de iphone kullanıyorum şarjı akşamı götürmüyor. birilerinin bir telefona dost ya da düşman olması, olabileceğinin düşünülmesi çok garip lan.
  • vw'e geçmiş olsun. bütün marka hayranı fanboyların yeni hedefi belli oldu.
  • belli satın almalar yapmadan imkansız olandır
hesabın var mı? giriş yap