• *edit: editleri, bir suserin haklı serzenişi üzerine aşağı taşıdım.

    öncelikle bu rezalet başlığını bir derdimi çözsünler yok bana bir ürün hediye etsinler falan diye açmadım. herkes görsün bilsin istiyorum, bu tür firmaların nasıl ucuz hokkabazlıklar peşinde, ticari ahlak yoksunu olduğunu.

    kısa tutmaya çalışıp görsellerle anlatacağım. parfüm bana hediye geldi. bugüne kadar yüzlerce parfüm alışverişim olmuştur. türkiye'de belli distribütör veya markalar haricinde parfüm almam.

    gelelim mevzuya. bu ürün trendyol üzerinden satış yapan perfume point şirketine ait (baya baya şubesi olan hatta bir şubesi istanbul bağdat caddesi'nde iyi bir konumda). ürünün üzerinde distribütör olarak md kozmetik bandrolu var. genelde parfüm elime geçer geçmez distribütör bandrolüne bakarım, sonra kutu ve şişe üzerinde bulunan batch koduna. bu parfümü kontrol ettiğimde kutu ve şişe üzerindeki kodlar birbirini tutmuyordu. ilk önce distribütör firma olan md kozmetik'i aradım. biz perfume point'e ürün vermiyoruz dedi. hatta kendilerinin isimlerini kullandıkları için mağdur olduklarını söyledi. sonra batch kodunu batch kontrol sitesi üzerinden kontrol ettiğimde ürünün 8 yıl öncesine ait olduğunu gördüm. yani ürün hem sahte, hem kopya ürünün üzerinde bulunan kod 8 yıl öncesine ait. bu arada koku bildiğim ve çeşitlerini sürekli kullandığım bir marka. lalique markasının kullanmadığım parfümü yoktur sanırım.

    sipariş
    kutu batch code
    bandrol
    check batch

    trendyol ile iade işlemleri için süreci başlattım. fotoğrafları gönderdim. salı günü aşağıdaki gibi bir mail geldi. (başlığı yoğunluğum ve sürecin uzamasından dolayı bugün tarihli açtım)
    görsel
    ey sayın ticari ahlak yoksunu trendyol, sen nerden anladın parfümün orjinal olduğunu?ürünü aldın inceledin mi?batch kod falan bunlardan haberin var mı? ambalajını açmadan şişeye nasıl ulaşacağım? senin bu zaafını kullanıp 10 liralık parfümü 1000 liraya satmazlar mı? ambalajını açtın içinden hıyar çıktı o vakit ne yapıyoruz? muhtemelen paşa paşa hıyarı yiyoruz.

    demem o ki siz bizim düştüğümüz hataya düşüp böyle ucuz, ticari ahlakı olmayan aracı firmalardan parfüm vs. almayın. hatta %20 den fazla indirimde olan bir parfümü almayın. orjinal olma ihtimali çok düşük.

    ben sizin vaktinizi aldım ama siz bu markalardan kozmetik ürünü almayın.

    edit1: trendyol, ekşi sözlük kendi hesabı üzerinden ulaştı. durumu düzeltmek için iletişim bilgilerimi istedi. şimdilik bu kadar. gelişmeler için editleyeceğim.

    edit2: aşağıda bir arakadaş font type lara takılmış. mail başlığında bir font seçemezsin, fakat mail içeriğinde istediğin fontu seçebilirsin. trendyol bu fontu tercih etmiş. bu yüzden farklı fontlar.

    edit3: trendyol tarafından arandım. firmayla görüştüklerini, ürünün orjinalliğini belge ile kanıtladıklarını söylediler. nasıl bir belge bu dediğimde "paylaşamıyoruz maalesef" yanıtını aldım. ısrarlarımın sonucunda satıcı, tedarik ettikleri firmaya ait faturayı belgeliyorlarmış. fakat aşağıda yazdığım üzere tedarik ettikleri distribütörün bundan haberi yok. şimdi ürünü incelenmek üzere göndereceğim. editleyeceğim tekrar.

    edit4: arkadaşlar çok mesaj aldım. öncelikle parfüm konusunda bilgilendirme amaçlı yazdığım yazıya teşekkür eden çok olmuş. sağolun. diğer mesajlar, 250 liraya parfüm alacağımı sanmamla ilgili. bu markanın parfümleri f/p ürünüdür. niş serisi olmadığı sürece 260 - 400 tl bandında değişir. geçtiğimiz 3 ay öncesine kadar bu markanın encre noire a l'extreme serisini gayet 300 bandında alıyordum. 3-4 şişe bitirmişimdir sırf bu serisinin. parfüm konusunda fena sayılmayan bir tecrübem var. yine de teşekkürler bilgiler için. bir de parfüm tavsiyesi soran oluyor, çok zevk ve kişisel bir mevzu olduğu için ( yaş-cinsiyet-mevsim-mizaç vs.) yapamam.

    edit5: arkadaşlar para iadesi yaptılar. desteğiniz ve konuyu takip ettiğiniz için teşekkürler.

    ara edit: yazmayayım yazmayayım dedim dayanamadım. ısrarla "internetten alışveriş yapan gerizekalı, varoş" diyen bir tayfa var. bak ibiş becerebilirsen hemen şimdi google amcaya (ingilizcen varsa ingilizce arat) "dünya ülkeler online sipariş istatistikleri" gibi bir şeyler yaz ve arat. sonra gördüğün ilk 15 ülkenin gelir, refah eğitim seviyelerine bak. sonra gözünü aşağılara indir, senin neden internetten alışveriş yapmadığını anlayacaksın sayın über zeki ve zengin ibiş.
  • tam bir rezalet
  • bende ck be isimli parfümü aldım ve aynı hisse kapıldım.
  • eğer iddialar doğruysa rezalet gibi rezalettir.
    bu olaydan bağımsız olarak şu durumu da hep merak etmişimdir. 1000 liralık parfüm alsam ve içindeki şişeyi değiştirip sahte parfüm koysam ve iade etmek istesem ne olur?
    burda amacım yazar arkadaşın yaşamış olduğu rezaleti bizim de yaşamamamız için bir yol aramak.
    sanırım en mantıklısı kargo geldiğinde kuryenin önünde paketi açıp kodları karşılaştırmak.
    edit:imla.
  • müşteri hizmetlerinin verdiği cevap komik gerçekten, bide yalanda indirim yapıyorlar bu tarz ürünlerde ürünün sayfasını acıp mı bakıyorlar yani nasıl karar verdiler gerçekten.
  • en büyük suçlu bu gibi sahtekarlık yapan firmalara çanak tutan trendyol.
    rezalet puanım 10/10.
  • velev ki sahte değil ki sahte gibi görünüyor. her koşulda üretileli 8 yıl olmuş ve tarihi geçmiş ürünü iade almak zorundalar.
  • parfüm alışverişinde boyner veya beymen dışında bir yerden alışveriş yapılmaması gerektiğini gösteren rezalettir.

    edit: bu ikiliye sephora 'yı da eklemem gerektiğini söyleyen çok fazla mesaj aldım. ben hiç kullanmadım, yine de bırakıyorum buraya.
  • büyük rezalettir. ben de arkadaş gibi hep batch numaralarını kontrol ederim ve gerekirse üretici firmaya kadar mail atarım. ithalatçı firmaların ticaret sicil gazetelerini incelerim. aldığınız parfümlerin büyük bir kısmı sahte ama farkında değilsiniz. o yüzden nasıl bu kadar ucuza alıyoruz diye çok sevinmemelisiniz.
  • eşimin de başına gelmiş rezalettir. geçen ay aldığı my burberry parfum sahte çıkmıştır. kendisi peşine düşmemiştir ama siteye olan güvenini kaybetmiştir.
hesabın var mı? giriş yap