• ekşi sözlükteaylardır düşünülen hayvan hakları protestosuyla ilgili fikir beyan eden arkadaşlarla birlikte katılmak istediğim yürüyüş. ben tek başıma da orada olacağım ama bu konuda destek alınabilecek ne kadar insan varsa şu ortamda birlikte hareket etmek adına orada ilk toplanmayı yapmak iyi olacaktır.
  • tezmiş bilmemneymiş bahane üretmeyip istanbul ayağına büyük ihtimalle tek başıma katılacağım yürüyüş. ekşi sözlük hayvan hakları protestosu başlığında olumlu görüş belirtmiş kişilere tek tek mesaj atmak gerekiyor sanırım, yeterince duyurulamadı... vakit de az olduğu için, o işe hemen girişiyorum! olay'ın spam'e dönmemesi için başka birisinin aynı şeyi yapmamasını rica ediyorum.
  • ekşide düne kadar hakkında entry girilmemiş olması moralleri bozmaması gereken yürüyüş. örgütlenme facebook üzerinden olmuş anladığım kadarıyla. ben şahsen bir cafe'de el afişi görerek haberdar oldum... yani yapılan bir çalışma mevcut, sadece ekşiye uğramamış. umarız yarına kadar burada da duyulacaktır sol frame'deki sayı arttıkça...
  • hayvan sevmeyen insan da sevemez cümlesini dikkate alarak gerçekleştirilmesi gereken protesto.

    5199 sayılı hayvanları koruma kanunu der ki;
    madde 1. bu kanunun amacı, hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır.

    *biz hayvanlara, onları korumak yerine düşenin dostu olmaz diyerek yaklaşıyoruz. benmerkezci olduğumuz için diğer canlılara gereken değeri vermiyoruz. halbuki onlar bizim en yakın dostlarımızdan. hayvan hakları denince aklımıza ilk önce kedi ve köpek geliyor. fakat etinden sütünden faydalandığımız hayvanlara da iyi davranmıyoruz. para odaklı yaşantımız yüzünden onlara iyi bakamıyoruz, besleyemiyoruz. onları iyi bir şekilde taşımıyoruz vs.

    madde 4.
    b) evcil hayvanlar, türüne özgü hayat şartları içinde yaşama özgürlüğüne sahiptir. sahipsiz hayvanların da, sahipli hayvanlar gibi yaşamları desteklenmelidir.

    sokak köpeklerine nasıl davrandığımız ortada. taş atıyoruz, kovalıyoruz. sonra da o hayvan bizi ısırınca hayvan kötülük yapmış oluyor. önce kendimizi eleştirmeliyiz.

    h) hayvanların türüne özgü şartlarda bakılması, beslenmesi, barındırılma ve taşınması esastır.

    bu konuda da çok yetersiziz. hayvanlarımızı hak ettikleri gibi beslediğimiz söylenemez. köpeklerin sindirim sistemleri, insan sindirim sisteminden çok farklı olduğu için, bizim yediğimiz yağlı yiyecekler onların sindirim sisteminde problem yaratmakta.

    madde 14
    c) hayvan bakımı eğitimi almamış kişilerce ev ve süs hayvanı satmak.

    petshop sahiplerinin bir kısmı hayvan beslemeyi bilmiyor. bu işte para olduğu için hayvan bakıp, satıyorlar. hayvan burada sadece bir araç konumunda...

    j) hayvanlarla cinsel ilişkide bulunmak, işkence yapmak.

    bunun önüne geçmek için eğitim gerekli, baskıyı ortadan kaldırmak gerekiyor. örneğin, ortaöğretimde kız ve erkek öğrencilerin bazı okullarda 45 cm. gibi garip kurallara maruz bırakılmamaları gerekiyor ve hayvanlara tecavüz etmenin bununla direkt olarak alakası olduğunu düşünüyorum.
  • izmir'de +1imle katılacağım ve insanların besledikleri hayvanlarla katılmamasını umduğum protestodur.
  • girilen entry sayısına baktığımda yeterli ilgiyi görmeyeceğini tahmin etmekte zorlanmadığımdır. halbuki geç bile kalınmış olan bu protestoya hem de seçim öncesi yeterli destek verilmeli, kendi hakkını arayamayacak olanların sesi olunmalıdır.
  • yeterince destelenmemesi insanı üzüyor. hayvanlarla ilgili de bir şeyler yapılmalı.
  • ekşi'de bu saate kadar hala ilgi görmemesinin bir nedeni de, facebook'taki event'e bir şekilde ulaşamamış olmamız olabilir.

    bu saate kadar bizim ekşi'de paylaştığımız şey, protestonun türkiye'de birçok şehirde aynı anda gerçekleşecek olduğunu duyuran, her şehirde nereden nereye yürüyüş yapılacağını, ve yine her şehirden insiyatif alarak organizasyona yardımcı olmak için gönüllü olmuş kişilerin facebook hesaplarını gösteren bir linkti... bu da insanlarda "nasıl bir organizasyon" olduğuna dair soru işareti bırakmış olabilir.

    evet ekşi olarak geç haberimiz oldu... event link'ine ise ben daha yeni denk geldim (benim hatam). insanların kafasında net canlanması için en başından itibaren bir facebook event link'ine ihtiyaç varmış sanıyorum. buyrun o event link'i. ekşi'den bağımsız olarak insanlar paylaşmış etmiş. burada tek bir entry dahi olmasaydı da insanlar yarın sokakta olacaktı... gecikmiş de değiliz! sol frame'de biraz kalmak lazım sadece...

    http://www.facebook.com/…nt.php?eid=208253442532183

    edit: an itibariyle facebook event'i ilk entry'e de eklendi, ama açıklamanın burada durmasında fayda var sanıyorum
  • bağimsiz hayvan haklari savunuculari akşamki okan bayülgen disko kralina katılarak bugünkü eylemi duyurucaklar sanıyorum. programda hangi saatte, ne kadar süre alacakları konusunda bir fikrim yok. bu bilgiye her yerde kan var grubunun sayfasından ulaşıldı.
  • geç gördüm, ancak yine tek başıma gelip destek olacağım.
hesabın var mı? giriş yap