*

  • tarihe kara leke olarak geçen skandal karar.

    bir kez daha tekrar edelim dersim değil tunceli

    "tkp'den belediye başkanı seçilen fatih mehmet maçoğlu'ndan atatürk karşıtı bir adım daha geldi. maçoğlu başkanlığındaki tunceli belediyesi meclis toplantısından 'tunceli' yazan belediye tabelasının 'dersim' olarak değiştirilmesi kararı çıktı!"

    dipnot: türkiye'ye tezgahta yeni adım
    dipnot 2: değerli büyüğümüz şükrü kaya'yı bir kez daha saygı ile anıyoruz.

    edit: (bkz: 23 mayıs 2019 fatih maçoğlu açıklaması)
  • merkezi yönetimin verebileceği kararlara burnunu uzatan bir adet kurnaz arkadaşı göstermektedir.

    oranın adı tunceli, sen de tunceli belediye başkanısın. kendi kafanda özerk bir yer yönettiğini falan sanabilirsin ama bunlar kesinlikle gerçek değil.
  • ahahahahaha, çatlayın. *

    aydınlıkçı pezevenkler kudurmuşlar.

    tanım: tunceli belediyesi'nin bir kararı. *

    edit: dm'den gelen pezevenkler. bir şehre ne dendiğini umursamıyorum ama sizin kudurmanız beni çok memnun ediyor.
  • yetkiyi alanın sağı solu oynuyor,memlekete bak.
  • ha tunceli ha dersim. bunun atatürkçülük ile ne alakası var. geçmişe çok takılmayın. önümüz gelecek. dolayısı ile bir şehrin insanları o şehre dersim diyorsa varsın dersim yazsın. sonuçta siyasi bir kelime değil. siyasi bir kelimeymiş gibi lanse etme çabaları bence yersiz.

    edit : arkadaşlar durun taşlamayın. önce bir soluklanın arada da bir düşünün. mesajlarda gelen eleştirilere istinaden cevap yazıyorum.

    1- "o zaman istanbula da konstantinopolis diyelim" diyen arkadaş. hayır istanbul'un adı istanbul'dur. bizden önce rumların elindeydi dolayısı ile onların kullandıkları isim konstantinopolisti. dolayısı ile biz istanbul olarak kullanmak istiyoruz ve istanbul'u elimizde tuttuğumuz sürece istanbul diyeceğiz.

    2- diyarbakır'a amed, tunceli'ye dersim sonra bu işin sonu nereye gidecek diyen arkadaş, adamların bu isimleri kullanmaları özgür iradelerini temsil ediyor. dolayısı ile bu isimleri kullandı diye ayrılıkçı olduklarını savunamayız. tam tersi bu isimleri kullandı diye taşlamak ve ötekileştirmek karşı tarafı ayrılıkçı pozisyona iter. lütfen aklınızı kullanın. dersim olarak kullanmak istediler diye ayrılıkçı olmuyorlar.

    3- olayı bir takım imtiyazlar verirsek daha fazlasını isterlere getiren arkadaş bu bir imtiyaz meselesi değildir. bu sadece bir şehri tanımlarken kullanılan isimdir. burada verilen tek hak özgürlüktür.

    4- "sorunun ne zaman cumhuriyet ve devrimler olduğunu anlayacaksınız?" diyen arkadaş. cumhuriyet işte budur. halkın kendi kendini yönetmesi. bir şehirde yaşayan insanların şehre isim verme hakkına sahip olabilmesidir.

    5- son olarak mesajların çoğu küfür ve hakaret içerikli. biri bana çaylaklardan mesaj almayı kapatmayı öğretsin. ya da boş verin birkaç kişinin yaptığını tüm çaylaklara mal etmek bence yanlış.
  • insanlara komünizmi sevdirmeye gayret edeceğimiz yerde yine isimle,geçmişle ve aptal aptal işlerle uğraşıyoruz. sayın başkan sizi destekledim sevdim de ancak bu yapmaya çalıştığınız değişimin kime ne faydası var? vilayetin ismini atatürk'ün emrinde değiştirmişiz daha ne bu saçmalamaca? ha diyorsanız ki ben atatürk'ün izlerini sileceğim o zaman işe mazbatanızı vererek başlamalısınız. çünkü bugünkü konumunuzu ona borçlusunuz, onun getirmiş olduğu demokrasiye borçlusunuz. işinize geleni değiştirmeye çalışıp işinize gelmeyeni hiç duymamış gibi yapmak yakışmaz bizlere.

    not : bu entry haberin doğru olduğunu düşünülerek yazılmıştır aksi taktirde silip özür dilenecektir.
  • bu dalgayla diyarbakır amed, erzurum erzerom, istanbul konstantinapolis olmaya kadar gider. halk istiyor diye herkes kafasına göre hareket ederse kaos olur.

    halk istiyor diye batman'da şeriat gelsin mi oylaması yapıp batman'a şeriat bile getirebilirsiniz. bu işin sonu yok. basit bir isim değişikliğiyle başlar. halk bunu istiyor diye bir bakmışsın ülke arabistan olmuş.

    bunların eline güç geçse demek ülkeyi akp'den beter ederler. o yaptığı şirinlikler falan hep yalan dolanmış. madem şehrin adını değiştiriyor şehre giden bütün parayı kessinler bakalım o dandik yerde kaç gün dayanabilecekler nohut satarak ?
  • belediye başkanlarının tabela değiştirme fetişistliği devam ediyor.
    bir belediye başkanı, belediyenin tabelasını değiştiremez, böyle bir yetkisi olamaz. canı istediği şeyi yazamaz. şimdi bu herif canı isterse gidip manhattan belediyesi yazabilir mi? saçmalık. tek yapacağın o binaya girip devletin sana verdiği işleri yapmak..
  • la adamlar oy birligiyle karar almış. sanane banane kime ne ?
    ulan şerefsiz bir kere bile gitmeyecegin yer hakkında nasıl görüş dikte ettirebiliyorsun?
hesabın var mı? giriş yap