• an itibariyle tsk'nın roboski'nin sınır bölgesine yüzlerce asker gönderip pkk'ya operasyon yaptığına dair haberler geliyor. roboski halkı da ayaklanmış durumda. ikinci bir ağrı provokasyonu gibi görünüyor hadise.

    twitter'dan ferhat encü ve amed dicle gelişmeleri aktarıyor şuan.

    akp yönetimi bir kez daha bile bile askerleri ölüme gönderiyor.

    edit: alooo! akp yönetimi günahsız askerleri üç beş oy fazla alabilmek için bile bile ölüme gönderiyor diyorum. bu askerlerin komutanlarına itiraz etme şansı yok diyorum. gençler ölecek diyorum. siz bana roboski neresi diyorsunuz? inanamıyorum size.

    roboski, şırnak'ın uludere ilçesine bağlı bir sınır köyü. köyün gerçek ismi bu. tc'nin inkar politikaları yürüttüğü yıllarda bütün kürtçe ve arapça olan yerleşim yerlerinin ismi değiştirildiğinde roboski'ye de ortasu ismini uygun buldu. ama oranın ismi roboski. isteseniz de istemeseniz de o köyün ismi roboski.

    şimdi tekrar konuya dönelim mi? akp üç beş oy uğruna askerleri ölüme gönderiyor diyorum. insanlar ölecek diyorum.
  • (bkz: ya bi dur)
  • provokasyonda ikinci perde...
  • seçimlerin öncesinde kanlı provakasyon planlarıyla halkın manüpile edilmesi, çatışmasızlık ortamının bozulması isteniyor.

    en kötüsü, twitterdan dakika dakika takip etmeken başka elden gelen bir şey olmaması. ölüm istemiyoruz. ölümün olduğu yerde sözün önemi kalmıyor.
  • tam da chp ve hdp zihniyetinin seçim beyannamelerini açıkladığı, chp'nin iyi bir rüzgar yakaladığı ve hatta koalisyonların gündeme geldiği bir dönemde başlaması ilginç operasyon. ha yok oranın adı uludere, yok bokdere diye tartışmak güzelse siz oradan devam edin ağalar.
  • ortalık karışıyor
  • ulan su kadar aleni her sey, halen burada gelip kimin memleketine kimi gondermek provokasyon!!1!1! roboski ne!! diye klavye basinda hamaset kastiranlar var. oturduklari yerden, pek rahattalar. bir avuc gariban 3-5 bok pusur hesabina bir yerlere yigilirken. ne denir size artik?
  • minik pekekelilerin "omo bozo porovokosyon yopoyolor" diye ağlaştığı olay.

    ayrıca siz mi öğreteceksiniz bize insan canının değerini yüzsüz köpekler derler adama. çok değil geçtiğimiz 20-30 yıllık süreçte ben sıktım sanki elimdeki keleşle suçlu suçsuz demeden insanların kafasına. insanlık barışı minik pekekelilerden mi öğrenecekmiş? götümle gülerim.
  • zerre kadar haz etmesem de hdp'ye karşı yapılan bir strateji olduğunu düşünüyorum durumun. ne yazık ki ak parti işi ileriye götürüp askeri dahi siyasete alet etme yoluna başvuruyor. umarım başka bir açıklaması vardır.
  • iktidar için kaç can ile oynanacak diye düşündürmüş provokasyondur.
hesabın var mı? giriş yap