• kamuya engelli personel alımı için 2 yılda bir yapılan sınavın bu yılki tarihi. başvurular 6-21 şubat tarihleri arasında.

    %3 oranında engelli personel çalıştırma zorunluluğu olduğundan hükümet bu yıl 5000 engelli memur alınacağını açıkladı.

    sınav soruları alışılmış kpss'ye göre bir tık daha basit. ösym bir süredir soruların yüzde 10'unu yayımladığı için her dersle ilgili yalnızca 1 soruya erişilebiliyor, fakat her yıl artan aday sayısı sınavın, seçme amacının uzantısında daha bir zorlaşacağını da düşündürüyor kanımca.

    sınavda 15 türkçe
    15 matematik
    13 tarih
    5 coğrafya
    12 vatandaşlık ( 6'sı güncel olaylar)

    olmak üzere 60 soru soruluyor ve 60 dakika veriliyor. sınav, engel durumu ve mezuniyet derecesine göre de farklılık gösteriyor. 2 sene önce yaklaşık 50 nete 90 puan geldiği bilgilerine ulaşılsa da - ki kulaktan dolma bilgiler bunlar - ortalamanın üstünde çalışan birinin tulum çıkarma olasılığı hayli yüksek.
  • gerçekleşmesine 1 gün kalmış sınavdır. 88 bin kişi girecekmiş bu yıl sınava. ösym'nin de genelde yıllar ilerledikçe soruları zorlaştırdığı aşikar olduğundan sınavın neredeyse normal kpss'den farkı kalmayacak.

    zemin soru çözmeye müsait, başlama saatini bekliyoruz...
  • lisans düzeyine girdiğim sınav. acıpayam ovası'nın nasıl oluştuğunu bilmiyorsanız yapamayacağınız soruların olduğu coğrafya testi ve istanbul'u kuşatan türk devleti derken avarları mı kastediyor yoksa paralı asker dediği için peçenekleri mi kastediyor bilmeden yapamayacağınız soruların olduğu tarih testi ve tüm bunlara 180 derece zıt bir şekilde f(x)=(1/3)^(x-2), f(2)/f(4) nedir şeklinde matematik sorularının olduğu bir sınavdı. ne diyeyim, ortanız yok resmen.
  • sonuçları açıklanmış olan sınavdır.
  • aralık ayında ekpss puanı ile 2500 kişilik bir alım yapılacağı açıklanmış olan sınavdır. (bkz: 2018 ekpss rezilliği)
hesabın var mı? giriş yap