• kobe bryant'ın 81 sayı ile hem kariyer rekorunu kırdığı, hem de wilt chamberlain'den sonra nba'de bir maçta en çok sayı atan ikinci oyuncu olduğu maçtır. takım arkadaşlarının da yardımı dokunmuştur kobe'ye. lakers, raptors'ın iyi başladığı maçı 122-104 kazanmayı bilip 4 maçlık evde kazanma serisini 5'e yükseltmiştir. ayrıca maça 5te 5 üçlükle başlayıp double double yaparak bitiren mike james "ben de bu sezon az hayvan değilim aslında" demektedir.
  • sahada 41:56 saniye kalan kobe, 26/48 şut ve 7/13 3'lükle oynayarak 81 sayı atmış ve "yok artık kobe bryant" dedirtmiştir. kendisinden sonra lakers'ın en skoreri ise 13 sayı kaydeden parker olmuştur. bryant dışındaki oyuncuların toplamda 16 asist yaptığı düşünülürse kobe'nin sayılarının çoğunu yine kendi maharetleriyle attığı söylenebilir. ama bu sadece istatistiklere bakarak konuşuyorum izlemeden de bir şey denmez elbet.
  • spikerlerin ilk yarı sonunda "kobe bryant 26 sayı attı böyle giderse 50'yi bulacak eheheh" dedikleri, son bölümlerde herkesin maç skorunu değil kobe bryantın skorunu saydıkları maç.

    -55 oldu..
    ..
    -bakalım kariyer rekorunu kırabilecek mi?
    ..
    -70 sayı oldu inanılır gibi değil!!
    ..
    -80'i rahat bulur.
  • phil jackson'un son 4 saniyede kobe bryant'ı oyundan alarak staples center yıkılıncaya kadar alkışlattığı, kaan kural ve murat muratanoğlu'nun kobe bryant'ın attığı her sayıdan komisyon alıyorlarmışcasına son 5 dakikadaki tüm topların kobe'nin elinde toplanmasıyla "haydi aslanım haydi koçum"a varacak kadar gaza gelerek anlattıkları, son 2-3 dakikasının kobe ile torontolu oyuncular arasında kobe'nin 80 sınırını geçmemesi için bir onur mücadalesine dönüştüğü ve heyecanlı spikerlerimizin bu maçı izleme şansına eriştiğimiz için tarihe tanıklık ettiğimizi söyledikleri tuhaf bir maçtır.
  • turk diline murat murathanoglu'nun yerleştirdigi yor artik lebron james deyiminin yok artik kobe bryant şeklinde değiştigi maçtir.
  • 81 sayisini duyduktan sonra hemen internetten indirip izlemistim bu maci ama sansa bakin ki toronto'daki yerel bir televizyondan yapilan bir kayitti. ilk yari toronto'nun maci onde goturmesiyle neselenen anlaticilar, mac ilerleyip kobe costukca sessiz sessiz mac anlatip, benim bu macin heyecanini yasamama engel olmuslardi.

    lan orada bascavusun essegini tokatlamiyorlar!! adam efsane yaziyor!! yeri geldiginde 81 atamayan takim var be! adam tek basina atti, hem de gik demeden.

    neyse, daha sonra nba tv'de tarafsiz anlaticilar esliginde tekrar izledim. bakin, lakers kanalindan demiyorum, ulusal bir kanaldan ve tarafsiz anlaticilar ile izledim. daha once maci bir kac kere izlemis olmama ragmen yine costum, hatta daha fazla costum, daha fazla eglendim.

    bu yuzden bizim murat kosova, kaan kural ikilisini seviyorum. en azindan tarafsizlar. ha bir de turkce konusuyorlar. amerikanlar turkce blmiyor, maclari hep ingilizce anlatiyorlar.
  • kobe'nin bireysel istatistikleri şu şekildedir :

    33 denemede 21 adet iki sayılık basket
    13 denemede 7 adet üç sayılık basket
    20 denemede 18 adet faul atışı
    6 rebound
    3 top çalma
    2 asist
    1 blok

    sonuç : oha
  • bu maçtan 1 ay önce kobe dallas'a 62 sayı atmıştı 33 dakikada.
  • efsanevi maçın 7. yılı. 7 yıl ne cabuk geçip gitmiş.

    (bkz: http://www.youtube.com/watch?v=fexzy4evllo)
  • aynı zamanda kobe bryant'ın istatisliği ve mike james'in maça girişi bir yana geride kalan her iki takımdaki oyuncuların hem hücümda hem savunmada gayet rezil oynadığı bir maç idi. zaten bildiğiniz gibi son bölümde herkes iyice koyverip kobe'yi seyretmeye başlamıştı.
hesabın var mı? giriş yap