• an itibarıyla twitter hesabından yapılandır.

    ---
    dün bir cani tarafından hunharca katledildiğini öğrendiğimiz #pınargültekin’in acısı bizleri kedere boğdu. kadına karşı işlenen tüm suçları lanetliyorum.

    bu canilerin ve işledikleri bu rezil cinayetlerin bizim medeniyetimizde de anlayışımızda da yaşantımızda da tek bir kum tanesi kadar yeri ve bahanesi yoktur, olamaz. hep birlikte bu şiddete karşı duracak, bunları millet olarak yeneceğiz.

    pınar gültekin’i katleden caninin hak ettiği en ağır cezayı alacağından şüphem yoktur. davanın bizzat takipçisi olacak, bir daha asla yaşamak istemediğimiz kadına şiddetin son bulması için türkiye cumhuriyeti devleti olarak ne gerekiyorsa yapacağız.

    pınar gültekin’e rahmet, kederli ailesine, arkadaşlarına, sevenlerine sabır diliyorum.
    ---

    link
  • kamuoyu tarafindan sorgulanmaya baslayinca tipik bir rte hareketi olarak hemen kamuoyunun tarafinda olduguna dair aciklamadir.

    biz ses cikarmasak kalkip bu aciklamayi yapmaz, yapmasi gereken aciklama "kayip kizimizi bulacagiz ve ailesine kavusmasini saglayacagizdir" ama kendisi bu kadar dusunmedigi icin muhtemelen etrafinda bulunan bir kac tane yalaka ve onun medya islerini yapan dalkavuklar boyle bir aciklama yapmasi gerektigini soylemistir, o da kendi akli olmadigi icin bu aciklamayi yapmistir.

    gelen mesajlara ek,

    ek : okudugunu anlamamis arkadaslarimiz var. "kimin yaninda olmaliydi katilin mi " diye soruyor. ben ne yazdim yukarida katilin yaninda olmali demedim. bu kizimiz kayboldugu anda seferber olmaliydi, sosyal medyada millet kac gun bas bas bagirdi sagir sultan duydu bi o duymadi. benim demek istedigim nokta bu belki erken davranarak kizin hayatini kurtarabilirdi. ayrica olum haberini alir almaz tv de aciklama yapmadi, sonra cikti 1 gun sonra o da millet ses cikarinca.

    ek 2 : fav almak icin yazmiyoruz arkadaslar biz buraya. buranin adi eksisozluk, bilmeyenler icin eski 1999 tayfalari icin kutsal bilgi kaynagi. psikolojiden anlayan arkadaslar rte'nin ne demek istedigini neden ortaya cikip bu lafi ettigini bilir.

    ek 3 : kayip kiz icin aciklama mi yapacak diyen arkadas, yeri geldiginde yapacak kardesim bu ulkenin cumhurbaskaniyim diyorsan cikacaksin hani reissin ya hani millet seni seviyor ya o zaman yapacaksin. kac tane kadin olduruldu haberin var mi son gunlerde ? sonra kalkip aciklama mi yapacak demesin. ciksin desin, annelerimize, kizlarimiza, kadinlarimiza dokunan en agir cezayi alsin desin. daha yazdigimizi okuyup anlayamayan adam iq muhabbetine gelip mesaj atmis birde.

    ek 4 : muhaliflik yapmiyoruz burada, ayni olay diger parti liderleri icinde gecerli. toplum olarak bir araya gelip bu tarz durumlara karsilik vermezsek, sonrasinda sizin kizinizda boyle bir olaya kurban gidebilir.
  • keşke yazanın samimiyetine inanabilsek dediğim tweet serisi.
  • maalese lafta kalan hiçbir şekilde adalete / hukuka indirilmeyen konudur.
  • samimiyetini bilemeyiz ancak bu twitler sonrası katilin alabileceği en ağır cezayı alacağına şüphe yok.
  • "kadına şiddet abartılıyor" diyen birinin söylemleridir.
  • (bkz: kız mıdır kadın mıdır bilemem)
    samimi duygular içermeyen tweettir.
  • geç oldu reisimiz dün 3 saat konuştunuz değinmediniz.
  • samimi bulmuyorum.
    kadına şiddet abartılıyor diyen ben miydim ? kadın mıdır kız mıdır bilemem diyen de ben değildim.
    “çocuğumuz öyle nereye giderse gitsin olmaz. yalnız bırakılan ya davulcuya ya zurnacıya..” diyen de ben değildim.

    madem öyle samimisiniz. her türlü yetkiniz de var, çıkarın yasayı, ağırlaştırın. hayvanlara yapılan zulüm için de aynı şekilde kanun çıkarın neyi bekliyorsunuz?
  • kendi içinde değerlendirildiğinde düzgün tweettir.

    tek sorun, buradaki "en ağır cezayı" vurgusunu yapmasaydı keşke de, yargıtay bozmadan önceki ilk kararı görseydik. şimdi maalesef göremeyeceğiz.
hesabın var mı? giriş yap