• ibb başkanı ekrem imamoğlu, adalar’da yaz aylarından itibaren toplu taşımanın elektrikli araçlarla sağlanmaya başlanacağını ve tüm süreci ibb’nin üstleneceğini açıkladı. 35 adet faytonun simgesel olarak turistik amaçlı çalışacağını belirten imamoğlu “turizm amaçlı, göstermelik de olsa 35 civarı faytona şahsen ben de karşıyım. ancak adalar’daki çalıştayda bu yönde bir kanaate varıldı” dedi.
    kaynak

    şahsi yorumum keşke o 35 fayton da sürekli değil, adalarda düzenlenecek bir festivalde yada her yıl belirli bir günde falan çalışsaydı.
  • bir yanlış anlaşılma var sanırım.

    adalardaki bazı faytonlar kalsın demiyoruz, faytonlar tamamen kalksın istiyoruz. nasıl temel insan hakları konusunda azıcık ihlal kabul edilemezse hayvan haklarında da kabul edilemez.

    bu da bir gelişmeciler burda mı?
  • bence 35 faytonda kalkmalı ama yapılan çalıştayda sembolik olarak kalması yönünde görüş bildirdiler dendi.
    bu arada atların ulaşımda kullanılması yüzyıllardır var, şartları iyilestirildikten veya normallestirildikten sonra bence kullanılabilir.
  • her faytonda 2 at olduğu için 70 atın eziyet göreceği karardır. ama adalardaki faytoncu mafyasının gücünü bildiğim için bir şey diyemiyorum.
  • dinlediğim kadarıyla 35 adet fayton da ibb tarafından işletilecek. yani bu işletme işi kar amacı gütmeden sadece simgesel olarak yapılırsa atlar herhangi bir zarar görmeyecektir. bu durumda uygun gibi görünüyor. ayrıca dünyada pek çok şehirde turizm amaçlı faytonlar kullanılıyor. bizde de olabilir; atlara zarar vermeden, eziyet etmeden yapılırsa.
  • imamoğlu'nun ne şiş yansın ne kebap kıvırmasıdır. herkese şirin gözükeceğim diye atılmış bir adımdır.

    edit : ozelden sorular geldi 70 at ibb'nin isletecegi sekilde neden calismasinmis, baska sehirlerde de varmis diye.

    baska sehirlerde atli faytonlar duz meydanda kisa bir tur atiyorlar. adalar'daki yokuslu yollarda arabayla birlikte 4-5 kisilik bir aileyi cekmiyorlar bu bir.

    hayvanlar konusunda ibb asirlardir sabikali bir kurum. uzay ussu diye lanse ettikleri kisirkaya barinagi'nin durumu ortada. sokaktan hayvanlari toplayip toplayip ormanlara atiyorlar, 3-4 aylik hayvanlari kisirlastirip sokaga atiyorlar. ha bunun emrini ekrem bey vermistir demiyorum ama hiyarim var diyene tuzlukla kosan adam binlerce sikayeti, hashtagi falan gorup umursamiyorsa pardon da adalar'da atlar bakimsizliktan ölse cok mu umursayacak?

    o yuzden geciniz! ekrem bey'in pr ekibi buralari okuyorlarsa hayvanlarin oy haklari yok fakat bizlerin var ve biz sectigimiz adama tapmayiz
  • avrupa'nın birçok turistik şehrinde faytonlar var. oradaki fayton işletmecileri atlarının sağlığına müthiş önem veriyorlar. tüm atlar oldukça bakımlı ve sağlıklı. eğer söz konusu 35 faytonu ibb işletecekse atlar avrupa'dakine benzer bir bakım görecektir muhtemelen. yok eğer bu 35 fayton özel işletmecilere ait olacaksa o zaman ibb çok sert kurallar koyarak bu işletmecileri denetim altına almalı.
  • faytonlarda kullanılacak atların yaşam standartları da düzeltilecekse kesinlikle güzel gelişme.

    bir örnek: (bkz: #95683559)
  • eğer düzgün bakımları yapılırsa ve iyi bir standarda oturtulursa olumlu bulduğum gelişmedir.
  • afedersiniz ama sokyim oyle simgeye. simgesel eziyet mi olur. kaldir baba hepsini.
hesabın var mı? giriş yap