*

  • "meb vizyon belgesi 23 ekim'de "2023 eğitim vizyonu" adıyla beştepe millet kongre ve kültür merkezi'nde cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın da katılımıyla açıklanacak"mış.
  • umarım vizyon kelimesinin ağırlığı altında kalmayan ve onu taşıyabilecek adımlar içeren açıklamalar olur.
  • merakla,heyecanla,umutla,sabırsızlıkla bekledigim açıklamadır. öyle net ve somut adımlar atılsın ki, ağzı olanın konuştuğu; yıllardır "aslında şöyle yapılmalı, evet böyle olmalı, olacak efendim, tabi ki yapılacak efendim" ciler sonsuza dek sussun. öyle bir değişim oluşsun ki; bundan sonra kimse konuşmasın, herkes çalışsın. kelimeler, umutlarımız ile birlikte havada asılı kalmasın lütfen. ya birşeyler olacak şimdi ya da bir daha eğitim adına umut etmek yok.

    2023 türk eğitim sistemi-bulma konferansı ve "bulma" temalı çalıştaya görebildiğim kadarıyla çok değerli insanlar katıldılar ve fikirlerini, olması,olmaması gerekenleri bir bir ifade ettiler."bilmiyorduk, kimse elini taşın altına koymadı, yalnız bırakıldık, efendim sorduk da kimse katkı sunmadı vs" gibi bahaneler kapısını böylece kendileri kapatmış oldular. zaten ilk kez milli eğitim bakanlığı'nın bir açıklamasını ya da her hangi bir icraatını böyle umutla bekleme sebebim bu çalıştaya katılanların bir kısmı.

    milli eğitim bakanı olmak için daha nasıl bir özgeçmiş gerekir ki.. yetiyor artıyor bile.. olur da 23 ekim'de aslında ne yettiğini ne de arttığını görmezsem; gerçekten hıçkıra hıçkıra ağlayabilirim. 12 yıldır eğitim-öğretim kafesinin içine hapsedilmiş, biri gelir de ışıkları açar mı diye bekliyorum. geldi madem-ki "o" "o" olsun lütfen- bu bekleyiş bitsin.
  • sınıf mevcutları yirmiye inmeden, sert bir disiplin yönetmeliği gelmeden ve öğretmenleri denetleyen bir sistem kurulmadan hepsi hava-civa.
  • sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının kalkacağına dair umutla beklediğim açıklamadır
  • yarının en çok konuşulacak konusudur.
    tatille ilgile bir değişiklik olacak mı? ekşiciler olarak bekliyor olacağız.
  • lise eğitiminin üç yıla ineceği dedikodusu var. bakalım neler olacak.
  • eğitimci eşi olarak kulislerde gezen bilgilere göre (doğruluğu teyit edilmemiş)
    5 yıl ilkokul
    1 yıl ingilizce hazırlık
    3 yıl ortaokul
    3 yıl lise
    teknik lise 4 yıl
    kısaca 5+1+3+3+(1) şeklinde bir sistem olacağı konuşuluyor.
    ayrıca öğretmenlerin 2 ay tatili 3 haftaya düşeceği de söylentiler arasında.
    resim ve müzik atölyeleri kurulacakmış her okula ve yeteneğe göre daha sosyal bir eğitim düşünülüyor.
    aslında en son 86 doğumluların bileceği zorunlu 8 yıl eğitimden önceki sistem gibi.
    tabi çok farklı şeylerde olabilir. çünkü bakanda olsan her istediğini yapamazsınız. iktidarın yönlendirmeleri nasıl olacak bakmak lazım.
  • dağ fare doğurdu olmasın da.

    benim temennim daha ne kadar kötü olabilir sorusunun cevabını vermemesi yönünde.
  • umutlu olmak güzel bir şey!!!
    benim hiçbir beklentim yok da...
hesabın var mı? giriş yap