• mega star michael jackson'in 27 haziran 1992 ile 11 kasim 1993 tarihleri arasinda verdigi 69 konseri kapsayan devasa dangerous tour'unun istanbul inönü stadı ayagi. konseri yakla$ik 48,000 ki$i izlemi$tir. konsere "jam" adli parcasi ile ba$lami$ ve pilot gozlugunu seyircilere firlatarak kendisine atilan cigliklari birkac misli arttirmi$tir. konserin ba$langicindan kisa bir kesit ertesi gun gulgun feyman'in sundugu star ana haber bulteninde de gosterilmi$ti. dangerous tour kapsamindaki tum 69 konseri ise toplam 3.5 milyon kisi izlemi$ ve kendi zamaninin rekorunu kirmi$tir michael. bu rekoru yine michael jackson history turu ile tekrar kirmi$tir. dangerous tour sirasinda michael'in "she's out of my life" sarkisini her soylediginde o konserde bulunan $ansli bir kiz ile sahnede dans ederdi.
  • michael abinin bronz tenden kaçınma programı nedeni ile eylül'e itelediği konser *.
  • aslinda bir 4 ekim 1992 konseri olmasi gerekiyordu. ama yapilmadi, ertelendi.
  • michael, konser oncesi ve sonrasi maslak'taki movenpick otelinin* kral dairesinde kalmistir, hatta odasinin girisindeki duvara siyah boardmarker ile meshur imzasini* atmisti. otel yonetimi bu imzayi sildi mi, yoksa bir ani olarak koruyorlar mi cok merak ediyorum. ama bizimkilerden boyle ince bir hareket beklenemez.
  • bazi kesimlerce konsere dublorunun ciktigi rivayet edilir.
  • küçük bir michael jacksonçoksever olarak izmir'den kalkıp gittiğim konser. sağolsun ailem beni götürmüştü ve çok iyi vakit geçirmiştik. alt grup olarak "culture beat" sahne almıştı. konserde tribünde oturduğumuz için m. jackson ve dansçıları bit kadar görünüyordu ama sahnenin iki yanındaki dev ekranlar ve önümde oturan beyefendinin dürbünü bu soruna biraz çözüm olmuştu. doğrusu o mesafeden konseri izlemek videodan seyretmekten çok farklı değildi ama benim yine de hoşuma gitmişti.

    konserin sonunda seyirciler ebleh bir biçimde gökyüzüne bakarken m.jackson rahatça oteline gidebilsin diye müthiş bir havai fişek gösterisi yapılmıştı.

    bu istanbul gezimizin misyonu kapsamında, mj ve ekibinin kaldığı mövenpick oteli'ne de gitmiş ve tesadüfen bir kısım dansçı ve müzisyenlerinden oluşan bir grupla yan yana masalarda dondurma yemiştik. ve ayrıca m.jackson bu otelin bir duvarına kocaman imza atmıştır. imzası şimdi adı maslak princess olan otelin duvarında halen mevcuttur.
  • inönü stadı 'nda 56.000 kişiye vermişdir bu konseri. ve bu rakam ülkeye gelmiş tüm yabancı grup ve şarkıcıların vermiş oldukları konserler içinde en büyük olanıdır.
  • bu konserde dublör kullanıp kullanmadığı hakkında bir iddiada bulunmayacağım ama kaldığı otel odasında 15 dakika geçirmiş birisi olarak m.j.'nin türkiye'ye geldiği konusunda eminim. odasına istediği 72 ekran bir tv ile video'yu kurduktan sonra, kendi getirmiş olduğu bir çizgi filmi "play" yaptım ve odadan çıktım. odadaki kişi m.j. idi. "odada çocuk var mıydı?" derseniz, vardı. "sen çıktıktan sonra o film hemen değişti mi?" derseniz, bu konuda zerre kadar bilgim yok... fikrim var, onu da kendime saklıyorum.
    (bkz: bu da böyle bir anımdı)
  • öncelikle michael jackson'ın bugün düştüğü duruma baktığımızda -southparkta itin götüne soktular- bir çok insana anlam ifade etmeyen konserdir.ama o dönemde 20 yaşın altında olan herkesin sevgilisi gelmişti istanbul'a.zaten kimsenin michael jackson' ın müziği ile ilgili problemi olduğunu sanmıyorum.

    ilk konseri kaçırdığım için deliler gibi üzülürken, ertelenince sevinip yeni konser için ilk bilet alanlardanım.zaten 93 yazı konserler açısından unutulmaz bir yazdı.o gün sabah kalkıp öğlen vaktinde stadın önünde biten, orda saatlerce bekleyen, inönünün araç giriş kapısından ilk 100 kişi ile girip sahayı boydan boya koşup en öne yerleşenlerden biriydim yanımdaki arkadaşımla.sanırım hala 6 saat vardı konsere.herkes önlerde kendi yerinde oturup bekledi saatlerce.yaklaşık 2 saat kala oturmak da imkansız hale gelince sıkışmalar başlamıştı.herkes yerini sağlamlaştırma çabasındaydı zaten.

    hatunun teki en önden izleyebilmek için yanımdaki arkadaşıma ben senin önüne geçeyim sen de bana sarıl ööle izleyelim demesi ve salak arkadaşımın neden bahsedildiğini anlamayıp 20 saniye hatunun suratına bakıp arkasını dönmesi kadınların istediklerini nasıl elde ettikleri konusunda garip bir ders olmuştu..

    konser yanılmıyorsam carmina burana ile açıldı.o vakit henüz reha muhtarın ateş hattı jeneriği ortada yoktu ve bu parça her duyulduğunda kaçacak yer aranmıyordu.michael bey her türlü numarasını yapmıştı.sonradan cem yılmaz'ın taklidini yaptığı sabit duruşları, yerden sıçrayıp bir anda sahnede belirmeler, moonwalk, taşşak tutma hareketi hede hodo.gayet sorunsuz bir konser çıkarmıştı.bütün sevilen parçaları da söylemişti.
    sahneye yanılmıyorsam bir çocuk korosu ile pepsinin seçtiği koca kalçalı salak bir kız çıkmıştı.mikrofon görünce böğürenlerden olan bu hanım kız avaz avaza ay lav yu maykıl deyip yapışmıştı adama.

    konser boyunca -yukarda bahsettiğim hatunda dahil- histeri krizleri ve sıkışmadan kaynaklanan orta boy bir koyun sürüsü sayısında insanı topladı bodyguardlar ön taraflardan.karga tulumba hepsini taşıyorlardı.konsere 3. sırada başlayan izleyiciler en önde bitirmişti.bense sırt çantama yünleri doldurup tersten takma suretiyle kendime hazırladığım koruma sayesinde yamaç kıyısındaki zeytin ağacı gibi yapışmıştım ön kısıma.

    sonundaki havai fişek gösterisi de çok iyiydi.yalnız ya hesap hatası vardı ya da rüzgar oyun etti tüm küller avel avel gökyüzüne bakan seyircilerin üzerine yağıp, gözlerine ağızlarına ve kulaklarına girmişti.kağıt külünden bahsetmiyorum,leblebi büyüklüğünde parçalar yağıyordu.bir sürü insan da orda sağlık çadırlarına akın etmişti.

    eve vardığımda değirmene koşulmuş eşşek gibi yorgun ama gururluydum.arada cüzdanımı kaybetmiştim.çeşitli sıyrık ve morluklara sahiptim ama michael jackson konserine gitmiştim.ne salakmışız o zaman..
  • eşşek kadar olmak hadisesinin hakkını vermeme rağmen gidemediğim için halen yaredir sinede.
hesabın var mı? giriş yap