• 13 ağustos tarihinde vivense.com’dan 2 tane 4 kapaklı gardrop aldım. birkaç arkadaştan vivense ürün kaliteleri hakkında pozitif geri dönüş aldığım için, piyasadan daha uygun fiyatlı da olduğundan alışverişimi gerçekleştirdim.

    bu arada şu bilgiyi de vermem gerekiyor, eşim şu an 36 haftalık hamile ve her an her şey olabilir. aldığım gardroplar da bebek odasına kurulacak.

    konuya dönecek olursak; ben bu gardropları alırken ekstradan 300 tl de ödeyip kurulum istedim. (normalde kendim de halledebiliyorum böyle şeyleri ama bu ürün biraz yüklük gibi, 210 cm yüksekliğinde. beni aşan bir kurulum)

    neyse. teslimat tarihi alırken eylül ilk haftası gözüküyordu. tamam dedim uygun. ürün eylülün ilk haftası da belirtildiği gibi geldi. burada da sorun yok. tek sorun, ürünleri lojistik getiriyor kurulum için ayrı talep gerekiyormuş. ona da eyvallah.

    gerekli kurulum talebi işlemlerini yaptım ve 16 eylül’de kurulumun olacağı mail yoluyla iletildi.

    16 eylül’de ne gelen oldu ne giden. dedim bi sisteme girip bakayım kurulum ne gözüküyor diye. hop, 21 eylül olmuş. aksiliktir olur dedim ama bu kez 21 eylül sabahına hatırlatıcı koydum.

    21 eylül öğle saatlerinde müşteri hizmetlerini aradım. dedim geliyor değil mi ekip. evet efendim sıraya alınmış durumdasınız, bugün size ekip uğrayacak. iyi dedim, bekliyorum.

    akşam 6 oldu kimse yok, 7 oldu yok. ulan öyle de safım ki bekliyorum hala gelirler diye. en son akşam 9 civarı ümidi kestim.

    ertesi gün direkt aradım müşteri hizmetlerini. haftaya eşimin doğumunun olabileceğini, çocuk odasının hazır olması gerektiğini ilettim ve acil kurulum talep ettim. temsilci, 23 eylüle kurulum talebini ve aciliyetini girdiğini, bu tarihte kurulumun yapılacağını belirtti.

    günlerden bugün, ben yine aradım. ilk başta açan kişi, bugüne bir kurulum talebi oluşturulmadığını belirtti ve kurulum yapan ekibe ulaşamadığını iletti. birkaç saat sonra tekrar aradım, açan başka bir kişi de bugün kurulum planlanmadığını ve talep oluşturabileceğini iletti. dedim ya ne talebi arkadaş, biz beklemekten ağaç olduk. evde kurulumu bekleyen gardropun garantisi bitti hala kurulum talebi cart curt.

    kurulum ekibi kısmını bir arayayım dedi. neyse konuşmuş o tarafla. abi bahaneye bakın, bunu ilkokul çocuğu uydurur anca ödev yapmadığında. kurulum ekibinin 2 aracı kaza yapmış o yüzden aksıyormuş kurulum.

    kardeşim bu araçlar 10 gündür mü kazalı? perte çıktı da sanayide mi yeniden toplanıyor? ikisi birbirine mi çarptı?

    durum böyle şimdilik. güvendik aldık, bebekten önce nurtopu gibi bir sinir sahibi olduğumuzla kaldık.

    bu vesileyle, vivense’den alışveriş yapacak olanların da bir kere daha düşünmelerini, yok yere kendilerini dert sahibi yapmamalarını öneririm.

    eyyorlamam bu kadar.
  • rezilliği ayyuka çıkmış firmadır. hâlâ haberi olmayan varsa sorunu kendisinde arasın.
  • rezalet gibi rezalettir. daha da vivense’ye bulaşmam.
  • benzer durumdayim. şifonyer aldim, bir ay sürdü gelmesi, gelince de içinden şema çıkmadı. şimdj kurulumu da yapamıyorum. öylece duruyor. benim de eşim hamile ve bebek gelmek üzere, ama esyalarini koyacak şifonyer halen demonte. şemayı sözüm ona maille göndereceklermiş.
hesabın var mı? giriş yap