• 8 nisan 2020 edit: bankaya yapılan harcama itirazı sonuçlandı ve parayı geri aldım.
    26 mart 2020 editi: akakce tarafından gelen mailde bankaya yapılan harcama itirazlarının kabul olmamasi durumunda zararın karşılanacağı söylendi. kendim adına teşekkür ederim.

    üst edit: bazı arkadaşlar olayı tam anlamamış ve akakçe'de görüp tıkladığın site sorumlu siparişten demişler ama ben ürünü akakçe üzerinden satın aldım. akakçe şuan kolay sipariş diye bir sistem aracılığıyla kendi sitesi üzerinden (n11 gibi) satış yapıyor. kanıt: https://eksiup.com/p/kz358141s6u7

    merhaba sevgili suserler an itibariyle ilk rezalet başlığımı açmış bulunuyorum. özet geçmek gerekirse akakce.com üzerinden kedi maması aldım ama orkid geldi ve benim gibi en az onlarca mağdur var.

    16 mart 2020 tarihinde akakce.com üzerinden toptan market adlı satıcıdan kedi maması satın aldım. https://eksiup.com/p/95357938kjar daha sonra henüz ürün kargo bilgileri girilmemişken bir kargo geldi ve teslim aldım. paketi açtım ve orkid ile karşılaştım. https://eksiup.com/p/sj357943g7ho
    https://eksiup.com/p/xs357944sz3m
    daha sonra akakçe'ye ulaşmaya çalıştım ama sitelerinde hiç bir numara yok en ufak bir sorumluluk almıyorlar satıcıyla iletişim kurun diyorlar. satıcıyı defalarca aradım bazen kapalıydı bazen de meşgul çaldı. en son ulaşabildiğimde de bana bir yanlışlık olduğunu benim ürünümün başkasına başkasının ürününün de bana yollandığını hatanın düzeltileceğini ürünün en geç pazartesi elimde olacağını belirttiler. bugün(pazartesi) ise satıcıya kesinlikle ulaşamadım ve şikayetvar ve twitter üzerinden konuyla ilgili arama yapınca benimle aynı durumda olan onlarca kişi olduğunu gördüm. herkese kadın pedi yollanmış bundan da aslında kargolanacak ürünlerin karışmadığı anlaşılıyor. ortada bir dolandırıcılık var ve akakçe kesinlikle olaya müdahil olmuyor.
    https://www.sikayetvar.com/…et-necip-fazil-ozcoplan

    edit: ürünü akakçe üzerinden akakçe kolay sipariş sistemiyle aldım.
  • demek ki salatalık kargoda çürüyor bozuluyor diye artık ped göndermeye başlamışlar, bak o da olumlu yani :)
  • aferim:

    her derdinizi buraya yazın,

    canınız ilgi istedimi kışkırtıcı başlık açın,

    olmayanı olmuş yazın,

    olmadı kişileri, zümreleri aşşağılayın....
  • mağdur arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, umarım hakkı bu dolandırıcıların elinde kalmaz.

    rezalet puanım 10/10
  • 14 mart ta aynı şerefsize verdiğim 300 tl lik bebek maması siparişiyle aynı mağduriyeti yaşamaktayım.

    - kargoya verilecek olan 18 mart ta gönderilmedi.
    - 19’unda, bakın göndermeyecekseniz tedarik etmem lazım diye mesaj attım. hem gönderiyoruz yanıtı (akakçe üzerinden) hem de sms i aldım.
    - 20’si sabahı kargoya verildi gözükse de kargo bilgilerini sorgulatamadım. ve akşamında ebebek’ten geçici bir kutu mama aldım.
    - 21’i cumartesi günü akakçe’den muhatap bulmaya çalıştım. ios uygulamasında muhatap kesinlikle yok. web üzerinden bir form bulabildim. doldurdum.
    - pazartesi sabahı firmayı internetten araştırma fırsatı nihayet bulabildim. ve eş zamanlı akakçe’den gelen mesajla birlikte dolandırıcılığı anladım.

    bankamı (iş bankası) aradım. harcama itirazı formu doldurdum. lakin ödemenin muhtemelen karşı tarafa geçmiş olduğunu, yine de konuyu araştıracaklarını ilettiler.

    yarın savcılığa (kartal adalet sarayı) gidip suç duyurusunda bulunacağım.
    bu konuda aslında yol gösterilmesine ihtiyacım da var.

    akakçe’nin yanıtını da aşağıya kopyalayayım:

    --- spoiler ---

    firma son günlerdeki belirli sayıdaki siparişlerinde kendi süreçlerindeki hatalardan kaynaklanan toplu şekilde yanlış gönderimler olduğunu iletmiştir. bu konunun çözümü için 19.03.2020 itibarıyla duruma göre yeniden gönderme ve ücret iadesi işlemlerine başlandığını, ayrıca buna ait sms mesajlarının da müşterilerine iletildiğini bildirmiştir.

    şayet siparişinizdeki ürünleriniz, kargo takip numaranız ya da ücret iadeniz henüz size ulaşmadı ise ücret iadenizin yapılması için aşağıda ilettiğimiz adımlarla bankanıza harcama itirazı yapmanızı önermekteyiz.

    ödemenizin güvenliği için akakçe tarafından ilgili ödeme kuruluşuna (ıyzico - iyzi ödeme ve elektronik para hizmetleri a.ş.) konu ile gerekli bilgilendirme yapılmış durumdadır. ayrıca ilgili firmanın platformumuzdaki satışları da durdurulmuştur.

    harcama itirazı
    · siparişe konu ürünleri teslim ya da ödemenin iade alınamadığı durumlarda size kredi kartını veren banka ile satıcıya bu karttan para çekme imkanı sağlayan sanal pos’ u veren banka arasında ve mevzuatta tanımlı bir sürece göre ödemenizi geri almanız mümkün olacaktır.
    · ödemenizin iade sürecinin resmi olarak başlatılabilmesi için alışverişi gerçekleştirdiğiniz kredi kartının ait olduğu bankaya mutlaka yazılı bir şekilde e-posta ya da faks ile harcama itirazı başvurusu yapmanızı önermekteyiz. tüm banka web sitelerinde bu bilgiye ulaşabilirsiniz
    · harcama itirazınızda ihtiyaç duymanız halinde ilgili satıcı firmanın tarafımızda kayıtlı bilgileri şu şekildedir:
    firma ünvanı: toptan market - necip fazıl özcoplan
    vergi bilgileri:
    adres:
    telefon:
    ayrıca yine ihtiyaç duymanız halinde tarafımızda bulunan siparişinize ait teknik işlem kayıtlarını da sağlamamız mümkün olacaktır.
    iyi alışverişler dileklerimizle.
    --- spoiler ---
  • edit: başlık sahibinden açıklama geldi ve satın almayı akakçe üzerinden yaptığını belirtti. bu durumda akakçe'nin yasal bir mecburiyeti olmasa bile etik sorumluluğu ve kullanıcılarına karşı bir imaj kaygısı bulunduğu için mağdur olan kişilerin yanında yer alıp bu satıcıya karşı birlikte mücadele etmesi gerekir.

    akakçe'nin çalışma mantığı gayet basittir: arattığınız ürünü internetteki tüm satış kanallarından bulup çıkartır ve fiyatlarını en ucuzdan en pahalıya doğru sıralayarak gösterir. ben de özellikle fiyatı yüksek bir şey alacağım zaman akakçe'yi ve benzer 2 siteyi kullanıyorum.

    gel gelelim en ucuz fiyatlı ürünü bulduktan sonra iş akakçe'den çıkıyor sizin yapacağınız asıl araştırma başlıyor. satılan ürünün özellikleri sizin aradığınız ürünle aynı mı, ödeme seçenekleri nasıl, hangi kargo firmasıyla gönderiyor gibi sorulara gelmeden önce bakmanız gereken en önemli şey, alışveriş yapacağınız sitenin güvenilirliği. yeni açılmış, ne olduğu belli olmayan, hakkında olumlu yorumlar bulamadığınız bir siteden alışveriş yapmak tamamen kumar. onun yerine 3-5 birim fazla ödeyip yine akakçe'de en ucuz fiyatlarda üçüncü dördüncü sırada yer alan, ama çok daha güvenilir olan yerden alışverişi yapmak çok daha mantıklı oluyor.

    şikayetvar ise alışverişi yaptıktan sonra değil, alışverişten önce bakılması gereken yer. ama çoğu kişi ucuz fiyatı görünce oraya bakmıyor bile.

    şu durumda herhangi bir dolandırıcı, kafasına göre herhangi bir ürünü akakçe'de aratıp, piyasadaki en ucuz fiyatı bulup, kendi sitesine onun da altında bir fiyatla bu ürünü koyabilir. neticede yapması gereken tek şey, hazır bir e-ticaret şablonu ile bir site açıp, buraya ürün detayları ve fotoğrafını koymak. hemen ardından keriz.avi başlatılıyor. üzerine gidip parasını geri almayı başaran azınlık hariç, bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinde her bir kişiden çarpılan miktar 100-200 tl olduğu için çoğu kişi pes edip işin ucunu bırakıyor ve toplamda birkaç bin lira dolandırıcının cebine kalıyor.

    akakçe burada sadece fiyatları listeleyen bir mecra olduğu ve sıraladığı e-ticaret sitelerinin güvenilirliğiyle ilgili herhangi bir iddiada bulunmadığı için hiç bir sorumluluğu yok. araştırmayı satın almadan önce kendiniz yapacaktınız.
  • hala bir çözüme kavuşamayan rezalet.
  • aynı durum benim de başıma gelmiştir. tek bi fark var, ben ulaştım özür dileyip mamayı gönderceklerini söylediler. sonrasında bekledim gelen giden yok haber yok. akakçe ye mail atıp durumu bildirdim. durumun onlarla ilgili olmadığını söyleyip kestirip attılar.
    çözüme kavuşcağını sanmıyorum. kedilerim aç kaldı
  • akakçe tarafından yapılan bilgilendirme ile olası zararın banka tarafından düzeltilememesi durumunda, kendileri düzelterek yardımcı olacaklarını belirtmiştir.
    (bkz: alkış)

    buraya özet geçiyorum:
    --- spoiler ---

    akakçe genel müdürünün mesajı:
    akakçe olarak türkiye'de e-ticaretin kurucu firmalarındanız. 20 yıldır zor kazanılan paranın karşılığının en iyi şekilde alınması için çalışıyoruz. yüz güldürmeye alışığız. özellikle içinde bulunduğumuz zor günlerde oluşan bu durum nedeniyle hiçbir alışverişçimizin mağdur olmaması için de çözüm sağlayacağız. sistemimizde yer almamasına, esasen süreç boyunca herhangi bir noktada akakçe'nin ödemeye erişimi olmamasına ve mevzuata göre böyle bir sorumluluğumuz bulunmamasına rağmen hiçbir ödemeyi iadesiz bırakmayacağız. sizden ricamız hukuki olarak da sistemin çalışması ve konunun hızlıca çözümü için bir an önce bankanıza hakkınız olan yazılı harcama itirazınızı yapmanız.
    anlayışınız için çok teşekkür ediyorum.
    koray karataş
    --- spoiler ---
  • ismi "necip fazıl" olan firma sahibi seni ..... üzmiş.
    bu isimde birinden ne bekliyordun ki :b
hesabın var mı? giriş yap