• tüpraş tarafından, bugünden geçerli olmak üzere benzinin rafineri çıkış fiyatına 8-9 kuruş olmak üzere yapılan zamdır.
    akaryakıt firmalarının da pompa çıkış fiyatlarına bugün ya da yarın 8-9 kuruş ekleme yapması beklenmektedir.
    (bkz: 23 şubat 2010 benzin zammı) ndan sonra bu sene de boş geçilmeyeyerek, sanki yıl dönümü kutlar gibi aynı tarihte yapılan zamdır,
    geçen seneden farkı, geçen seneki 2010 içinde yapılan ilk zam iken, bu son zam 2011'de kaçıncı hatırlamıyorum,
    sonuç olarak 8-9 kuruşluk pompa fiyatlarına yansıyacak benzin zammı, yarın da motorine yapılacak zamla tamamına erecektir,
    (bkz: durmak yok buffye devam)
    (bkz: yetmez ama evet bir kuyruk sokumum kaldı)
    tamam kuzey afrika'da, ortadoğu'da eylemler vardır, benzin sevkiyatı sekteye uğramıştır, genel olarak dünya'da petrol fiyatları yükselmiştir,
    ancak bu zammın %100 vatandaşa geçirilmesini anlayamıyorum, hükümet neredeyse %70'i bulan vergiden feragat etmedikçe 5 ide görürüz 15 ide
    (bkz: arabada beş evde onbeş)
    bu nasıl bir kelebek etkisiyse dünyanın herhangi bir yerinde çıkan en ufak bir olay hep türk milletinin kıçında büyük değişikliklere yol açmaktadır...
  • en azından hesaplamada kolaylık sağlamıştır. çok basit, bir litresi 4 liraysa 50 litresi 200 lira. 100 km'de kaç litre yakıyosun 7 litre, 7x4 28 lira.
    çok güzel lan. allah hükümetimizden razı olsun.
  • petrol fiyatları daha önce bu seviyelerdeyken benzin çok daha ucuz olduğu için petrol fiyatlarının artması bahane edilemeyecek zamdır.
  • bugün sabah nöbetten çıktım ve eve dönerken boş depoyu doldurmak için bir benzin istasyonuna girdim. bu saate kadar her şey hoştu, ankara'da hafif soğuk bir havada güzel bir yağmur yağıyordu; gece de kötü geçmemişti.

    bir süredir de bu adamlar biraz insafa gelir, benzini 3.99 falan yapsalar da bir süre 4 lirayı geçirmezler, milletin psikolojisi ile oynamazlar, hem seçimler de yaklaşıyor diye kendimi kandırıyordum. arabadan indim ve pompaya baktım.

    "4.030" 95 ..
    "4.040" 97..

    o an istasyondaki adam bir şeyler söyledi ama adama cevap veremedim. daldım, benzin 4 lirayı da geçmiş. doldur dedim sonra.

    milletten doğru dürüst vergi alamazsan, popülist politikalarla ona buna yeşil kart, makarna, un, kömür dağıtıp, doğuda ekilecek toprakları var diye teşvik adı altında yardım dağıtırsan, ülkenin bütün devlet kuruluşlarını "parayı veren alır" diyerek satışa çıkarır, yok pahasına satarsan, benzini 5 lira da yaparsın, 6 lira da. sonra da zenginden alıp fakire verdim dersin. fakir edebiyatı yaparsın. yine de o bahsettiğin, yerlere göklere sığdıramadığın senin"halk"ın seni orada tutmaya devam eder. bizim gibilere de senin sistemin güzel işlesin diye bozuk sistemde dişini kırmış çark olmak düşer, ya da basıp gitmek.
  • "benzin vardı ve birileri içti" der gibi sanki...
  • içimize oturmuş zamdır. yaptığım kaba bir hesaba dayanarak rahatlıkla söyleyebilirim ki arabamı satıp 2 at 1 fayton alırsam çok daha ekonomik olacaktır. bundan sonra saman fiyatlarının takipçisiyiz.
  • petrol fiyatları düşer benzine zam gelir, petrol fiyatları yükselir benzine zam gelir, ottan boktan şeylerden nem kapılır benzine zam gelir. yeter lan para mı basıyoruz biz burda.
  • arabanın satım fiyatının yarısı vergi, yetmedi üstüne her yıl zaten vergi, kasko masrafı, yetmedi otopark parası ve yine yetmedi benzin parası derken türk insanını araba kullanmaktan bıktıracak zamların bir uzantısıdır. hatırlatmadan edemeyeceğim, benzin parasının da yarısından fazlası vergidir. devlet, parası olandan doğrudan vergi toplamak yerine böyle dolaylı yollardan sade vatandaşın sırtına binmeyi tercih etmektedir.
hesabın var mı? giriş yap