• %7’yi geçeceğini düşünmüyorum.
  • 12.8 diyorum.
  • 13.5%
  • %10'u geçeceğini tahmin ediyorum.
  • bana göre yüzde 7'yi bile zor bulur. artık eskisi kadar halka inemiyorlar. güçleri de yok dinleyenleri de yok.

    meclise girebilirlerse, bugünkü ittifak ile beraber biraz rahatlarız. aksi takdirde bugünkü ittifak da başarısız olacaktır.

    edit: esprili bir şekilde is: almanya yenilince biz de yenildik, sözüne geliyor. hdp baraj altında kalırsa, bugünkü ittifak da başarısız olur.

    alakası olmamasına rağmen algı yaptığım düşünüldüğü için, bir ibareyi silmiş bulunmaktayım. çok hassaslaştık, çok. en ufak şeyi algı diye görebiliyoruz. bizi bu hale getirenler utansın.
  • hadep'e 13-14 gibi gitmesi lazım.

    5-6 diyenler hayal aleminde yaşayan aktroller.

    büyük hırsızlık dönmezse 13 altına düşmez. mhp ile ittifak yapan akp'den büyük oy kaymaları olacaktır. bir de kürtlerde yeni seçmen sayısı çok daha fazla tahminimce.
  • bir daha bırakın barajı %5'i göremeyecek partidir.
    kürt halkının haklarını savunduklarını iddia ederek, izledikleri ayrılıkçı politikayla avrupanın gözüne girdiler. ne zaman terör örgütüyle aralarındaki kirli ilişki ortaya çıktı, o zaman hali hazırda ellerindeki oyları da kaybettiler.
  • 10%'u geçeceğini düşünmüyorum. geçmesi elzem olan bir baraj var yoksa, çok küçük bir ihtimal de olsa reyiz gitse bile parlamentoda akp karşıtı sandalye sayısı fazlalığı açısından çok büyük önem taşımaktadır.
  • nüfus artışı farkıyla barajı geçeceklerini düşündüğüm oran.

    sol eğilimli pek çok arkadaşım önceki seçimde bu partiye oy verdi, hatta oy topladı son şans vs diye. çoğu da chp seçmeniydi aslında. ama hdp çok pis madara etti bu insanları terörü hortlatarak. bir daha tövbe diyorlar hdp ve benzerlerine. buradan 2-3 puan kaybederler bence.

    ama kürt kökenli seçmende radikalleşmiş genç nüfus fazla. her yıl yüz binlerce yeni seçmen kaydoluyor. 2-3 puan buradan gelebilir. mağduriyet kartları da var malum. güneydoğu'da ve büyükşehirlerde de oyunu koruyabilirse barajı aşar bence.

    olur da aşamazsa, güneydoğu'yu akp tulum çıkartır. risk alıyorlar.
  • muhalefet ittifakının başarılı olması yani mecliste akp’nin 300 millet vekilinin altında kalması için her ne kadar muhalefet ittifakını desteklesem de milletvekili seçimlerinde hdp’ye oy vereceğim. artık işin kürtçülüğü milliyetçiliği sağcılığı solculuğu kalmadı. baraj altı kalırsa o kadar ittifakın çalışmanın emeğin çöpe gitmesini kaldıramam. bir daha bu heriflerin seçim sonrası o pişmiş kelle gibi sırıtmalarını görmemek için taktik neyi gerektiriyorsa onu yapmak lazım, ben kendi payıma düşeni yapacağım.
hesabın var mı? giriş yap