• 2012 yılında aldığımız beko b9478 nexn model buzdolabı 7.yılının doldurduktan (garanti süresi bittikten) 2 ay sonra bozuldu. eve gelen yetkili servis buzdolabına tamir edilemez raporu yazarak merkeze gönderdi. bunun üzerinden geçen üçüncü günde şu mesaj geldi. içerik: 2900 tl verirsek yeni bir dolap alacağımızı söylüyordu mesaj.

    mesaj

    bizim buzdolabı üretimden kalktığı için üst bir modelle değişim yapılabiliyorlarmış. bahsi geçen model 670560 piyasa fiyatı 4800 tl.

    üretimden kalkan bizim dolabın fiyatı 2829 tl.
    beko b9478

    müşteri hizmetlerini aradığımda da dedikleri minumum bu parayı ödeyerek dolap alabilirsiniz. yani ben 2000 tl ödiyeyim başka bir dolap alayım yok. haa dersen ki 4500 vereyim en kralını alayım o oluyormuş. bekoyu bu müşteri odaklı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.

    biz yandık siz yanmayın. evlenecek olanlar, yeni dolap alacaklar sakın haa beko ve arçelik düşünmeyin bizim gibi rezil olursunuz. 4 gündür izmir sıcağında kova kova buz taşıyorum eve en azından kahvaltılıklar bozulmasın diye. müşteri hizmetlerindekiler de gayet gevrek gevrek istersenizzzz almayın bıyyyefendi dediler. elimden tek gelen şey bu acayip sinirliyim sözlük. bu mesajı on kişiye göndermezseniz buzdolabınız yarını göremez *

    edit: bu arada piyasadaki çoğu muadil buzdolabının fiyatı 3000-3500 arası. bize ısrarla 5000 tllik dolabı alabileceğimizi söylemek tam anlamıyla müşteriyi baskılamaktır. bana muadili olan bir şeyi daha uygun bir fiyata vermeli ki aslında hiçbir şekilde kullanıcı hatası olmayan beyaz eşyayı ücretsiz değiştirmeli bile. düşünsenize sıfır araba alıyosun beş yıl sonra durduk yere kullanılamaz bu istiyosan bir bu kadar daha ver üst modelini verelim diyorlar.
  • müsteriye ürünü satarken servis ve satış sonrası hizmetle övünen türkiyenin en büyük holdingi garanti biter bitmez pert olan buzdolabına ve ürünlerine olan güvenini, müşteriye verdiği değeri de görmüş olduk. arçelikten beyaz esya alarak zaten hata yapılmış bundan sonra tekrar bu hayata düşülmez umarım. rezalet puanım 9/10
  • daha önce de benzer başlıklara bunu yazmıştım.

    bir malın "garanti süresi" ne demek insanlar cidden anlamıyor herhalde.

    demişler ki bu mal 7 sene bozulmaz. bozulursa da masrafını biz karşılarız. bunu bilerek satın almışsın. 7 sene boyunca da bozulmamış.

    7 sene sonra bozulmuş. yanarak eve zarar vermemiş veya içindeki yiyecekleri zehirlememiş. sadece bozulmuş. e bu marka bununla ilgili ne yapsın ki? 8 sene bozulmayacağını öngörüyor olsalardı 8 sene garanti verirlerdi zaten. bu sefer de "8 sene 2 ay sonra bozuldu" diye siz yine rezalet başlığı açardınız.

    her şey eskir, bozulur. garanti süresi geçmiş bir malın külfetini markaya yükleyemezsiniz. şımarıklık etmeyin.

    ha "bosch ürünleri diğer markalara göre kısa ömürlü" falan diyebilirsiniz. memnuniyetsizliğinizi dile getirebilirsiniz. ama bu asla bir "rezalet" falan değildir. rezalet sizin pişkinliğinizde.
  • rezalet olmayan durumdur. rezalet, garanti süresi içinde böyle birşey teklif edilse olurdu.

    ayrıca garanti süresi 3 yıl, uzatma ile 7 yıl alınmış. uzatma yapmasaydınız, alet garanti süresinin bitiminden 4 yıl 2 ay sonra bozulmuş olacaktı?

    garantisi o gün bitiyorsa bitiyordur. senin 2 ay geçmiştir, başkası 3 ay geçti der, diğeri 4 der ve böyle gider.

    yerli üreticiler garanti süresince gayet para almadan çoğu şeyi hallediyor. garanti sürmesine rağmen domalmak isteyen varsa samsung falan deneyebilir.
hesabın var mı? giriş yap