• ekonomik olmayan tüm hükumetler kaybetmeye mahkumdur. bu durumda kaybeden sadece hükumetler olmayacaktır. vatandaşı da kaybedecektir. ekonomi çocuk oyuncağı değildir. denge yönetimi ister. erdemli olmayı gerektirir.
    egolu olan;
    - çok büyüme
    - en iyisi olma
    - en büyüğü olma
    gibi saplantıları vardır fakat bu denge değildir. dengeyi bozucu etkiler yaratır.
    - gelir adaletsizliği
    - bütçe açıkları
    - yolsuzluk
    - yoksulluk
    - işsizlik
    - borçluluk
    - sektörlerin yok olması

    hükumetler finansman sağladığın ölçüde varlığını sürdürecektir. finansman krizi yaşadıklarında toplumsal olarak sonuçlarına katlanacaktır. finansman sorunları halkı fakirleştirecek gelecek nesiller fakirleşmesi sonucu gerekli yapılanması eksik kalacaktır.
  • bu adamın kazanması yıllar sürdü. kaybetmesi de zaman alacak tabii.
    erdoğan'ın ilk büyük kaybı 16 nisan referandumu olmuştu. gerek aldığı yetersiz yüzde gerekse gelen sistem, devrilişi başlattı.
    8 temmuz'da ben bu adamın kaybedeceğine inanıyorum.

    fakat biz kaybedersek, çok da üzülmem. nihai son sadece ertelenmiş olacak. 2019 mart yerel seçimlerinde yurt çapında bozguna uğrayacak.
    yereldeki belediyelerin imkanlarıyla buralara geldiler; yine belediyelerle gidecekler.
  • bir süredir siz sevgili suserlerle paylaşmak istediğim düşünceydi, sağolsun başlık sahibi beni yormamış.

    velev ki muhalifler olarak bu seçimi kaybettik. dostlar, sizi temin ederim ki bu dönem onların son dönemi olacaktır. dünya değişiyor. türkiye de değişmek zorunda. bütün devletler ve halklar medeniyete yakınlaşmak zorunda. ayrıca bu halk bu ekonomik zorbalığa en fazla 2 yıl daha dayanabilir.
hesabın var mı? giriş yap