• valencia defansının, son dakikalarda gelen ve turuncu formalıların umutlarını yıkan 3. golde çok büyük bir hata yaptığı maç. nitekim raùl kişisi topu aldığında kaleyle arasında 60 metre olmasına rağmen kaleciyle karşı karşıya idi.
  • maç öncesinde, hangi takımın favori olduğu konusu oldukça muallaktaydı. real madrid gene yıldızlar topluluğudu ama, oldukça istikrarsız bir görüntü çiziyor, nicolas anelka, steve macmanaman, fernando morientes, raul gonzalez gibi yıldızlarından istediği verimi bir türlü alamıyordu. john benjamin toshack'ın yerine sezon ortasında gelen vicente del bosque'nin kapasitesi de hala bir soru işaretiydi real madrid taraftarlarında. buna karşın valencia, sezon başında kimse onları ciddiye almasa da, gaizka mendieta,kily gonzalez, javier farinos, gerard, claudio lopez, miguel angel angulo gibi yetenekli ama futbol dünyasının gözü önünde olmayan oyuncularının üstün performansları ve kurt hoca hector cuper'in disiplinli ve sert futbol anlayışıyla o sezon harikalar yaratmış, trilyonluk takımlar lazio ve barcelona'ya unutulmayacak hezimetler yaşatmışlardı.

    maç başladığında herkes, real madrid'in saldıracağını, valencia'nın gene hızlı adamlarıyla kontra ataklar arayacağını düşünüyordu. öyle ya, valencia, bundan önceki maçlarını hep böyle oynamış, mendiata, farinos, kily gonzalez gibi etkili orta saha oyuncuları ve cladio lopez, angulo gibi hızlı forvetleriyle rakiplerini hep hüsrana uğratmışlardı. ama del bosque aynı tuzağa düşmedi, tecrübeli ama ağır kaptanı hierro'yu yanına oturttu, karanka ve campo gibi hızlı oyuncularla defansı sağlama aldı. takımına oldukça kontrollü bir oyun oynattı, öncelikle valencia'nın silahlarını etkisiz hale getirerek, onların oyununu bozdu. bütün bunların üstüne morientes'in devrenin sonlarında gelen golü, sanki tanrının bir lütfuydu. devre bittiğinde, valencia için işler hiç de yolunda değildi.

    ikinci yarı başladığında, valencia tüm gücüyle saldırıyordu, ama bir türlü istediği pozisyonları bulamıyordu. real madrid kontrollü oyununu sürdürüyor, raul'u, morientes'i, anelkası bile orta sahadan ileri çok çıkmıyor, kendi sahasında kalıp valencia forvetlerine göz açtırmıyordu. devrenin ortalarında, kimsenin beklemediği anda, bir taç atışı sonucu gelişen bir pozisyonda, macmanaman'ın jeneriklerde bol bol kendine yer bulacak muhteşem golü, real madrid'i iyice rahatlattı. valencia, artık şuursuzca saldırıyordu, kendilerini finale getiren en büyük silahları, bu sefer onlara dönmüştü, raul'un 75. dakikada, topu kendi sahasından alarak, attığı gol, valencia'nın önceki maçlarında attığı gollerin bir kopyasıydı sanki, belki de barcelona, lazio, fiorentina taraftarlarının ahı tutmuş, tanrı valencia'yı cezalandırıyordu.

    ama aslında atılan goller dışında, sahada gizli bir kahraman vardı real madrid adına. dönemin en yetenekli ama aynı zamanda en şansız oyuncularından biri olan fernando redondo, o gün belki de tek başına, valencia orta sahasını ekarte etmiş, hücumları kesen hep ilk oyuncu olmuş, egosu şişkin takım arkadaşlarını en başarılı biçimde oynatmış ve yönlendirmişti. şansızlıklarla dolu kariyerine, böylece çoktan hakettiği böyle bir şampiyonluğu yazabilmiş, istatistiklere olmasa da, real madrid taraftarlarının ve biz futbolseverlerin gönüllerine ismini kazımayı başarmıştı.

    kalan dakikalarda, maçın görüntüsü değişmedi, son düdükle beraber, real madrid, neden yıllardır avrupa'nın devi olduğunu ispatlamış, böyle maçların takımı olduğunu göstermişti. valencia için ise, muhteşem geçen bir sezon hüsranla kapanmıştı, ama bu son hüsran olmayacaktı, zira bir sene sonra, onları bekleyen benzeyen bir maç daha vardı:

    (bkz: 23 mayıs 2001 bayern munchen valencia maçı)
  • valencia'nın yine son maça kalıp kaybettiği, bir sonraki yılın şampiyonlar ligi finali için :

    (bkz: 23 mayıs 2001 bayern münih valencia maçı)
  • bu maçtan tam 14 yıl sonra, yine bir şampiyonlar ligi finali ve yine iki ispanyol takımı ...

    (bkz: 24 mayıs 2014 real madrid atletico madrid maçı)
  • galatasaray'ın süper kupa finalinde rakibi kim olacak diye izlediğim, 3-0 realin lehine biten maçtır.
  • galibini süper kupa finalinde galatasaray'ın tokatlandığı şampiyonlar ligi final maçı
  • özellikle 3-0'a kadar, müthiş gitmiş maç.
    unutmuşuz futbol nasıl bir şeydi.
  • https://www.ninguem.net/…nali-real-madrid-valencia/

    satranç mücadelesi gibiydi o gece yaşananlar. del bosque, yıllar sonra ispanya'yla başaracaklarının tesadüf olmadığını o gün bizlere göstermişti.
hesabın var mı? giriş yap