• hafızam beni yanıltmıyorsa bu manisada gerçekleşen ilk zehirlenme değildir. acemiliğini orda yapmış bir er olarak o yemeklerin tadını hala unutabilmiş değilim. allah düşmanımın başına vermesin.
  • kayınbiraderimin şu anda acemilik yaptığı yerde meydana gelen olay. allahtan çocuk rahatsızlığından dolayı yemek yiyememiş. bir de yarın yemin törenleri vardı. pek de heyecanlıydılar. yazık oldu. allah vefat eden kardeşimizin ailesine sabır versin.

    edit: ölü sayısının 4 olduğundan bahsediliyor. etkilenen asker sayısı da 3000 civarında. haberler her zamanki gibi gerçekleri yansıtmıyor gibi. hala durup dururken bayılan askerler varmış.
  • (bkz: askerde hindi eti diye yenen yaratık)

    böyle bir durumun yaşanılması pek şaşırtmamıştır. yazık..
  • yenilen gıda kadar bulaşıkların yıkanması durumunun da incelenmesi gereken olay. askerde nasıl bulaşık yıkandığını görünce bir daha teskereye kadar yemek yememiştim. 20 kilo verdim sadece pide yiyerek. başımız sağ olsun. bir şehidimiz var.
  • ülkede askere verilen değer bu kadar işte. bakmayın şehitler ölmez vatan bölünmez laflarına siz. darbe girişiminin sabahında boğaziçi köprüsünde çekilen görüntüleri hatırlayın. darbe zamanı ankara'da jandarma olarak askerliğimi yaptığım için sonraki günlerde askere karşı olan tavırları çok net hatırlıyorum.

    20 yaşındaki gencecik çocuklar 12 ay boyunca ezilir, aşağılanır en kötü şartlarda askerlik görevlerini yerine getirmeye çalışırlar. verilen yemekleri zaten askerliğini yapmış herkes iyi bilir. kimileri şanslıdır belki güzel ve temiz yemek yerler ama büyük çoğunluğunun durumu böyle kötü işte. bulaşıkhane konusu zaten işin bambaşka boyutu, o tabldotların, kazanların nerede ve nasıl yıkandıklarını çok iyi gördü bu gözler.

    umarım orada askerlik görevini icra eden arkadaşlarımız, kardeşlerimiz bir an önce sağlıklarına kavuşurlar ve bu olay da birileri adına büyük ders olur.
  • "size emanet edilen bu vatanın evlatlarına böyle mi sahip çıkıyorsunuz?!" diye haykırmak istiyorum sorumluların yüzlerine! bir ihmalden çok daha fazlası olan olay.
  • nerde kokuşmuş et, bozulmuş gıda varsa "nasılsa asker yer" mantığıyla daya askere sonuç bu. yazıktır, günahtır.
  • sonra bedelli askerlik bekleyince biz suclu oluyoruz.

    bu ülkede askerlik profesyonellesmelidir arkadaslar bunun lamı cimi yok. kısla sayıları azalmalı, hizmetleri profesyonel calısanlar, catering sirketleri tarafından yapılmalıdır. zavallı erler, hic bir sey yapmadan zaman doldururken, üstüne yemek denen seyden zehirleniyor, yazık günah.

    bu isin baska caresi yok, artık bunu herkesin haykırması lazım.
  • askere verilen deger imralidakı köpek kadar degildir kimsenin buna süphesi olmasin.devlet icinde millet icinde bu gecerli.insanimizda devletimizde nankör.
hesabın var mı? giriş yap