*

  • aslinda digerlerinden daha fazla tercih edilen meslek gruplarinin coguna karsi var bu yaklasim. bu yetistirilme tarzlarimizdan geliyor sanirim. biri seninle ayni parayi mi kazaniyor ' kicini devire devire geldi buralara haketmiyor bu parayi, ne yapiyor da aliyor bu maasi bide benden fazla tatil yapiyor' vs. hele daha fazla kazanlarin vay haline. farkinda misiniz bilmiyorum ama babasinin vizyonuyla, parasiyla bir yere gelmis olanlar daha az elestiriliyor bizim toplumda 'babasinin parasi var napalim' denilip gecistiriliyor. ama ne zaman ki bizimle ayni kosullarda yetismis biri iyi garantili bir meslek edinir her seyi batar gozumuze. mesela karsi komsunun oglunun doktor olup iyi para kazanmasi goze cok batar, ama medyanin yardimiyla asil paralari kaldiran sikimsonik bilimum sarkici ve oyuncunun, milletin sirtindan gecinen siyasilerin kazandigi milyarciklar pek ilgilendirmez kimseyi. cunku onlar bu duzenin devami icin gereklidir ve farkinda olmadan duzenin bozulmamasi icin bir civi de biz cakariz surekli.
  • yazarlarin cogunun ogrenci olmasindan kaynaklanan normal hadisedir.
  • ayda bir değişik başlıklarla hortlayıveren, tuhaf bir düşmanlık.

    bu tema içerikli başlıklar dehşetli ilgi görüyor ve popüler. üzerine araştırma yapılabilir hmmm *.
  • sözlüğün genelinin homo ergenuslardan oluştuğu gerçeği göz önüne alınınca gayet normal görülebilecek bir mesele.

    yaşı 20 olmuş, beyni 13 kalmış adamlardan ne bekliyorsunuz?
  • rayına oturamayan bir eğitim sisteminden doğan nefretten öğretmenlerin de nasibini almasıdır.
    çoğu daha iyi bir gelecek isteyen insanlar haklı eleştiriler yapıyorlar, böyle şeyler de ne yazık ki genellemelere malzeme olur, arada nefret söylemleri de geçiyor evet ama bu durum sadece öğretmenlere mahsus değil. içinde nefret, düşmanlık kelimesi geçen bine yakın başlık var ama hepsi de öyle ciddiye alınacak şeyler değil.

    direkt öğretmenlik mesleğine yönelik bir düşmanlık olduğunu düşünmüyorum, sözlükte birçok meslek eleştiriliyor. tabii öğretmenlik kutsal meslek sınıfına girdiğinden dokunan yanıyor o ayrı, hakkıyla yapana kimse laf söyleyemez zaten.
  • tamamıyla, öğretmenlerin sahnede olmasından kaynaklanan düşmanlıktır.

    bir öğretmen yılda ortalama 300 öğrenci ile karşı karşıya gelse 30 yıllık meslek yaşamında 9000 kişi yapar. hiçbir mühendis, avukat, memur bu sayıya yaklaşamaz bile. bu sayıyı doktor geçer ama o da hastalarıyla çok az görüşür. ona da burada küfürlü başlıklar açıldığını biliyoruz.

    demem o ki türkiye'deki insan kalitesi -tahsilliler için konuşursak- üç aşağı beş yukarı aynıdır. göz önünde olan öğretmenin her eylemi ve sözü dikkati daha çok çekmektedir.

    bu durum, haklarında yazılan ve söylenen bin türlü zırvayı haklı çıkarmaz, o başka.
  • devletin ideolojik aygıtlarından en önemlilerinden biri olan eğitimin aracısı olmalarından ötürü oluşan düşmanlıktır. şaka lan şaka milletin derdi ekonomik boyuttan kaynaklanan düşmanlık, ancak günaydına da saol dedirten adama kimse saygı beklemesin benden.
  • hayatımıza yön veren insanların öğretmenler olduğunu unutmamak gerek. ağaç yaş iken eğilir sözü ile bütünleşen bir sosyal gruptur öğretmenler. birçok anne babanın yapamadığını yapandır öğretmenler. içimizdeki düşmanlığı da onlar sayesinde öğrendik. öğrenmek öğretmek araştırmaya merak ettirmek kolay değildir. ve her yiğidin de hakkı değildir bu.sağlam eleştirmek için önce hakkıyla sorgulamak gerekir. kin beslemek o kadar basit değildir. istisnalar için acımasızca konuşmak aptalcadır. bence bizlere okumayı öğrettikleri için şükran duymalıyız. okumadan varolamayacağımızı yazmadan sesimizi duyuramayacağımızı bilmeliyiz ! sorgulamaya başlarken önce bu öfke neye; bu öfke kime diye sor arkadaşım.
    değerli öğretmenim halim öksüz'e huzurunuz da teşekkür ederim, bana okumayı ve yazmayı öğrettiği için !
  • ulke olarak neden bir turlu gelisemeyecegimiz ve adam olamayacagimiz sorusunun cevabi ve dustugumuz icler acisi hallerin kanitidir.
    sozde egitimli, okuyan, yazan, ulke ortalamasinin bir hayli ustunde olan sozluk kitlesinde bile surekli ogretmenlere bok atilmasi, maaslari hakkinda atip tutulmasi -ki maas da bir polis maasi degildir- ulkenin geri kalani hakkinda fikir vermekte, medeniyetin yanindan bile yaklasamayacagimizin adeta gostergesi olmaktadir.
hesabın var mı? giriş yap