• bir gune denk gelen zaman dilimi
    (bkz: 24 saat acik bufe),(bkz: 24 saat kesintisiz ulasim),(bkz: 24 saat sozluk takilmak),(bkz: 24 saatte unix ogrenmek)
  • (bkz: 48 saat)
  • (bkz: 24)
  • (bkz: jack bauer)
  • tanıtımlarından ve de isminden yola çıkarak bir 24 turkish edition ile bizi karşı karşıya bırakacağını düşündüğüm ve selçuk yöntem * in oyuncu olarak yer aldığı dizi.

    (bkz: allahım sen bizi koru)
  • star ekranlarında yayınlanmaya başlanan türk yapımı polisiye dizi.
    ayrıca (bkz: çalınan ceset)
  • başka bir benzeri için (bkz: şeytan ayrıntıda gizlidir)
  • yıkıcı star dizisi.

    cenk bayır, başarılı bir gizli, özel ve tüzel bir ajandır. (bkz: mit) bir gün istanbula termik bomba konulduğu bilgisi ajanların eline sızar. (valla nükleerini bulamamışlar.. eh tabi, anca bu kadar oluyor bu bütçe ile.) olaylar gelişir.

    07:00 cenk bayır, yorucu geçen bir günün ardından gelen uykusundan yeni uyanmıştır. yemekte şokella ve ekmek yer. telefon çalar. hemen işe gitmesi gerektiği, yoksa telefonun bir yerlerine monte edileceği söylenir. (rtük 2 günlüğüne star'ı kapatır)

    08:00 cenk bayır banyo yaptıktan sonra iş yerine ulaşır. bölüm başkanından bilgileri alıp, çaycı ile atıştıktan sonra masasının başına oturur.

    09:00 aniden sert bir darbe ile uyanır. gece geç yattığından dolayı uyuklamıştır. hemen dosyayı incelemeye başlar.

    10:00 hava alanı. fbi ajanı ile buluşulur. fbi ajanının küçümseyişlerine aldırmayan cenk bayır, fbi ajanının isteği olan bir orta şekerli kahveyi kapar getirir.

    11:00 teröristlerin yeri tespit edilir. bunun için ortaköy civarlarındaki torbacı mulayim abiden yararlanılır. cenk bayır, hemen arabasına atlayarak terörislerin bulunduğu binaya polislerden önce gider.

    12:00 binaya polis de ulaşmıştır. fakat cenk bayır binayı çoktan taramış, fakat bir şey bulamamıştır. tek bulduğu şey, yerdeki 250 bindir. parayı elinde atıp tutarken bir şeyler kafasına dank eder.

    14:00 hastanede uyanır. başı ağrımaktadır. fakat görevine dönmelidir yoksa bütün istanbul halkının yaşamı can hıraş olacaktır.* apar topar hastaneden ayrılır, hatıra olarak kafasına düşen saksıyı da almayı unutmaz.

    15:00 mecidiyeköyde trafiğe tutulan cenk bayırın canı sıkılır. (burada araya uzunca bir reklam girer)

    17:00 fbi ajanı ile buluştuğunda yeni bir yer tespit ettiklerini öğrenir. fakat avcılar tarafında olduğu için 2 saat kadar yolda vakit geçirirler. eğlenirler falan filan. sonra bir de aşık olurlar birbirlerine. ama yok.. cenk bayır evliydi pardon. olmazlar aşık falan. yok böyle bişi...

    19:00 teröristlerin inine baskın yapılır, herkes öldürülür fakat bir kişi bomba ile birlikte kaçmayı başarır. (bu bomba istanbulu tehdit ediyor, ama terörist kucaklayarak kaçıyor. bunu da not düşeyim.)

    20:00 arabalara atlayan cenk bayır ve fbi ajanı koşarak teröristi takibe başlarlar. terörist arkada, bunlar önde kovalamaca yaşanmaktadır.

    21:00 bir şeylerin yanlış olduğu anlaşılır. artık terörist önde, bunlar arkadadırlar. böylece bir süre takip yaşandıktan sonra e5 karayolu 23. km mevkiinde yapılan turk telekom kazı çalışması nedeniyle teröristin arabası şarampole yuvarlanır. böylece bomba da fbi ve mit'in eline geçmiş olur.

    22:00 kriminoloji laboratuarında incelemeye alınan şeyin aslında bir bomba değil porsuk olduğu anlaşılır.

    23:00 ümitler tükenmek üzeredir artık. bu sırada teröristler de gülüp eğlenmekte, "teröristler kazandı" vokalini beklemektedirler.

    24:00 bomba falan patlamaz. çünkü türk yapımı olan tetikleyici tutukluk yapmıştır.

    böylece bir star klasiği daha son bulmuş olur. gökten 3 elma düştü... birisini cenk bayır yedi.. diğerlerinden haber alınamadı.

    --- spoiler ---
    *(bkz: yersen)
    --- spoiler ---
  • henüz dizi için çalışmalar sürerken çalınan ceset isimli bir filmle atv'den girizgah yapmış ama sonra star'da yayına girmiş polisiye dizi. dizi için ilk düşünülen isim (gece gündüz istanbul) kullanılamamıştır, çünkü çalınan ceset'in başına "gece gündüz istanbul 1. bölüm" yazılmıştır. atv'de kullanılan ismi kullanmak mümkün olmamıştır. yeni isim de 24 isimli diziyi çağrıştırsın diye seçilmiştir, tabii böyle seçilince herkes gerçek zamanlı falan olmayan diziyi 24'ün taklidi sanmıştır.

    ayrıca öncülü olan çalınan ceset ahmet ümit'in bir hikayesinden uyarlanmış olsa da o filmden beri ahmet ümit'le alakası olmayan dizi.
  • nedense 3 tane manken kadının oynadığı dizi.

    (bkz: ece sukan)
    (bkz: julia nitu)
    (üçüncüyü unuttum)
hesabın var mı? giriş yap