• 10 saat uyku, 4 saat mesai, mesaiye giderken 1'er saatten toplam 2 saat yol derken heba olan 16 saat ve bana kalan sadece 8 saatin de yalnızca gece karanlığına tekabül eden saatler olması dolayısı ile katıldığım tez.

    ya erken yatıp erken kalkıp az uyuyacağım ve günü yaşama konusunda uykudan feragat edeceğim ya da gün 36 olmasa bile 30 saat falan olacak. olmalı...
  • doğru tespit. zaten 12 ay da bir yıl için çok fazla.

    aydan kısıp güne versinler lan çok mu zor?
  • aslında günler kısa değil, çalışma saatleri uzun. 10 saat çalışma, 1 saat işe gidiş geliş için harcanan süre, 7 saat uyku. insanlara 6 saat kalıyor. bu 6 saat temel ihtiyaçlar için yetersiz oluyor. eğer gün 36 saat olsaydı bu defa çalışma saatleri 10 değil 22 olacaktı. çözüm günleri uzatmak değil çalışma saatlerini azaltmak.
  • vakti zamanında maynard james keenan'ın da dikkatini çekmiş bir mevzu:

    ~~

    "bana günde 25 saat verin:
    fazladan bir saat daha -
    neden diye sormak için"

    ~~

    (bkz: 25 hours)
  • kesinlikle katıldığım tespit. 24 saat içinde insanın uykusu bile gelmiyor. bununla birlikte bir güne sığmayan tonla iş oluyor. bence dünyanın kendi ekseni etrafındaki dönüşünü yavaşlatmanın bir yolunu bulup bir günü 40 saat falan yapmalıyız.
  • (bkz: kesin bilgi mi)

    bana yetiyor kardeş. bazen çok bile geldiği oluyor. keşke 5 saat olsaydı.

    ilginç bir tespit.
  • dünya’nın kendi ekseni etrafındaki dönüşü, ay’ın kütle çekiminden dolayı gittikçe yavaşlıyor. yani günler uzuyor. kayıp zamanı telafi etmek için en son 30 haziran 2012’de 1 saniye eklendi. bundan önce 2008’de eklenmişti. 900 milyon yıl önce kendi ekseni etrafında daha hızlı döndüğü için 1 gün 18 saatti.

    bir günün 30 saat olması için 900 milyon yıl daha beklemek gerekiyor galiba.
hesabın var mı? giriş yap