• 24 şubat tarihinde yapılacak olan tıpta uzmanlık sınavıdır.

    6-7 yıl boyunca çile çekmiş tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimine hak kazanabilmek ve 4-5 yıl daha eğitim alarak uzman olmak için girmek zorunda oldukları, başvuru ücretinin bu sene 432 tl olarak belirlendiği, dünyanın en zor sınavlarından biridir.

    tıpta uzmanlık sınavında ilk 100 e giren doktorların tercih ettiği bölümlerin başında dermatoloji, radyoloji, göz, plastik ve rekonstrüktif cerrahi, kulak burun boğaz gelmektedir. bu yıl da bu durumun böyle olması ihtimal.

    düzenleme : sınav gitgide atipik bir hal almaya başladı. özellikle biyokimyada çıkan kimya soruları, mikrobiyolojide gelen kıyıda köşede kalmış mikroorganizmalar bu tusda da gündemini koruyacak gibi görünüyor.
  • açılan kontenjanların bir nebze yüksekliği ve intörnlerin tercih yapamayacak oluşu itibariyle en avantajlı tuslardan biri olacaktır.
  • sınavın genel olarak boku çıktığı için (bkz: 79 puan) eleyici saçma soruların miktarında belirgin bir artış olacağını düşünüyorum.
  • 24 şubat 2019 birinci dönem tıpta uzmanlık sınavında kendime başarılar diliyorum.
  • hak edip çalışanların gönlünce geçmesini umduğum sınav.
  • yarın saat 10.15te yapılacak olan tıpta uzmanlık sınavı.

    intern olarak, kendimi denemek için gireceğim sınav. son 10 saat var ve halen en yüksek deneme puanım 52. hal böyle olunca sanırım 432 lirayı sadece moral bozmak için vermiş oluyorum.

    (bkz: tus 2019 başvuru ücretinin 432 lira olması)

    olsun, 1 eylül 2019 tus‘ta ruh sağlığı ve hastalıkları’nı kazanayım da, daha nice 432 liralar vermeye razıyım*

    (bkz: hayaller hayatlar)

    girecek olan herkese başarılar diliyorum. umarım herkes 6 senedir hayalini kurduğu, emek verdiği bölümü kazanacak puanı alır ve gönlündeki asistanlığa yerleşir. başarılar saygıdeğer meslektaşlarım.
  • sınava hazırlanması zor, refakat etmesi zor, destek olması zor bu sınav komple bir zor yumağı ya.

    ilk oturumu 10:15 de ikinci oturumu da 14:45 de başlayacak olan, senede iki defa yapılan, 2019 yılının da ilki olan sınav.

    giren herkese şans diliyorum.
  • başarılar .
  • girenlere gönülden başarılar dilediğim sınav.

    sözlükte tanıdığım çok sağlam çalışan meslektaşlarım var. güzel haberlerini bekliyorum.
  • ne kıskanç ne çekemez tiplermişsiniz arkadaş ya. vay efendim kardeşi girmemiş diye başlık açmamışmış. ulan ne kadar sik soklu başlık varsa hepsine entry girmiş adam, gelmiş burda sözlük adabı dersi veriyor aklı sıra. ister kardeşinin, ister karşı komşusunun girdiğini yazar kişi. nasıl ki yds, oks, öss, ygs, kpss vs vs sınavları için zamanında başlıklar açıldı ve açılmaya devam ediliyorsa; bu tarz yazılar o sınavların başlıklarında da yazılıyorsa bu sınav için de gayet açılabilir/yazılabilir. siz gidin grup seks adabı başlığında bilgi verin. burası sizi aşar.

    tanım: senede 2 kez yapılan sınavın 1. ayağı. 432 tl olması sebebiyle girmeye teşebbüs etmediğim ve -allah vermesin- istifa etmeyi düşünmediğim sürece bir daha önünden geçmek istemediğim sınavdır kendileri. hee ayrıca 3 sene sonra ağustosta olacak olana benim kardeşim de girecek :)
hesabın var mı? giriş yap