• dün de bana geldi, iki tane birden.
  • malesef trafik cezaları 6 ay gecikmeli ve ard arda geliyor. kapıyı açtığımda artık postacı sırıtıyor. en son dayanamadım komik bir durum mu var kardeş dedim. adam "abi bağlantı yolunca hız limiti 90 dikkat et istersen çok geldi bu ay" dedi. puahhaha diyip beraber gülüştük. sarıldık kaynaştık. bütün dünya buna inansa'yı söyledik beraber. sonra ikimizde covid-19 pozitif çıktık.
    not: son cümle şakaydı aman allah muhafaza
  • kaç klasör gelecek diye düşünüyordum vakit yaklaşmış demektir.
  • bir kamu kurumundan bildiriyorum, 3 te 1 personelle işleri kütür kütür yürütüyoruz.

    devlet her zaman 18 yaşındadır.

    geçmiş olsun, kurallara uyalım.

    dipnot : zaten kurumun 3 te 1 i aktif olarak çalışıyordu, o yüzden şaşırmayın 3 te 1 ile de işler yürüyormuş diye.
  • (bkz: 73/c maddesi)
  • hem suçlu hem güçlü trafik cezası.
    birde utanmadan ertelensin diyor.
    her şeyi de bahane edin oldu geç kırmızı ışıkta gel ez beni. hatta git bıçakla birini sonra erteleme talep et.
    insan gibi kurallara uy.
  • postacının geçirdiği trafik kazası diye okuyan tek ben miyim?
    15 gün içerisinde %25 indirimli ödenebilecek cezadır.
  • pazartesi günü evde insan varken apartman kapisinin dışına sticker yapistirmislar. 14:30'da iceri girerken stickerda 15:00'de gelindiği ve evde bulunamadigi yaziyordu.

    (bkz: amlarına koyayım onların çok ayıp ediyorlar)

    edit: ha bu arada, sultanahmet tramvay yoluna girene ceza geliyormus. trafik ışıkları var orada tramvay yoluna çıkan ve sola dönüşte ne bir uyari levhası, ne baska bir sey yok. oyle dümdüz giriliyor o yola ama eds çekiyormuş. eds uyarısı da yoktu ben gecerken. ozellikle; buradan geciyoruz ama ceza yemeyelim sonra diye saga sola baka baka geçmiştim.

    baslik da oyle açılmaz ayrica.

    edit 2: bilmeyenler için; tramvay yolu deyince aklınıza sadece tramvaya ait olan yola girmişim gibi bir şey gelmesin. o yol araçlara da açık, ya da açıktı diyelim. kapatmışlar ama levha koymamışlar. ceza gelince haberdar oldum. gülhane'nin alt tarafından sirkeci'ye kadar giden kısmı kastediyorum.
  • bu tip dönemlerde, yani afet, salgın vb. durumlarda devletin alacağını unuttuğu algısı yerleşse de (böyle olmadığı bilinir ama insanlar buna inanmak ister) kazın ayağının öyle olmadığını gösteren uygulamadır.

    ödenmemesi durumunda faiz işlediğinden itirazı gerektiren bir durum yoksa, usule uygun bir ceza işlemiyse ve olanak varsa ödenmesi isabetli olur.
  • yeni nesil saçmasapan müzik gruplarınınki gibi bir ada sahip rezalet.
hesabın var mı? giriş yap