• öncelikle belirteyim bunu yapan birçok sigorta şirketi var. ama içlerinden birkaçı azılı. bana yaşattıkları mağduriyetin faturası çok olmasa da bu hukuksuz durumdan insanların haberdar olmasını istiyorum. kasko yaptırırken sadece poliçenin içeriği değil şirket politikaları da oldukça önemliymiş. ben yaşayarak öğrendim.

    18 ağustos 2020 tarihinde evimin bulunduğu sitenin kapısında girmeyi beklerken bir aracın dikkatsizce geri gelip arkasını kontrol etmemesi sonrası maddi hasarlı bir trafik kazası yaptım. araç benim sağ arka kapıma hasar verdi. karşı araçta herhangi bir hasar söz konusu olmadı. sonrasında elimizde tutanak olmadığı için polis ekiplerini çağırarak tutanak tuttuk. ben ertesi gün aracımı ankara doğuş oto çankaya servisine götürerek kendi kaskomla (bkz: güneş sigorta) işlemleri başlattım. şunu da belirtmek isterim ki güneş sigorta ankara ilinde doğuş oto, aydoğanlar ve eskihisar yetkili servisleriyle anlaşmalı. benim poliçemde de kasko sigortamın muafiyetsiz olduğu ve araç onarım servisini sigortalının belirleyeceği açık şekilde belirtilmiş. ben bana en yakın olan doğuş servisini seçip aracımı oraya bıraktım. nasıl olsa karşı taraf %100 kusurlu bulunur bedel kusurlu bulunanın sigortasına rücu edilir diye düşündüğümden hiç problem yaşamadan birkaç günde aracımı servisten alabileceğimi düşündüm.

    2 gün sonra servis hasar danışmanım beni aradı aracın kapısına değişim kararı verildiğini söyledi. maliyet olarak da 4-5 bin tutarında malzeme ve 1085 tl tutarında işçilik ücreti olduğunu belirtti. ancak benim muhterem kasko şirketim olan güneş sigortanın modül sorumlusu hasar danışmanına 1085 tl tutarındaki işçilik ücretinin fazla olduğunu belirtmiş ve devamına aynen şöyle eklemiş: "bu işçilik ücretinin max 900 tlsi tarafımızca ödenecek geriye kalan kısmını(185 tl) müşteriden tahsil edin." hasar danışmanı bana bunu aktardığında ben işlemlere başlanmasını bu parayı sigorta şirketinden bir şekilde alacağımı söyledim.

    güneş sigorta müşteri hizmetlerine hem telefonla hem de mail yoluyla şikayette bulundum. bu bedelin benden tahsil edilemeyeceği benim poliçemin hangi maddesine istinaden bunu yaptıklarına dair bir açıklama bekledim. telefon konuşması kayıtları olmadığından sadece maili sizlerle paylaşabiliyorum. telefonda da çok farklı bir şey söylenmedi zaten.

    attığım mail : görsel tarihleri mailde yanlış yazmışım
    aldığım cevap : görsel

    defalarca arayıp bunun hukuksuz olduğunu poliçemin muafiyetsiz olduğunu ve onarımın da anlaşmalı kurumlar içinden sözleşmelinin belirleyeceği şeklinde madde içerdiğini belirtmeme rağmen " evet efendim, haklısınız ama şirket politikamız gereği rayiç bedelden fazla ödeme yapmıyoruz. fark ödemek istemiyorsanız şu servislere gidin." gibi cümleler sarfedip durdular. tramer karşı tarafı %100 kusurlu buldu zaten sizin şirketinizden çıkmayacak para karşı tarafından sigortasından rücu edilecek neden beni mağdur ettiniz halen anlamış değilim.

    velhasıl; dün gidip aracımı 185 tl ekstra bedel ödeyerek teslim aldım. 185 tl beni zengin ya da fakir etmez ancak bu yapılan hukuksuz muamele için gerekli mercilere avukatım aracılığıyla başvurdum. sözlük ahalisinin bu durumdan haberdar olarak güneş sigortadan uzak durmaları için bu rezalet başlığını açtım.

    bonus rezalet: c segment bir aracı kaskolatmışken ikame araç olarak b segment bir araç verdiler. araçta muhtemelen küçükbaş hayvan taşımacılığı yapılmıştı. bütün çabalarıma rağmen kokudan kurtulamadım. neyse ki 2 gün sonra kiralama şirketini aradım da aracı değiştirdiler. ayrıca 7 günlük ikame araç hakkım varken 4. günde aracı teslim etmek zorunda olduğumu da son gün öğrendim. teşekkürler güneş sigorta a.ş.

    edit: imla
  • keşke benim de arabam olsa da böyle rezaletler yaşasam dediğim rezalettir. kapı 5 bin liraymış, kapı alacak param yok elhamdürillah
  • tutmayan rezalet başlığı
  • rezalet point 10/1

    yaptıkları illaki yanlış, ancak hayatımın yarısını bu problemler ile geçirdiğim için, 2 puanı bile çok gördüm.
hesabın var mı? giriş yap