• "yüksek hızlı tren soruşturmasındaki iddialara göre işadamları işlerini 'bağış'la yürütmüş"

    link:

    görüldüğü gibi her yerden yolsuzluk ve rüşvet iddiaları geliyor. hükümetin yaptığı her ihale de mutlaka bir olay dönmüş gibi gözükmekte.

    "ankara cumhuriyet başsavcılığı, tcdd’nin yüksek hızlı tren (yht) ihalelerini inceleme altına aldı. savcılık tarafından “suç örgütü kurmak, yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet” suçlamalarıyla başlatılan soruşturma kapsamında tcdd 1. bölge müdürlüğü, 2. bölge müdürlüğü ve yht müdürlüğü tarafından son 4 yıl içerisinde yapılan tüm ihalelerin incelendiği belirtildi. bugüne dek yapılan incelemeler ve müşteki ifadeleri ile yapım ihalelerine katılan 5-10 firmanın gizli anlaşma yoluna gittiklerinin ortaya çıkarıldığı kaydedildi."

    "suç örgütü kurmak, yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet" bir bomba da buradan patlar benden demesi...

    ahmet şık tarafından twitter üzerinden paylaşılan bilgi;

    --- spoiler ---

    -bugün savcılık tarafından başlatılmak istenen ancak polisin emre uymadığı operasyonlar ve gözaltı lisetis de yht yolsuzluğuyla ilgili gözaltına alınması istendiği öne sürülen isimler şöyle: tcdd genel müdürü süleyman karaman, emlak inşaat daire başkanı suat altın,tcdd yht bölge müdürü erol tuna aşkın, tcdd vakfı genel müdürü yavuz kıran, tcdd gen. müd. özel kalem müd. baykal tul,tcdd genel müdür yardımcısı erol inal, tcdd limanlar daire başkanı muhsin yılmaz, tcdd teftiş kurulu başkanı nuğman yavuz ile duran yaman,kamil kahyaoğlu, mehmet karakoyun, arif tezel, şükrü çelikyürek,başar karaman, hakan kocak ,talih çelebi, yusuf kenan güner,şüpheli firma sahipleri ve çalışanları: hasan dağcı: belen inşaat taahhüt ve turizm ticaret limited şirketi ortaklarından),cemalettin haberdar: (ındeks firması adına hareket eden (ulaştırma bakanı yıldırım’ın bacanağı),mehmet cengiz: cengiz inşaat yönetim kurulu başkanı, orhan nurduhan: nursoy şirketler grubu sahibi,mahmut can bayoğlu: indeks elek. elektronik mak. inş. ve mal. turz. oto. nak. deniz araç.san.tic.a.ş.sahibi,nursel sökel: iko proje ve mah inşaat peyzaj ticaret yetkilisi, ferit rızvanoğlu: fermak inşaat taahhüt a.ş sahibi,necip ateş: (demiryapı firması çalışanı), metse yapı firması hissedarları muhittin ışıldak ve serdar ışıldak,nursoy şirketler grubu sahibi orhan nurduhan ve aynı firma çalışanı hikmet kızılca, milenyum ve anti inşaat firmaları sahibi hasan yüksel,2m makine şirket yetkilisi aytuğ yüksel, baha inşaat firması sahibi hasan balcı, oba inş.san.ltd.şti sahibi binali boran,topaktaş firması sahibi mürşit mahmutoğlu ve ortağı hatice nurdan çelebi ve çalışanı sungur göktepe,demir yapı firması sahibi raşit demir ve hayrullah demir, telemobil bilgi iletişim firması yetkilisi umut altınay,mah inşaat peyzaj ticaret firması yetkilisi nursel sökel, tur inşaat sahibi turgut türkeş, fermak inşaat sahibi ferit rızvanoğluomf yazılım şirketi sahibi m. sami özdemir, bitmek teknik hizmetler firması sahibi idiris demirci,indeks firması sahibi mahmut can bayoğlu ve çalışanı hakan damaremniyet ve savcılık kulislerinde dolaşan iddialara göre gözaltı listesindeki isimleriden en önemlisi ise rte'nin oğlu bilal erdoğan polis dosyalarında yasin el kadı'ın isminin geçtiği de kulislerde gazeteciler söyleniyor.
    --- spoiler ---
  • aksi olsaydı şaşırırdım diyeceğim olay
  • sürekli güncellenecek...

    • • • e n g e l l e n m i ş t i r • • •

    not: gözden kaçırdığım gelişme varsa kaynak ile gönderirseniz ekleyebilirim.

    geçerken mısır almayı unutmayın.

    son dakika haberlerine göre istanbul cumhuriyet savcısı muammer akkaş, yeni bir operasyon için düğmeye bastı. aralarında ünlüler ve bürokratların da bulunduğu çok sayıda isim için gözaltı kararı çıkarıldığı bildirildi

    ikinci dalga operasyonun 'kara para ve yolsuzluk' iddialarını kapsadığı öğrenildi.

    • saat 13.55:
    https://twitter.com/…turk/status/415813577090428929
    http://t24.com.tr/ son dakika yukarıda görülebilir.
    https://twitter.com/…omtr/status/415812807142023168
    tv üzerinden de bugün tv'de faruk mercan daha ortada yazılı kaynak yokken duyurdu.

    • saat 14.03: http://www.cumhuriyet.com.tr/…erasyon_dalgasi_.html

    savcılık engelleniyor iddiası ortalarda dolaşmaya başladı: https://twitter.com/…turk/status/415830226598240256

    yalnız haber servis edilirken altında şöyle bir not vardı: emniyet'in nasıl hareket edeceği merak konusu. geçen hafta da istanbul istihbarat şube müdürü ahmet arıbaş şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırılmıştı. ancak emniyet, arıbaş'ı ifadeye göndermemişti.

    ciddi ciddi izin çıkmadı herhalde!

    • saat 15.02: müdahale var iddiası yayılmaya başladı.

    https://twitter.com/…oros/status/415824143850815489
    eğer polis savcının talimatlarını yerine getirmezse devreye jandarmanın girmesi olası.

    • saat 15.07: emniyet'te olağanüstü hal! istanbul'da görevli tüm emniyet müdürleri vatan emniyette toplandı!
    https://twitter.com/…turk/status/415830226598240256

    • saat 15.58: listede bilal erdoğan var iddası!
    http://vagus.tv/…-listede-bilal-erdogan-var-iddasi/

    • saat 16.05: başbakan köşk'e çıkıyordu. son anda karar değiştirildi. resmi konut'a geçti.
    istanbul valisi, emniyet müdürü ve yeni mali şube müdürü hakkında da soruşturma başlatıldı...

    sanırım bilal erdoğan'ı alacak adam bulunamıyor...
    https://twitter.com/…irak/status/415840974267355136

    • saat 16.09: ahmet şık listedeki isimleri yayınlıyor. https://twitter.com/sahmetsahmet

    listedeki isimler: http://www.odatv.com/…-operasyon-geliyor-2512131200

    • saat 16.23: istanbul cumhuriyet başsavcılığı, 30 kişinin gözaltına alınacağı operasyonu, şüphelilere haber verdikleri ve soruşturmayı sızdırdıkları gerekçesiyle vali hüseyin mutlu, emniyet müdürü selami altınok ve mali şube müdürü hakkında soruşturma başlattı.

    http://vagus.tv/…li-ve-emniyet-mudurune-sorusturma/

    • saat 16.35: cüneyt özdemir: anladığım kadarıyla şu an savcı bir operasyon yapmak istiyor polis yapmıyor, direniyor. türkiye'nin geldiği son nokta budur!

    https://twitter.com/…emir/status/415850900473671682

    • saat 16.45: sabah 9.00'da istanbul terorle mücadele kanunu 10. madde ile yetkili cumhuriyet savcısı muammer akkaş, kara para aklama ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili belirlenen 30 şüpheli hakkında istanbul emniyet müdürlüğü'ne gözaltı ve arama talimatı yazdı. ancak emniyetin bu talimata direndiği ve herhangi bir çalışma başlatmadığı ifade edildi. emniyetin direnme kararının ardından savcı akkaş, vali mutlu, yeni emniyet müdürü ve mali şube müdürü hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. savcı akkaş'ın vali ve müdürler hakkında 'görevi yapmamak, emre itaatsizlik ve soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek' suçlarından soruşturma başlatıldı.

    http://s30.postimg.org/5iw8wrdo1/reporttutrk.png

    https://twitter.com/reportturk

    • saat 16.48: operasyon yapacak polis bulunamıyor.
    http://www.radikal.com.tr/…olis_bulunamiyor-1168003

    • saat 17.03: doğrulama geldi: ankara cumhuriyet başsavcılığı: tcdd'nin yaptığı bazı ihalelerle ilgili ihbarlar üzerine bir soruşturma yürütülüyor
    https://twitter.com/…iyet/status/415860654658969600

    • saat 17.40: etilerin tek boş arazisi olan etiler polis okulu arazisinin piyasa değerinin 1 milyar doların üzerinde olduğu değerlendirilmiştir. ancak bilal erdoğan’ın gizli ortakları arasında yer aldığı bosphorus şirketine ihalesiz satış bedeli 460 milyon dolar olarak tespit edildi. devletin, yaklaşık 600 milyon dolar zarara uğratıldığı belirlendi.arazinin üzerine yapılacak konut ile zarar birkaç milyar dolar edecek. turkuaz medya grubunun elinde bulunan yazılı ve görsel medya organlarının satın alınması için, başbakan erdoğan’ın talimatıyla,binali yıldırım’ın koordinesiyle mehmet cengiz, celal koloğlu, ibrahim çeçen, adnan çebi, hayrettin özaltın, muzaffer nasıroğlu ve abdullah tivnikli’den 100’er milyon dolar para toplandığı tespit edildi. toplam 550 milyon dolara bu satış gerçekleşmiş oldu. özelleştirilmesi planlanan 14 termik santralin, başbakan r.tayyip erdoğan’ın talimatıyla özelleştirme kapsamından çıkarıldığı ve yenilenmesi için oğlu bilal erdoğan’ın gizli ortağı olduğu bosphorus 360 şirketine ihale edilmeye çalışıldığı belirlendi. bosphorus 360 şirketinin aracılık yapması için başbakanın talimatıyla bizzat enerji bakanı taner yıldız’ın devreye girdiği tespit edildi. yasin el kadi isimli şahsın, türkiye’de albaraka türk ve bim mağazalarının gizli ortağı olduğu tespit edilmiştir. yasin el kadı’nın, arandığı dönemde başbakanlık inisiyatifiyle türkiye’nin de taraf olduğu uluslararası yaptırımlara aykırı olarak. türkiye’ye defalarca geldiği belirlendi. rte ve oğlu b.erdoğan ile gizli ticari ortaklık içerisinde şirketler kurarak faaliyet gösterdiği

    pislik boylarını geçti resmen. caps

    • saat 17.52: ankara başsavcılığından açıklama geldi. iddialar doğrulandı.
    http://haber.dha.com.tr/…indan-aciklama_571193.html

    • saat 17.55: tcdd genel müdürü göz altına alındığı iddia ediliyor.
    https://twitter.com/…turk/status/415872747911147520

    kim gözaltına aldı lan. karısı filan mı acaba?

    • saat 19.14: yukarıdaki bilgi ancak bu saatte doğrulanabildi. tcdd genel müdürü süleyman karaman gözaltına alındı. http://gundem.milliyet.com.tr/…/1813060/default.htm

    • saat 19.41: türkiye cumhuriyeti devlet demiryollarından, genel müdür süleyman karaman'ın gözaltına alındığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. canlı yayına bağlanıp açıklama yapmış. cnn türk'e bağlanıp şu anda hızlı tren test ediyorum demiş. fikirsiz adam ve leper uyardı.
    http://www.yurtgazetesi.com.tr/…indi-mi-h46511.html

    • saat 21.24: flaş gelişme var. hükümetin son planı özel sektörden polise ve meb'e atama yapmakmış. haydi hayırlısı.

    • (bkz: 25 aralık 2013 yeni kabinenin açıklanması) 25.12.2013 23:17

    emrullah işler - başbakan yardımcısı
    bekir bozdağ - adalet bakanı
    ayşenur islam aile ve sosyal politikalar bakanı
    mevlüt çavuşoğlu - ab bakanı
    fikri ışık - bilim sanayi ve teknoloji bakanı
    idris güllüce- çevre ve şehircilik bakanı
    nihat zeybekçi ekonomi bakanı
    akif çağatay kılıç- gençlik ve spor bakanı
    efkan ala - iç işleri bakanı
    lütfi elvan - ulaştırma ve denizcilik bakanı

    • saat 23.46: yeni soruşturma kapsamında 41 isme gözaltı kararı çıkarıldı...

    https://twitter.com/…gun1/status/415960272902574081

    https://www.facebook.com/…zi/posts/1445437795669603

    ••• 26 aralık 2013 •••

    • saat 13:56: operasyondan sorumlu savcı muammer akkaş'ın görevden alındığı iddiası gündemde

    http://haber.gazetevatan.com/…kildi/595535/1/gundem
    https://twitter.com/…omtr/status/416175623938142208

    • saat 15:59: (bkz: 26 aralık 2013 muammer akkaş'ın basın açıklaması)

    "delillerin karartılmaya başlandığını tespit ettim, dosya gerekçe gösterilmeden benden alındı."
    "şüphelilerin kaçması sağlanmış,görevimi yerine getirmem engellenmiştir."

    • 16:53 (bkz: 26 aralık 2013 turan çolakkadı'nın açıklamaları)

    "evet mahkemenin gözaltı kararı var ama biz gerekirse uygulayacağız" ifadesinin geçtiği açıklama.

    ••• 27.12.2013 •••

    • saat 13:27: (bkz: jandarmanın da gözaltı kararını uygulamaması)

    'büyük rüşvet' soruşturmasında 2. dalga operasyonu ve gözaltı kararları için polis harekete geçmeyince savcılığın jandarma'ya talimat gönderdiği ancak jandarma'nın da harekete geçmediği ortaya çıktı.

    bonus:

    (bkz: 17 aralık 2013 operasyonu kronolojisi)
  • beklediğimiz dalga. ferit şahenk oleyy ferit şahenk oleyyy oooo.
  • evden çıkmam lazımken bir türlü çıkamamama sebep olmuştur. 4 dalga olacakmış. e daha eğlence yeni başlıyor demektir.

    (bkz: hadi vira vira vira)
  • o ünlülerin arasında acun ve ebru yoksa beni tatmin etmeyecek dalgadır.
  • bazılarının evlerine dede korkutu getirecektir.
hesabın var mı? giriş yap