• önedit: burada önemli olan kısım para değil. komiklikler şakalar hoş ama asıl problem vaadedilen hizmetin verilmemesi. ayrıca köpeği alır almaz eğitime vermedik. 40 günlükken sahiplendiğim köpeğin temel itaat eğitimlerini ben verdim. agresifleşme ve ısırma başladıktan sonra evde eğitim aldık 2 farklı eğitmenden. en sonunda artık çiftlik eğitimini öneririz dedikleri için bu eğitmenler orayı tercih ettik. köpeği 2 ay bırakmak çok kolay bir karar değil. hele verin o köpeği diyenler dışarıdan kolay gözükse de gerçekte hiç ama hiç kolay olmayan bir durum bu ve asla da tercih etmeyeceğim bişey.

    agresif bir köpeğe sahibim. sahibini ısıran bir golden kırması. bir kaç evde eğitim denemesinden sonra bir çiftliğin iyi olacağına karar vererek araştırmalara başladım. iyi referanslara sahip gibi görülen dogland köpek eğitim merkezi ile görüştük. talep edilen ücret yaklaşık 1700 euro civarında bir ücret. üstüne basa basa bu ücrete burası var oldukça ücretsiz eğitim tekrarı olduğunu ilettiler. hatta aşağıdaki haber linkinde verdikleri röportajda her ne kadar eski de olsa da şu şekilde belirtiliyor. bize ilk başta belirtilen de bu.

    --- spoiler ---
    - köpeğin karakterine, durumuna göre değişiyor ama normalde 600 ile 750 euro arasında değişiyor. eğitim alan köpek yaşadığı sürece, sahibi para ödemeden tekrar eğittirme hakkına sahip.
    [https://www.hurriyet.com.tr/…asiri-cis-yapma-310246 https://www.hurriyet.com.tr/…asiri-cis-yapma-310246]
    --- spoiler ---

    yaklaşık 2,5 ay eğitimde kalıyor köpek. ara ara 2 ay kadar da 2 haftada bir hafta sonu ufak eğitimlere götürüyoruz. bundan 6 ay sonra köpekte tekrar agresiflik ve sahibi ısırma olunca yine dogland ile iletişime geçip eğitim tekrarı hakkını kullanmak istediğimizi söylüyoruz. ilk bomba burada patlıyor.

    biz ücretsiz eğitim hakkımızı kullandığımızı düşünürken bize 10 günlük pansiyon ücreti çıkarıyorlar. hani ücretsiz eğitim falan dediğimizde eğitim ücretsiz pansiyon kısmı ücretli gibi bir cevapla karşılaşıyoruz. neyse diyip onu da veriyoruz tatsızlık çıkmasın diye.

    en son köpek bu eğitimden 4 ay sonra tekrar bir ısırma vakasına karışınca burayı arıyoruz pansiyon parası olmasına rağmen diyoruz ki kaç gün kalacaksa kalsın eğitim önemli. eğitmen mesut bingöl 2 gün kalsın bir bakalım eğitimi planlarız diyor. tamam diyoruz. en son bomba bugün kendisiyle iletişime geçtikten sonra oluyor.

    eğitmen kişi bu eğitimin paralı olacağını çünkü 3 ayda bir eğitim tekrarına gelmezse bu hakkın kaybolacağı gibi bir açıklama yapıyor ve pansiyon ücretinin 2 katından fazla eğitim ücreti istiyor. öyle 2-3 gün de değil 10-15 gün kalacakmış hayvan. artık bardağı taşıran son damla olduğu için köpeği gidip alıyorum.

    oraya gittiğimde başka bir eleman bu hakkın 2 ay olduğunu söylüyor, e diyorum ben bundan önce 6 ay sonra getirmiştim diyince tabi bişey diyemiyor. bu mekan anlaşılan tuttuğumuzu ne kadar öpersek tarzında bir yönetim anlayışına sahip. köpeklerinizi buraya verirken dikkatli olun. hele agresif köpeklerin rehabilitasyonu için hiç düşünmeyin. hayvanda hiçbir değişiklik de olmadı. verdiğimiz paralarla kaldık. mekanın linkini de bırakayım da dikkatli olun.

    https://www.doglandclub.com/

    edit: fiyat olarak peşinatı girmişim. onu düzelttim. malesef köpek eğitiminde fiyatlar böyle.
  • ulan millet 750 euro verip kopegini egittiriyor.
  • ulan ne dertler, ne eurolar dönüyor memlekette. keriz silkeleyen silkeleyene.

    rezalet falan göremediğim olay.
  • köpek havlamıyordu heralde.
  • 750 euro'dan sonrasını okumadım
  • köpeği eğitime yollamak baştan falso, eğitim ailede başlar. köpeği eğitmekten aciz bir ebeveyn nasıl evlat sahibi olacak?

    köpeğe yazık olmuş bence, başlığı açan lütfen ileride çocuk sahibi olmasın... bu zihniyet evladını en pahalı robert koleje gönderip çocuk adam olmayınca "parasını verdik öğretemediniz" diye hocalara ve okula çemkirir.
  • saldırgan golden gördüğümde bana çok tuhaf geliyor, geçmişinde bir sıkıntı vardır mutlaka.

    ama 750 euro da çok yahu, sitedeki temel ve ileri itaat dedikleri komutları benim labrador clicker ile 4 aylık falanken öğrenmişti.

    çok para her zaman en iyisini anlamına gelmiyor.
  • herkesi kendi gibi fakir sananların çemkirdiği rezalettir. beyler kusura bakmayın ama herkes burada taş yemiyor ve bir köpek ile yaşamayı düşünen birçok kişi ciddi paraların cebinden çıkmasını göze alıyor. insanların maddiyatı sizi ilgilendirmez. burada da bizi arkadaşın yaşadığı ve aktardığı sorun ilgilendiriyor. bence ciddi rezalet. para ödüyorsun hem karşılığını alamıyorsun, hem de tekrar para ödenmen isteniyor.

    ufak bir tavsiye, bence tüm sosyal medya araçlarından yeri kötüleyin ve yaşadıklarınızı anlatın. en azından paranız yansa da birkaç kişiyi kurtarırsınız bu birince tavsiye.

    2. tavsiye de; köpek aldıktan hemen sonra değil de 6 ay sonra bu hareketlere başlıyorsa üzgünüm ama tam 10 sene bir köpekle yaşamış biri olarak net bir şekilde söylüyorum sorun sizde. ya hayvanı agresifleştiren bir tavrınız var yada hayvanı aşırı şımarıklaştırıp üstünüze çökmesini sağlıyorsunuz. istanbul da ikame ediyorsanız özelden yazabilirsiniz, burada lafı fazla uzatmaya gerek yok. tabii ki ücretsiz ama katı bir tavır ile yardımcı olabilirim.
  • böyle bir eğitim merkezine köpeğini herkesi parasının hesabını yapmayan kişiler olarak gören bir kurum anlaşıldığı kadarıyla.

    uzak durulması gereken köpek eğitim merkezi.
  • o eğitimlerde köpeklere işkence ediyorlarmış.nasıl kıyıp veriyorsunuz anlamıyorum.
hesabın var mı? giriş yap