• buenos aires'te el monumental stadında oynanan ve yaklaşık 77 bin kişinin izlediği 1978 dünya kupası finalidir. bir önceki dünya kupasında ev sahibi almanya'ya kupayı kaptıran portakallar bu sefer de şeytanın bacağını kıramamış ve sahadan mağlup ayrılmışlardır. mario kempes (ki kendisi 6 golle kupanın gol kralı olmuştur. ) 38. dakikada attığı golle tangocuları öne geçirmiş ama total futbolun yaratıcısı olan hollanda pes etmeyip 82. dakikada nanninga'nın goluyle eşitliği yakalamıştır. uzatmaya giden maçta 105. dk'da mario kempes ve 116. dk'da bertoni'nin golleriyle arjantin tarihindeki ilk dünya kupasını kazanmıştır. tabii bu kupanın kazanılması en çok arjantinde o dönem hüküm süren general videla 'nin işine gelmiştir. zaten derler ki bu videla denilen arkadaş hakemleri falan ayartmıştır kupanın arjantin'de kalması için. hollanda'nın en büyük yıldızı olan johann cruyff da videla ve yönetimini boykot etmek için turnuvaya katılmayı reddetmiştir. belki de sarı fare o gun sahada olsa maçın sonucu bambaşka olurdu.

    not : cruyff'un turnuvaya katılmamasının asıl sebebi o yıl ailesinin barcelona'da saldırıya ugramasıymış. ailesinin her şeyden önemli olduğunu düşünen sarı fare bu sebeple katılmamış turnuvaya. senelerce yemiş bizi demek...ama olsun ailesine kıymet vermeyen adamdan bi bok olmaz zaten.
  • babamin anlattigina gore son dakikada hollandali bir oyuncunun kaleciyi de gecen sutu tungir mingir yuvarlanmis, direge carpmis ya da disari cikmis* ve gol olmamistir.bu sanssizliktan sonra uzatmalarda arjantin kupaya uzanmistir..

    edit:son dakikadaki talihsiz pozisyonun kahramani rensenbrink'mis.tenks to franz.
    bir diger edit: rewlofweno uyardi*,top direge carpmis ve disari cikmis..
  • general videla'nın istediğini aldığı futbol tarihinin bir unutulmazı. birkaç santimin ne kadar uzun olduğunu anlamamızı sağlamıştır. o günlere dönmek isteyenler alttan yaksın...

    https://line.do/…-aireste-olum-tangosu/4h8/vertical
  • https://www.ninguem.net/…-finali-arjantin-hollanda/

    en politik turnuvalardan birinde gülen ev sahibi ekip olmuştu...
hesabın var mı? giriş yap