• bir yakınımın başından geçen rezalettir. olağanüstü günler yaşadığımız ve online bankacılığa yönlendirildiğimiz şu günlerde böyle rezaletler insanı endişelendiriyor.

    sözü yakınıma bırakıyorum:

    "18/06/2019 tarihinde turkcell yetkilisinin borcum için araması üzerine, adıma açılan yasa dışı telefon hatlarını fark ettim ve savcılığa şikayette bulundum. (savcılık : https://eksiup.com/p/93358803aw6o ) üzerime açılan yasa dışı hat ile e-devlet şifresini aldıktan sonra türk telekom , turkcell ve vodafone ‘ dan bilgim dışında cihazlar alınmış ve sahte hatlar açılmıştır. yasa dışı açılan hat ve cihaz ile beraberinde aktif bank, fiba bank ve ıng bank ‘tan kredi başvurularına bulunmuşlar. nitekim aktif bank ve ıng bank’tan kredileri olumlu sonuçlanıp, paraları ıng bank ’ta sahte açılan hesaba havale yapıp, aynı şekilde sahte açılan atm kartından çekilmiştir. bu arada ıng bank ile hiç çalışmadım ve herhangi bir hesabım yoktur.
    18/06/2019 tarihinde bu işlemlerin hepsi çoktan yapılmıştı, öncelikle savcılık başvurum sonrası dolandırıcıların ne kadar ilerlediğini e- devlet üzerindeki açılan hatlara, sonrasında findeks raporundan yapılan başvuru ve açılan banka kredi hesaplarını kontrol edip, bilgim dışındaki bütün kuruluşlara yazılı dilekçeleri iptal ve iade için gönderdim.
    süreç ilerledikçe türk telekom, turkcell, vodafone , aktif bank ve fiba bank çok basit bir şekilde kimliğin bana ait olmadığını tespit ederek , savcılık dilekçemin dosyada görünmesi ve siber suçların da yazılı olarak kuruluşlara iletmesi nedeniyle bütün borçları silip, herhangi bir mağduriyet yaşatmadılar. ıng bank ise bu talebimi dikkate almadı.
    ıng bank reklamını hatırlayalım https://eksiup.com/p/nu358802aj4p . ıng bank hiçbir şekilde kimlik fotokopisi istemeden, şubeye gelmeden internet üzerinden hesap açıyor, kredi veriyor, atm kartı çıkarıyor. sahte açılan bir telefon hattıyla bütün dolandırılan parayı kolayca ıng bank üzerinden tahsil edebiliyor.
    ıng bank icra yoluyla bütün parayı tahsil etmiştir. kendileri bu dolandırıcılara çanak tutuyor. sistemi ona göre kurmuş dolandırıcılar.
    ıcra -1 https://eksiup.com/p/fz358801235b
    ıcra - 2 https://eksiup.com/p/fz358801235b

    ıng bank ıstanbul mecidiyeköy şubesi https://eksiup.com/p/p3358819eyuo f. hanım şube müdürünü beşin üzerinde ziyaretim olmasına rağmen hiçbir sonuca ulaşamadık. kendileri defalarca genel merkeze yazılı olarak göndermesine rağmen hiçbir şekilde yardımcı olmadılar. ıng bank kimliksiz kredi ve hesap açtıkları için benim kimliğimin doğruluğunu dahi tespit edemiyorlar. mağduriyetin böylesi…
    kredi notumu https://eksiup.com/p/fn358799ihpm mahvettikleri için bir çok kuruluşta zorluk yaşamaya başladım. bu durumda araç dahi kiralayamıyorsunuz. bundan dolayı tüm ödemeyi yaptım, avukat masraflarıyla 30,000 tl civarı buna rağmen halen findeks kbb notumu düzeltmiyorlar.
    umarım yetkililer sesimi duyar ; bu bankanın sorumsuzca işlemleri sonucu büyük mağduriyetlere neden oluyor. hiçbir şekilde mağduriyete çözümleri yoktur. sistemi bunun üzerine kurmuşlar."
  • üzerinize hat alınabilir, bu hatta telefon da alınabilir. bunlar bilindik yöntemler.
    bu hatla alınan e devlet şifresi olayını anlamadım. e devlete tanımlı bir e posta ve telefon numarası zaten vardır. e devlet şifresi olmadan değiştiremessin.
    velevki e devlet şifreni ele geçirdiler. bunun banka, operatör ile yine alakası yok.
    olay sahte/kayıp kimlik değil mi?
    biraz daha açıklayıcı olmalı. / bilmediğimden de olabilir, bilen aydınlatsın.

    rezalet puanımı sonra vereceğim.
  • rezalet puanımın 9/10 olduğu rezalettir. bir puanı e devlet şifresinden kırdım.
  • e devlet şifresi önemli ama yine de very up
  • dijital portaldaki guvenlik zaafiyeti nedeniyle gunumuzde bir cok sorun olusmakta. kurumlar tamamen bilincsiz bir sekilde altyapiyi hazirlamadan hizmet verip arkasindan sorgusuz alacak tahsil ediyorlar.
    muhtemelen sahte kimlik ile hatlar acildiysa ayni sahte kimlikle pttden sifre talep edilmistir. asil sorun kimliksiz kredi vermek ne demek?
    parayi bu sekilde dagitmalari garip!
  • uzun zamandır sözlükte bu kadar hakli bir rezalet okumamıştık. ama yazık ki sözlükte bir el yıkama videosu kadar gündem oluşturamamış. arkadaşa geçmiş olsun, umarım başlık gereken farkındalığı oluşturur ve söz konusu banka sosyal medyanın gücünü görür. bu arada enparanın mevduat oranlarını düşürmesinden sonra yeni bir banka arıyordum, bu olay bu bankayı elememi sağladı.
  • mağdurun her şekilde parasını iade etmeli ve tazminat dahi ödemeliler. diğer bankalar gerekeni yapmış.

    rezalet ötesi bir durum.
  • burada çoğu arkadaş operatör bilgisi olmadan rezalet denilen olayı puanlamış.
    postane kimliksiz e devlet şifresi vermiyor vermesi için kimlik ve telefon numarası şat. adamlar birebir nasıl oluyor da sahte kimlik çıkartıp veriyor.
    ayrıca bayilerde nasıl senin kimliğin olmadan hat veriliyor . internet üzeri
    sadece mobil imzası olan şahıslara verir o da bir sürü güvenlik aşaması var
    farzedelim sahte kimlik çıkarmışlar öncelikle nufüs idaresinde çıkması imkansız ancak arka sokaklar dizisinin arka sokaklarında bir çeteye yaptırmış olduklarını farzedelim ayrıca ben operatör bayisiyim senin kimliğin sisteme giriş yaptığımız an farkli bir seri girilirse vodafone de mernis uyarısı verir işlem ilerlemez turkcell ise kesinlikle sahte kimlik uyarısı verir.

    telefon alma konusu ise çarpraz güvenlik sistemi vardır mutlaka diğer numaraya sms gider..

    kusura bakma bu sahte kimlik olayın içinde yoksa eğer senin kimliğinle yapılıyorsa aile içi bir olaydır karşılıklı biliniyor
  • böyle mağduriyetlerin olmasına artık şaşırmıyorum.

    insan benim başıma gelmez diyor ama o rahatlıkla herkese söylediğimiz 11 haneli sayıyı bilen biri bile çeşitli yollarla sizi büyük derde sokabilir. nitekim ilk entry'deki durumda da böyle olmuş sanırım.

    bu gibi durumlarda artık savcılık soruşturma aşamasına geçtiği için benim bir yorum yapmam doğru olmaz ama, zararınızı ne derece geri alabilirsiniz bilmem ama iyi bir avukat bulmanızı öneririm.

    10/10
hesabın var mı? giriş yap