• son zamanlarda piyasadaki reklamların hemen hemen yarısını kapsayan feel like a star reklamını yapan firmananın ucagının kazası. uçakta 135 yolcu varmış. eğer ki ihmalden kaynaklanan bir kaza ise, binlerce doları bakım yerine reklama harcamayı tercih ettilerse allah belalarını versin diyorum. feel like a star kavramını yanlış yorumlamasınlar.

    edit(!): bu entry uzerine yaklaşık 10 tane mesaj aldım. bu mesajlar, "ne alakası var ya reklam olmasaydı uçak düşmicek miydi", "lan reklamcılıktan bi bok anlamıyosun heralde" falan tarzı şeylerdi.
    bakın ben ne demişim? "eğer ki ihmalden kaynaklanan bir kaza ise"!. yani bu şu demek, değilse soylediklerimi yutuyorum. oyle ise allah belalarını versin diyorum. neden mi ?

    thy 2 ay kısalım bakımdan reklama yatıralım nasıl olsa anlamazlar dememiştir tabiki. ama mevcut durumun yeterli oldugunu dusunmuş olabilirler. bir sorun çıkma ihtimali 0,02 ppm (milyonda 0,02) ise bunu 0,01 ppm'e indirmek için çalışcaksın para harciyacaksın. kevin costner ile şov yapmak peşinde koşmicaksın eğer haddin degilse. ya da pilotlarının deneme suruşlerini gerçek uçuş yerine yolcusuz uçuşlarda 10 kat daha fazla yaptıracaksın ne biliim. (motorları ogrenme aşamasındaki 3. pilotun durdurdugu soyleniyor, bunun uzerine yazdım aslında, gerçek sebep belli olursa daha mantıklı bir şey yazarım)

    şöyle diyelim ya da bakımda çalışan bir adamın unuttugu bir şeyden bahsetmiyorum ihmal derken, yenilenmemiş parçalardan, fazlasıyla egitilmemiş pilotlardan vb. şeylerden bahsediyorum. şöyle bir soru sorayım o zaman. "şayet ihmal var ise" ve bu ihmal eskimiş olan bir parçanın yenilenmemiş olmasından kaynaklanıyor ise, yenilenmiş olsa bu kaza gerçekleşmeyecek idi ise bakım-onarıma daha fazla butçe ayrılması gerektigini savunmaz mısınız?

    reklamın goturusunden cok getirisi olcak ama diyenler için de. reklamın getirisinde degilim ben, 2 yıl sonra ne getirecegi reklamın beni ilgilendirmiyor. ama bildigim, ya da tahmin ettigim tek şey şu, thy bu sene geçtigimiz yıllarda reklama ayırdıgı butçenin kat kat fazlasını ayırmış. oscar toreninde otuz saniyede bir reklam girebiliorsan, kevin costner'a bilmemkaç bin dolar bayılıyorsan, reklam butçesini en az ikiye katlıyorsan aynı oranda bakım-onarım butçeni de katliicaksın. paraya verdigin değer insana verdiğin değeri geçmicek.

    turkiyede kaliteli hizmet vererek guvenli uçuş yaptıgını iddia eden tek firmadır thy'dir. ben correndon ile hollandaya 60 euroya giderken 200 euroya goturen firmadır thy. bunun uzerine correndon sadece hizmeti kısarak dusuk maliyete getiriyor thy ile farklı kulvardalar demişlerdi. farklı kulvarda falan degiller arkadaş. thy'yi corendon'a tercih edenlerin yuzde 90'ı hizmet istedikleri için degil, thy'nin daha guvenli oldugunu dusundugu için bayılıyolar o kadar parayı ben de dahil olmak uzere. thy yolcularının yolda ikram edilen hazır sandviç + meyvasuyuna 150 euro vermek istediklerini mi dusunmek saçmadır. guvenli oldugunu dusunuyorlar, saglıga ya da yaşama veriyolar o parayı. malesef ki, yine ustune basa basa tekrarlıyorum, "eğer ihmal var ise", bunu haketmediklerini gostermiş olacak thy.
  • an itibariyle ntv de anadolu ajansı dan gelen bilgiler veriliyor. 08.22 de havalanan uçaktır.
  • dha nın bildirdiğine göre uçak inişte (piste varmadan) yere çakıldı, uçağın ikiye bölündüğünü ve bazı yolcuların uçaktan ayrıldığı(parçalanma esnansında savrulduğu) son bilgiler arasında.

    edit: uçak 3 parçaya ayrılmış.
  • uçak boeing 737-800 müş... saat 8:22 de istanbuldan kalkmış, kaza sırasında 3 parçaya ayrılmış.. umarım can kaybı yoktur..

    edit: uçak modeli...
  • thy ile bugün içinde 2 kez uçmuş biri olarak insanı tarif edilemeyecek bir ruh haline sokan haberdir. uçak 8.22'de istanbul atatürk havalimanı'ndan kalkmış. henüz ölü veya yaralı sayısı ile ilgili bir bilgi gelmiş değil, inşallah da gelmez. tk1951 sefer sayılı tekirdağ isimli boeing 737-800 tip bir uçakmış bu arada.
  • son zamanlarda piyasada bu kadar reklamı çıkmasa uçağın düşmeyeceğini de öğrendik bu kaza sayesinde!
  • uçağın pilotları murat sezer ve tolga özgül imiş.

    edit: dezenformasyon nedeniyle yanlış yazmışım. olgay özgür olduğu açıklanmış.
  • şu anda uçaktan kurtulanlar kanal 24'de konuşuyor. çoğu yaralıymış..konuşanlar en az üç tane ölü görmüş. kesin bir rakam yok
  • ilk bilgilere göre ölü yokmuş. inşallah doğrudur...

    kahreden edit: kaza gerçekleşeli saatler oldu, hala net bir bilgi yok. herkes lafı yuvarlıyor...

    edit 2: hani trafik kazalarında yaralının etrafında onlarca adam toplanır, profesör doktor kıvamında atıp tutarlar ya, zihniyet aynı... ****
hesabın var mı? giriş yap