• yaşama sevincimizi çaldılar.
    doymuyorlar abi ya.
  • koskoca ülkenin kaderini dinci cahillerin belirlemesi ne acı.
  • rezalet gibi rezalet. ayak yapısından ötürü yurtdışındaki ayakkabıyı satın alması gereken insanlar oluyor. ülkedeki beklentiyi karşılayamayan bir üretim teknolojisi olduğu ortada artık. sırf bundan ötürü devletin bu gümrük uygulaması da nedir?

    ikinci bir rezalet de nike'ın bu şekilde ortada bırakması. sen satamayacağın ürünü neden koyuyorsun, neden müşteriyi çözümsüz bırakıyorsun. ya bir şekilde türkiye'deki mağazalarına getir müşteri gitsin kendi alsın ya da ona göre fiyatlarını tut.

    edit: en basiti şu ayakkabı https://www.nike.com/…-ayakkabısı-cz72qc/dv9422-300

    abi hem diyorsun 150 kısıtlaması var hem de 5 bin küsürlük ayakkabı koyuyorsun, türkiye'deki insanlar alamayacaksa bu ayakkabıyı ne diye türkçe dilinde ürün alışveriş sayfası hazırlıyorsun?
  • burada iki rezalet var bence. birincisi devletin koyduğu 150 avro sınırı. al vergini insanların alışveriş özgürlüğüne karışma. 150 avro zaten çok düşük bir mebla türk parasının değeri bu kadar düşmese insanlar zaten 2500 lira vermek için uğraşmaz bir ayakkabı için. kolayca ülkeye stok getirir ve satışını yapar.

    2. rezalet ise bence nike markasına ait. bu şekilde bir uygulama var müşteri memnuniyeti adına bir kupon tanımla (1 avro bile yeterli ) çözüme kavuştur.

    yakında ayakkabıları vs teker teker satıp kargoya verecekler bu gidişle başka türlü satın alınamayacak. bu da bonus rezalet
  • gümrük yüzünden ne? sanki oradaki adamlar kendi karar veriyor.

    edit: başlık sahibi karakter sınırı olduğu için yazamadığını söyledi.
  • bu kadar leş bir türkçe kullanan birine değil ayakkabı, su bile verilmemeli.

    düzeltmeye kalkma :
    25 temmuz 2022 gümrük yüzünden ayakkabı alamam
  • aynı şey trekınn sitesi için geçerli mi merak ediyorum doğrusu.

    rezalet gibi rezalet, insanların alış veriş özgürlüğü neden kısıtlanır anlamıyorum, sizin yapacağınız işe ben.
  • konu hakkında biraz bilgi vereyim.

    öncelikle nike'ın burada yaptığı biraz işgüzarlık. eskiden bireysel olarak 1500 euro'ya kadar olan yurtdışı harcamaları kişisel sayılıyor ve mal bedeli biraz yüksek olsa dahi biraz mırın kırın edilse de size ilave vergi, ötv vs. vs. giderler eklenip gümrükten geçirilebiliyordu. 1500 euro üzeri harcamalar ise ithalat sayılıyor ve malı gümrükten çekebilmeniz için doğrudan ithalat prosedürü uygulanıyordu.

    yeni duruma göre ise 1500 euro olan kişisel harcama sınırı 150 euro yapıldı ve 150 euro üzeri yurtdışı harcamalarınız doğrudan ithalat prosedürüne tabi tutuldu. bu ne demek; şöyle ki gittiniz 151 euro değeri olan bir ayakkabı aldınız. bu ürün yine gümrüğe geliyor fakat sizin bu ürünü gümrükten çekmeniz için ithalat yapıyormuş gibi gerekli prosedürü izlemeniz ve ona göre gümrük beyannamesi sunmanız yani ithalat prosedürü başlatmanız gerekiyor. bu iş için de mutlaka bir gümrük firması ile anlaşıp onlara vekalet vermeniz lazım. bu süreçte de yapacağınız masraflar yani noterden gümrükçüye vekalet verme bedeli, ürünün beyanname doldurma ve diğer gümrük prosedürlerinin yürütülmesi için gümrükçünün kendi çalışma ücreti, gümrükle alakalı ötv, depolama gideri, kdv vs. vs. diğer giderler151 euroluk bir ürün için mal bedeline ilave neredeyse kendisi kadar veya kendisinden fazla bir maliyet yaratacaktır.

    işte nike'da şöyle işgüzarlık yapmış; "ben bu ürün için sipariş vermeye müsaade etsem ürün gelecek gümrüğe ama müşteri tüm bu masrafları görünce zaten ürünü almaktan vazgeçecek ve iade edecek. e arada geldi gitti, yok paketleme yok ürün bozuldu kırıldı bir ton tantana olacak. tüm bu sürece değmez bu kadar çaba..." diyerek kafadan ürünü satmamayı tercih etmiş.

    konuyla ilgili olay bu. yine de illa sipariş edeceğim derseniz başka bir dükkandan mutlaka sipariş geçebilirsiniz ama ürün gümrüğe girince bu dediğim süreç yaşanacak ve ithalat prosedürünü işletmek zorunda kalıp ürün için çok acayip bir masraf yapacaksınız. ha nike gereksiz bir tedbir almış kafasına göre, belki adam uğraşıp almak istiyor masrafından sana ne. koy oraya bir buton, de ki böyle böyle adam tamam ben razıyım masrafa sen gönder diyecek belki...
  • biz olsak " özensiz başlık" yüzünden 15 gün lanetleniriz.
    şimdi modlar gelip düzenler ve her zamanki gibi bu entryim yarrrrrrak gibi ortada kalır.

    sözlük ne hallere geldi wahh wah.

    edit : gelen mesaj.
    yine diyeyim ben olsam 15 gün lanetli edilirdim.
    e hani adalet?

    görsel
hesabın var mı? giriş yap