• biraz zorlasam vasıfsız halimle daha çok vereni bulurum.
  • haklıdır.
  • lisede dinamik anlattigim arkadasim su an kanada'da buyuk sirketlerden birinde. 3 yil once mezun oldu ve servet olarak kanada'da yuzde birlik dilimde. allah arttirsin, onunkinde gozum yok. ama bu adamla ayni isi yapiyoruz. yanlis tercihler yapmasam da sahip oldugu servetin birebir lira cinsinden ceyregine bile sahip olamazdim.

    okulunun parasini cikardi, orada okuyacak param olmamasinin bedeli bu fark olmamali. onun yerine burada okurken aldigim egitim ve okuduktan sonra kazandigim mesleki ve maddi kazanc orayla ayni olmali. degilse dunya lideri degiliz, bu kadar basit.

    bos yapma, agzinin ortasina sicmayayim sabah sabah troll.
  • insani şartlarda çalışmak ve emeğinin hakkını isteyen mühendistir. özel sektördeki sömürü tırmandıkça böyle konuşanlar hep olacak fakat bu başlı başına bir saçmalık. kamu sektöründeyim, en düşük memur maaşıyla başladım, başlayalı 4 ay kadar oldu ve şu bahsedilen rakamın yüzde elli fazlasını alıyorum. eğer ben bu kadar alıyorsam yeni mezun mühendis de benim kazandığımdan fazlasını hak ediyordur. mühendisin isteğiyle dalga geçileceğine, şartları iyileştirmek adına ne yapılabilir diye düşünülmez tabii. bu ülkenin kanayan yarasıdır özel sektör.
  • biraz deneyim kazansın 5.000 alsın onu da beğenmeyecek. sonra biraz daha deneyim kazanıp 10.000 alsın onu da beğenmeyecek. 15.000 alınca da beğenmeyecek.

    tıpkı senin gibi tıpkı benim gibi. insanız ve malesef duygularımız böyle işliyor.
  • bekçinin 5k ya yakın maaş aldığı ülkede,haksız olmayan mühendistir.
  • alanında iş yapacaksa kaybedeceği bir şey yok,
  • çaycı aranıyor 2100 tl + yemek + yol
    sekreter aranıyor 2100 tl +yemek + yol
    temizlik personeli aranıyor 2100 tl + yemek + yol
    mühendis aranıyor 2100 tl + yemek + yol
  • 2500 tl'yi kabul edende suç. git starbucks'ta çalış en azından kafan yorulmaz. hem ben 2500'le başlayıp doğru düzgün tecrübe kazananı görmedim. o iş yalan bi kere. kanmayın küçük patronlara size minimum maaşı veremiyorsa kapatsın daha iyi. hem bunlar bir ağlarlar düzgün iş yapacak adam bulamıyoruz diye.

    edit: yeni başlayana en düşük maaşı devlet verir mühendislikte bu 2005 yılına kadar böyleymiş. firmalar daha düşüğe iş ilanı bile koyamazlarmış. sonradan ne olduysa oldu. insanlara çaresizlik aşılandı maaşlar düştü 3000 tl maaş'la flutter bilen adam arar oldu şirketler. gitmeyin öyle şirketlere. birşey kazamazsınız, günde 10 saat bilgisayara bakıp bi tane ergonomik sırt çantası bile alamadığınızı gördüğünüzde bütün şevkiniz kırılır.
  • minimal giderler:

    1250 tl kira
    300 tl dogal gaz
    80 tl elektrik
    50 tl su
    400 tl mutfak alışverişi
    250 tl yol masrafı
    400 tl kredi kartı
    +________________
    2730 tl

    önerilen maaş: 2500 tl

    elde kalan para: -230 tl

    ortaya çıkan hayat standardı: yok

    olası çözüm yöntemleri:
    1- işverene küfret
    2-işi kabul et, en kritik zamanda istifa et
    3-maliyetleri düşür, simit hesabı yap. 3 öğün simit ye ve çeşmelerden su doldur. kiranı paylaşacak birini bul. sosyal aktivitelerinden vazgeç. ev, araba gibi hayaller kurma. hayatı daha sade yaşa. minimalist ol.
    4-eğer kadın isen zeengin biri ile evlen kurtul.
    5-bekçi, polis, uzmançavuşluk, bim, a101 vs gibi yolları dene.
    6- 3. ve 5. madde yi yapıyorsan ve hala mesleğini seviyorsan, kendine zor da olsa zaman yarat ve cv'ne + kabiliyetler ekle.
    7. greencard'a başvur.
    8. yüksek lisans a başvur ve erasmus ile yurt dışına çıkmaya çalış dil öğren.
    9. üniversitede kalmak istiyorsan, dil puanı ve alesi yükselt. torpilin varsa 2.18 ortalamayla bile olursun zaten. yoksa sabah akşam bölümed yat. hocaların etrafında gez. her iş günü yap bunu. hoca namaza gidiyorsa beraber git. gitmiyorsa gün içinde bir şekilde kendini göster. bildiri yaz makale yaz ve adlarını yaz. bunu deneyen bir çok insan gördüm, %100 çalışıyor.

    ...
hesabın var mı? giriş yap